Assalamualaikum,

Update ayam. Sekarang ayam di EP07 dah masuk.. Yg menyebabkan sy pening kepala ayam yang datang ni dari dua source. Separuh datang dari Negeri Sembilan dan separuh lagi datang dari Kuala Kangsar. Aduh.. bila ayam dari different source datang dan campur sekali dlm satu reban.. susah sket nak bela.. Macam2 masalah boleh timbul nanti. Apa2 pun, harap tak dak maalah.

Yg berita baiknya, ayam yg dari N9 tu semuanya ayam jantan.. So, tu berita baik sket. Sebab bila kita dapat banyak ayam jantan. Chances untuk untung lebih tu ada la. Harap2 kali ni boleh la dapat lebih dari biasa. Aminn....

Citer pasal salah sorang farmer yg pernah datang ke reban sy dan belajar dari sy teknik2 ternakan ayam... pusingan lepas dia untung besar. Dpt RM1.45 seekor. Punyalah dia seronok. Alhamdulillah. Sy tumpang gembira. Moga dia boleh untung konsisten..

Wassalam

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top