Assalamualaikum,

Hari Sabtu lepas, CP hantar dedak ke reban saya. Dedak jenis 911 utk pembesaran ayam. Biasanya saiz dedak ni besar. Tapi, yg CP hantar ke sy hari Sabtu lepas dedak dia saiz halus. Sy ambil gambar dedak tu dan terus report ke Ilham, Manager CP for further action.

Sy dah sembang dengan ramai org, dedak CP antara dedak yg terbaik compared to other company. Cargill, Gold Coin, etc. Tapi, macam mana ntah kali ni, CP buat dedak macam ni.. Yg mai kat saya tu serdak yg banyak. Mostly dlm bentuk powder.

Bila bagi ayam makan, ayam pun macam tak berapa suka makan. Makan kerna terpaksa sebab dah takdak makanan lain... Ayam betina terus makanan dia drop, makan below standard...

Ni antara slide yg sy dah hantar ke CP utk diaorg investigate.




That's all. Wassalam

3 ulasan:

  1. So far, CP ni pro-active tak dlm menyelesaikan any complaints from farmer ni?

    BalasPadam
  2. Soalan ni, kita tunggu Ilham as Manger CP yg jawap....

    BalasPadam
  3. Ur previous experience camne? Klu smpi GM CP pn call tanye psl performance, mcm pro-active je

    BalasPadam

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top