Assalamualaikum,

Skrg ayam dah habis. Taik ayam dah habis jual. Basuh reban pun dah siap. Dah sembur antivirus dlm reban. Skrg Bangla2 ni rileks sket. Tak banyak sgt kerja la ni... Ni ada gambar2 terkini di reban...

Bangla2 sy menunaikan Solat Maghrib secara berjemaah. Sy jadi imam... Sy memang tekankan bab solat ni kat Bangla.. Kadang2 depa ni ter miss jugak solat.. Selalu kena marah.... Sy ckp la.. bila kita solat.. minta doa kat Allah.. Allah akan sentiasa bantu kita..... Alhamdulillah.. depa ni boleh gak la dengar cakap....

Yg menariknya, lepas solat Maghrib, semua bangla ni solat sunat pulak.... bagus2... sejuk mata ku memandang...

Hari ni depa free sket, pagi2 sy ajak depa pi kubur nenek sy di Masjid Hijau Kg Kedah... Sy suruh Bangla2 ni pi cabut rumput.... di sekitar kubur nenek sy ni... Then, letak batu kerikil atas kubur.. Sebab kalau tak, kubur ni selalu penuh dengan rumput. Tak mau bagi rumput tumbuh atas kubur tu...

Salam tengah cabut rumput...

Dah agak clear sket.. Before that.. penuh dengan rumput. Mak sy dok baca Yasin kat belakang tu.. Moga roh nenek sy dicucuri rahmat Allah.. Aminn..
Balik kubur kerja terus... Repair dan buat maintenance apa yg patut.. Ni tengah repair paip basuh reban yg baru pecah...

Salam ketatkan connector dekat wayar letrik. Tapi masa ni semua letrik supply dah switch off..

Ni main board pulak. Suruh Bangla bukak board ni, bersihkan dalam tu.. buang segala habuk dan juga ketatkan balik wayar2 yg longgar...

Masa basuh reban hari tu, ada suis yg short circuit pulak... suis ni rosak... Kena tukar dengan suis yg baru...

Ni gambar dalam reban bila semua dah bersih...
.
And esok pagi sy akan ke KL. Balik kampung... Will be back to Parit Buntar on Monday. Ayam masuk hari Selasa dan Khamis depan. Nampak gayanya, raya kali ni ayam ada ayam la. Masa raya nanti ayam umur 30 hari.. Aduh.. tak boleh nak balik ke KL kali ni masa raya... Sian my wife.. Kena raya kat Parit Buntar la tahun ni... Dan kalau sy nak jalan mana2 raya nanti, kena panggil kawan sy, Leong mai jaga reban.... Dia ni kira Master Sifu sy la dlm bela ayam...
That's all. Wassalam

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top