Bagi Cordless Phone kat mak sy


Assalamualaikum,

Hari Ibu baru2 ni... sy bagi phone ni kat mak sy... Dia baru buat operation tukar tempurung lutut dengan besi 2 bulan lepas. Skrg dia jalan slow la sket. So, bila org telefon di rumah, dia nak jalan ke phone tu pun susah...

So, sy pun bincang ngan my wife.. Propose beli phone ni utk Hadiah Hari Ibu... So that, kalau org phone, tak payah la dia berlari2 ke phone, sebab ada 2 cordless phone yg dia boleh letak dekat bilik dan di dapur. Harga phone ni murah aja, RM230....

And mlm tu, sy ckp kat mak sy, tak payah masak. Sy pi beli lauk di luar dan kita makan di rumah. So, sy beli la Ikan Siakap Masak 3 Rasa dan Tomyam Ayam... And kitaorg semua makan di rumah... Sambutan simple aja la... Lagipun, kitaorg tak di train dari kecik utk celebrate apa apa event pun. Even hari jadi pun, berlalu tanpa sebarang wish... So, kira bila Hari Ibu ni ada hadiah2 pulak dan makan, kira dah 'pelik' la dlm rumah ni..

Tak pa lah, tak salah kita ubah tradisi ke arah yg lebih baik.. Utk lebih menghargai insan2 yg banyak membantu kita... Membahagiakan mereka selagi mereka masih ada....Tak guna kita menangis di kemudian hari nanti...

That's all.. Wassalam

2 comments:

  1. Aah, sama gak la dgn my family, x penahnye nk celebrate hari ibu ke, hari bapa ke or yg sewaktu dgnnya. Klu celebrate birthday pn, sekadar untuk golongan bebudak.

    ReplyDelete
  2. So, now is the time for us to change the situation. Sekali kita buat, insya Allah lepas tu akan jadi biasa. Sekadar mengajak reader... marilah kita sama2 menyayangi ibu bapa kita yg dah banyak bersusah payah membesarkan kita... Apabila mereka dah tiada... tak guna lagi nak dikesali...

    ReplyDelete

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top