Assalamualaikum,

Dah lama tak upload photo. Hari ni aku transfer semua gambar dari my kamera and my phone to computer. So, all photos are ready to be upload. The first thing is my new home accessories.

Kalau nak diikutkan, memang dah lama perabot2 kat rumah aku tak pernah tukar. Semuanya stok lama. Yg dah beli dlm 10 tahun lepas. So, my family and I plan nak buat perubahan sket la.

First, Dining Table kat rumah aku. Kaki kerusi dah patah satu. Set tu pun skrg tinggal 5 kerusi aja. Masa abg aku balik dari KL, ada sorang duduk kerusi tu, dan terbalik ke belakang. Agak merbahaya. And then, my wife pun hari tu duduk dan terbalik ke belakang. Dan kerusi tu disesarkan. Tu yg tinggal 5 kerusi.

Baru2 ni, abg aku call. Dia suruh aku pi beli set dining table kat depan. Utk replace yg lama tu. Aku tanya la, budget dia berapa? Dia cakap below RM2k. Aku pun ke Perabot Lagenda di Parit Buntar with my wife, and the good one cost RM1860. Aku call abg aku, dia cakap ok. But my wife insist nak tgk kat tempat lain. So, kami ke Lavino di Bandar Perda, BM. Kat sana, kami tgk Dining Table lagi cantik dan lagi murah.

Yg betul2 cantik. Lebih cantik dari di Parit Buntar cost RM1900. So, this is better. Dan yg agak boleh tahan cantik dia RM1300. Kami pusing2 Lavino tu, then kami nampak ada set sofa. 2 + 3 seater at half price. Harga RM800. So, aku call abg aku, aku buat suggestion. Ambil set dinner yg murah sket and set sofa 2 +3 at cost RM2100. Dia kata ON. So, here we go. The photo.

Set sofa 2 seat

Set sofa 3 seat

Set Dining Table

Masa aku ke Johor hari tu, aku tgk rumah Pak Su aku dah guna LCD Philips 40". And masa aku gi ke Kelantan hari tu, aku tgk abg aku yg Dr dah beli LCD TV dan sangkut di dinding. SAMSUNG 32". Cantik dan menarik. Dengan terbakarnya, aku pun gi cek kedai2 di Parit Buntar. Berapa harga LCD.
.
Setelah di cek, aku tgk 1 kedai kat Parit Buntar ni buat offer. Set TV Samsung LCD 40" pada harga RM2900. Aku rasa murah gila. Sebab kat tempat2 lain tgk harga tak ada yg murah mcm ni. So, tunggu lagi. Terus la sambar.
.
Set TV baru kat rumah aku.
.
So, thanks to Abg Jan yg sponsor Dining Table ngan Set Sofa kat rumah aku. Dia siap call lagi, pi cari kerusi baru utk set meja makan kat dapur pulak. Nanti la, free sket Daus pi cari.
.
Ok.. Wassalam

1 ulasan:

  1. Eye-catching dining room furniture that not only looks amazing but is also affordable, check out this classy Dining Room Furniture

    BalasPadam

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top