Assalamualaikum,

Sorry la.. dah lama tak update blog. Tak sempat la.. Sibuk bangat... Maklumlah.. dah start tangkap ayam... Skrg tangkap ayam di EP11... Hari ni mungkin habis ayam di EP11. Balance di EP11 ada lagi 5992 ekor.

Overall, dua hari tangkapan ayam.. Sy rasa macam ok aja la.. Nak rasa happy sangat pun tak, sedih pun tak.. Sebabnya, bila ayam cantik dan sihat, dan bila CP tangkap awal.. rasa macam rugi la sket.. Sebab, bila ayam sihat... kalau kita simpan lama sket, berat ayam akan meningkat dengan begitu cepat... So, kalau keluar awal tu bukan tak untung, cumanya untung kurang sket.. Tapi ok la.. so far boleh dikatakan not bad la... Agak berpuas hati...

Ni gambar lori pertama yg tengah turunkan bakul utk tangkap ayam

Bangla sy mula tangkap ayam... sekali tangkap 10 ekor...

Ayam di masukkan terus ke dalam bakul sebelum di timbang. Satu bakul 10 ekor...

Lagi gambar tangkap ayam...
.
That's all for now. Nanti sy update lagi...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top