Assalamualaikum,

Dah lama tak update... Busy sket lately...

1) Ayam di dua2 reban dah masuk. Dan kali ni still mcm pusingan lepas. Minta dari CP baka COBB. Tapi dapat baka ROSS. Tak pa la... Kita minta apa yg kita mau, tapi Allah bagi apa yg terbaik.. So, redha seadanya...

2) Ayam skrg dah berumur 9 hari dan 6 hari hari ni. Masa hari ke 7 hari tu, ayam di EP11 berat 178g jantan dan 170 betina. Not bad utk ayam pada usia 7 hari.. Esok EP07 7 hari... Kita timbang lain... Just to share with you, pada umur 7 hari.. standard berat ayam umur 7 hari adalah 160g. Kalau dapat lebih dari tu, kira bagus la... Dan minimum weight pada hari ke 7 adalah 140g. Kalau below than that... something is different somewhere.

3) My wife skrg dah 8 bulan setengah pregnant. Baby pun skrg dah aktif... Asyik menendang2 aja... Terasa gak dia punya flying kick kadang2 tu...

4) Skrg di reban ayam, sy dlm proses nak buat stor utk simpan peralatan reban ayam. Stor tu dlm saiz 18' x 14'. Tanah dah tambak. Lepas ni nak ratakan sket and then nak start buat building... Estimation cost dlm RM3000 boleh siap.. Buat sendiri aja.. Pakai bangla aja... Arkitek and engineer dia sy aja...

5) Tadi ada pi visit Zamir di Taman Pauh Jaya... Anak dia, Haikal pun dah besar. Dah 6 bulan pun. Aktif gak anak met ni.. Banyak gak sembang pasal Silterra....

6) Skrg mak sy ke Kelantan. Nak buat check up lepas 3 bulan dia operate tukar kepala lutut dia dengan besi.. Skrg Alhamdulillah.. dah boleh jalan as per normal..

That's all.. Wassalam

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top