CARA ORDER SHAKLEE ONLINE - HARGA TERMURAH TERUS DARI HQ!

Siri Ceramah Motivasi Usahawan & Pelajar Cemerlang

Assalamualaikum,

Minggu lepas, saya 'dihujani' dengan jemputan ceramah motivasi keusahawanan dan pelajar cemerlang.

Ia sudah dirancang sejak sebulan yang lepas.

Saya menerima jemputan daripada :

i. Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah ( POLIMAS )
     a. Keusahawanan Kerjaya Pilihan
     b. Strategy Pemasaran - Rahsia Menarik Kekayaan

ii. MRSM PDRM, Kulim
     a. Motivasi Usahawan

iii. MRSM Kepala Batas
     a. Menjadi Pelajar Terbilang - Rahsia Pelajar Cemerlang
     b. Intensif Mentor Keusahawanan

Ceramah Motivasi Keusahawanan Di Polimas

Motivasi di POLIMAS ini di adakan pada 22 Januari 2014.

Jitra terletak lebih kurang 140km dari rumah saya. Memandangkan program bermula jam 8.30 pagi. Saya tiada pilihan melainkan keluar dari rumah jam 5.30 pagi.


Pintu gerbang POLITEKNIK SULTAN ABDUL HALIM MUADZAM SHAH. Ia sebuah politeknik yang sangat cantik dari segi prasarana untuk kemudahan pelajar.


Ucapan pembukaan oleh Encik Mohd Nazri selaku wakil pihak pengurusan POLIMAS.


Saya mula berkongsi dengan para pelajar mengenai latar belakang saya, bisnes yang saya jalankan.


Dulu Engineer - Sekarang Buat Bisnes. "Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang". Hehe...


Antara pelajar yang hadir dalam dewan seminar berkenaan. Mereka adalah pelajar tahun akhir Semester 6 bahagian Mechanical Engineering.


Dalam motivasi yang saya berikan, saya kongsikan video saya. Saya berkongsi dengan para pelajar betapa pentingnya untuk kita mencari mentor yang betul kalau kita nak buat bisnes.


Sebelum berakhir sessi pertama, saya buat kuiz untuk para pelajar. Hadiahnya, Ebook Rahsia Kejayaan Pelajar Cemerlang. Anda boleh dapatkan Ebook ini di sini :  www.rahsiapelajarcemerlang.com


Soalan daripada salah seorang pelajar.


Ini pula sessi yang kedua. Saya berkongsi topik, "Strategi Pemasaran - Rahsia Menarik Kekayaan". Saya kongsikan dengan mereka apa strategy yang saya gunakan sehingga saya berjaya develop bisnes saya dalam tempoh yang singkat. Alhamdulillah.


Para pelajar khusyuk mendengar perkongsian yang saya  berikan.


Ada aktiviti di kalangan pelajar. Pengajaran, "Benda yang kita nampak dan rasa susah, sebenarnya mudah kalau kita tahu caranya."


Wahhh..... Semakin serius saya. Ada kalanya, kita perlu lebih serius untuk memberi kesedaran kepada anak bangsa.


Mereka ini adalah pelajar SEM 2. Mereka yang bertanggung jawab dalam menguruskan program ini untuk para pelajar SEM 6.

Perkongsian Di MRSM PDRM

Pada hari Khamis pula, saya dijemput untuk ke MRSM PDRM. Saya di minta untuk berkongsi dengan para pelajar Tingkatan 4 mengenai kerjaya yang perlu mereka pilih selepas ini.

Tapi, saya lebih fokus kepada perkongsian mengapa perlu buat bisnes suatu hari nanti.


Di pintu masuk MRSM PDRM


Memandangkan ceramah ini pada waktu petang. Anda boleh bayangkan muka 'poyo' sedikit pelajar yang macam mengantuk sket.

So, kita urut urut lah sket. Bagi semua bangun.


Pelajar lelaki pun sama. Baru mereka nampak segar sket.


Salah seorang pelajar berkongsi masalah masalah yang terdapat di MRSM PDRM. Ini kerana, saya sedang merancang bisnes untuk mereka. Bisnes terhasil disebabkan adanya masalah. Jika ada masalah, adalah peluang. Di mana ada peluang, di situ ada wang.


Wahhh.... Bersemangat gitu....


Para pelajar yang bersemangat. Mendengar perkongsian daripada saya.


Pandangan dari belakang dewan.


Macam serius aje. Hehe.. Tak der la. Dulu saya selalu serius kalau bagi ceramah. Sekarang tak lagi. Saya dah pandai 'buat lawak' sket.


Berkongsi lagu Tegar dengan para pelajar. "Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang".


Para pelajar bersemangat untuk menyanyi bersama.


Pelajar perempuan tidak ketinggalan. Semuanya nak jadi jutawan ni. Hehe.. Amin.

Jemputan Di MRSM Kepala Batas, Pulau Pinang

Hari Sabtu pula, saya menerima jemputan untuk berkongsi dengan para pelajar di MRSM Kepala Batas.

Kali ini, ada dua topik yang saya kongsikan. Untuk bahagian pertama, saya berkongsi Rahsia Kejayaan Pelajar Cemerlang dan bahagian kedua saya kongsikan Motivasi Usahawan.

Alhamdulillah, seramai 160 pelajar Tingkatan 4 yang bersemangat untuk mendengar perkongsian daripada saya.


Pintu masuk MRSM Kepala Batas.


Bangunan bahagian pentadbiran MRSM Kepala Batas.


Majlis dimulakan dengan bacaan doa.


Salah seorang pelajar mengetuai bacaan doa.


Wajah wajah ahli syurga Insya Allah. Untuk pengetahuan anda, MRSM Kepala Batas adalah MRSM Ulul Albab. Di mana semua pelajar di sini di wajibkan untuk menghafal Al Quran. Dan hampir semua mereka sudah pun menghafal 30 Juzuk Al Quran. Tahniah kepada mereka.


Saya minta mereka memikirkan. Kenapa mereka perlu jadi pelajar cemerlang? Apakah push factor mereka?  Saya nak mereka sedar. Mereka perlu jadi pelajar cemerlang.


Ada yang mula menangis bila memikirkan. Mengapa dan untuk siapa mereka perlu jadi pelajar cemerlang.


Ramai yang menundukkan wajah mereka ke bawah bila memikirkan, "Mengapa mereka perlu do their best in their study."

Dari kejauhan, saya terdengar tangisan mereka. Adakalanya, kita perlu push mereka to their limit untuk mereka lakukan yang terbaik dalam hidup mereka.

Untuk pengetahuan anda, ini lah kali pertama. Saya menyelitkan unsur emosi yang tinggi. Saya tekankan betul betul mengapa perlu mereka menjadi pelajar cemerlang. Sehingga, ramai yang tunduk. Menginsafi, mereka perlu buat yang terbaik dalam hidup mereka.Para pelajar di minta berbincang, apa yang mereka pelajari dari sessi yang pertama tadi.


A berbincang dengan B. Apa yang mereka faham dari sessi yang pertama tadi.


Tayangan video. Mengapa orang Melayu perlu kaya. Ini salah satu sebab saya sanggup hadir ke program sebegini walaupun saya sibuk. Perjuangan membantu anak bangsa. Agar bangsa saya lebih berjaya satu hari nanti.


Para pelajar yang khusyuk menonton video ringkas di permulaan sessi ceramah motivasi keusahawanan.


Fokus !!! Fokus !!!!


Saya berikan hadiah kepada mereka yang menjawab soalan daripada saya.


Berkongsi Rahsia Kejayaan Seorang Usahawan. Kalau saya berceramah, saya suka pakai wireless microphone. Lebih mudah untuk saya bergerak.


Lagi tayangan video. Yang di hadapan sekali ini, Adik Danial. Alhamdulillah. Sudah pun habis menghafal 30 Juzuk Al Quran. Tahniah.

Alhamdulillah. Habislah 'tanggung jawab' saya dalam membantu mereka yang memerlukan. Saya rasakan, dalam kesibukan saya. Saya perlu selitkan sedikit masa untuk mencari 'pencen kubur' saya nanti.

Saya tak mampu nak ubah dunia. Saya tak mampu nak ubah rakyat Malaysia. Tapi, mungkin saya mampu mengubah seorang dua daripada mereka. Manalah tahu, selepas mereka mendengar perkongsian daripada saya. Terdetik hati mereka nak buat bisnes satu hari nanti.

Manalah tahu... Dah terpaksa jadi jutawan satu hari nanti. Dah terpaksa bantu ramai orang nanti. Dah terpaksa keluarkan lebih zakat nanti.

Mungkin, ini lah pencen kubur yang akan saya dapat nanti. Mudah mudahan, ia memberi sedikit sinar cahaya buat saya di sana nanti.

Wassalam

COMMENTS

Name

3C Shaklee,17,5 Sebab Perlu Kolagen,1,5 Star Trip to Bangkok,1,5 Star Trip to Italy,7,Advance Joint Health Tablet,3,Advance Marketing Power,4,Agen Banda Aceh,1,Ahli Shaklee,5,Aidilfitri,7,Aidilfitri 2020,1,Aidilfitri 2023,1,Air Kencing Kuning,1,AJHT,3,Al-Quran Tagging,1,Alahan,1,Alfafa,2,Alfalfa,1,Alfalfa Complex,1,Allergic,1,Allergy,1,Allergy Test,1,Amalan Hari Jumaat,1,AMP,5,Anak Sihat & Pintar,1,Anggur Muscadine,1,Anti Aging,2,Anti Penuaan,2,Aquaria KLCC,1,Arman Zaharil,1,Awet Muda,1,Awet Muda.,1,B-Complex,1,Baby Development Guide,1,Baby Shaklee,1,Bagaimana Memilih MInyak Ikan Omega-3 Berkualiti Tinggi,2,Bahaya Beli Shaklee di Lazada Shopee 11thStreet,1,Bahaya Painkiller,1,Bahaya Ubat Penahan Sakit,1,Banda Aceh,1,Basic H,1,Batu Maung,1,Batuk Berkahak,1,Bayi Kahak,1,Bayi Selsema,1,BComplex,1,Beauty On The Go,4,beli lampu murah,1,Berani Berniaga,2,Berpuasa dengan Shaklee,1,Beza Vivix Resv Shaklee,1,bina,1,Bina Reban,16,Birthday,1,Bisnes,3,Bisnes Online Shaklee,5,Bisnes Shaklee,33,BLNC,2,BMW,1,BMW X4,1,Bomoh Patah Selama Perak,1,BOTG by MFMS,4,Breastfed Baby,1,Breastfeeding,10,Breastfeeding Tips,16,bromo,1,Buah Pinggang Rosak,1,Buasir,1,Buat Duit Hari-Hari,3,Buat Rumah Sendiri,7,Bukit Bendera,3,Bukit Merah Laketown,1,Bukti Kajian Klinikal Shaklee,1,Busines,2,Business,48,Business Opportunity,182,Business Shaklee,19,butik feedmilk Shah Alam,2,Cameron Highlands,1,Car Bonus Shaklee,1,Car Sticker Juru,1,Cara Elak Osteoporosis,3,Cara Elak Tulang Rapuh,2,Cara Melakukan Qiamullail,3,Cara Order Shaklee Online,1,Carotomax,1,Cash Rebate,2,Cash Rebate Shaklee,2,Cegah Osteoporosis,3,CEO Shaklee,1,Ceramah Motivasi,26,Chewable Vit C,2,Cholesterol,1,Collagen,6,CoQ-Trol,3,COQ-TROL PLUS SHAKLEE,1,CoQ10,3,COQHealth,1,COQTROL Tenaga,1,Coronavirus,1,Covid19,1,Darah Tinggi,2,Delivery Servis,1,Detox Shaklee,2,Diabetes,1,Diet,1,Disneyland,1,Dr Hamid Arshat,1,Dr Zubaidi,1,Duit Raya,1,Duit Raya Awal,1,Duit Raya Shaklee,1,Dzuha,1,Ebook,11,Ebook Percuma,1,Ebook Sorry Boss Saya Terpaksa Berhenti Kerja,1,Eczema,2,Empayar Maria Firdaus,13,Energizing Soy Protein,7,EPO,1,Escape Penang,1,ESP,12,ESP Protein,2,ESP Shaklee,2,ESP Untuk Ibu Hamil,1,ESP Untuk Kurus,1,ESP Untuk Otot,1,ESP Untuk Tenaga,1,Evening Primrose Oil,1,Exclusive Dinner Jutawan Shaklee,1,Faedah Menjadi Ahli Shaklee,2,Fakta Kolagen,1,Family,119,Family Day,1,Farees,67,Fateh,8,Fawwaz,5,Feedmilk,2,feedmilk jubah menyusu popular,2,Fish Oil,1,Florida,1,Formula Mudah MESTI Kurus,8,Founder NECK,1,Free Trip Shaklee,57,Free Vitalea,1,Friends,20,Fungsi Kolagen,3,Fungsi Omegaguard,4,Gama Linoleik Acid,1,Gambar Kaabah,1,Gambar Raya,1,Garlic Complex,1,General,136,Genetically Modified Organism,1,Genset,1,GLA,1,GLA Complex,5,Global Allergy Centre,1,GMO,1,Good & Services Tax,1,Grand Canyon,1,Grand Seminar 2018,1,GST,1,Gunung Kinabalu,1,Haji Muda,3,Halal,1,Hari Raya,1,Hari Raya Dengan Shaklee,2,Hari Raya Open House,1,Helicopter Tour,1,Herb-lax,1,Hero Kiddo,1,Hiasan Dalaman,1,Hiasan Rumah,3,Holiday,3,Home And Mobile Spa,3,Home Exterior Design,1,Homestay di Desaru,1,Homestay Di Kok Lanas,1,Homestay Di Machang,1,Ibu,1,Ibu Hamil Batuk,1,Ibu Menyusu Batuk.,1,Ibu Menyusu Berpuasa,1,IF,1,ijen crate,1,IKEA Personal Shopper,1,Ikhlas,1,Immune Booster,1,Immune System,2,India,2,Indonesia,2,Insentif Shaklee,4,Inspirasi Mariafirdaus,4,Intensif Jutawan Industri,6,Interchange,1,Interior Design,1,Intermittent Fasting,5,Istanbul,2,Italy,7,Jakarta Trip,1,Jam Dinding Kaabah,1,Jamuan Aidilfitri,1,jenama baju feedmilk,2,Jom Detox,3,Jom Detox Jutawan,3,Jom Detox NECK,2,Jom Detox Now Everyone Can Kurus,2,Jom Rileks,1,JomDetox,1,Jubah Menyusu,2,Jubah Mia,2,Jubah muslimah,2,Jutawan Shaklee,1,Kaedah Merancang Semulajadi,1,Kalsium,1,Kanser,1,Kanser Kolon,1,Kanser Usus,1,kawah ijen,1,Keahlian Shaklee,4,Kebaikan Kolagen,2,Kebaikan Omegaguard,3,Kebaikan Shaklee Collagen,4,Kebaikan Susu Ibu,1,Kebaikan Vitamin E Untuk Lelaki Wanita,1,Keburukan Intermittent Fasting,1,kedai lampu murah puchong,1,Kelas Bisnes Facial,1,Kelebihan Ahli Shaklee,4,Kelebihan Shaklee,1,Kembara Sufi,9,Kembara Turki,8,Kencing Manis,1,Kepentingan Protein,1,Kepentingan Suplemen,2,Keperluan Makanan Bayi,1,Keperluan Wanita Mengandung,2,Kesan Gadjet Pada Sikap Anak-Anak,1,Kesan Kehilangan Kolagen,2,Kesan Merokok,1,Kesan Susu Ibu,1,Kesihatan Bayi,1,Kesihatan Jantung,4,Kesihatan Minda,1,Kesihatan Sendi,2,Kesihatan Tulang,3,Kesuburan Lelaki,1,Kesuburan Wanita,1,Keunikan Vivix,1,Kiriman Doa Di Depan Kaabah,1,Kisah Kejayaan Bisnes,3,Kisah Pesakit Kanser,1,Kolagen,5,Kolesterol,3,Kompilasi Info Produk Shaklee,6,Komtar,1,Komuniti Bisnes Shaklee,3,Konsultan Reban Ayam,59,Kontraktor Reban Ayam,53,Korban,1,Krabi,2,Kursus Ayam Daging,64,Kursus Dr Azizan Osman,3,Kursus Haji,2,Kursus Haji Online,1,Kursus Solat,1,Kursus Umrah,3,Kursus Umrah Online,2,Kursus Umrah Percuma,2,Kurus dan Sihat,2,Kurus Dengan Cepat,2,Kurus Sebelum Raya,1,Las Vegas,2,Lasik,2,Latest Post,1763,Lecithin,2,Legoland,1,Legoland Malaysia,1,Life Inspiration,1,Look Younger Longer,2,Los Angeles,1,Magic Aura Shaklee,1,Magnesium,1,Makan Sedap,2,Mamacilik Empire,1,Manfaat Omegaguard,3,Maria Firdaus,6,Maria Firdaus Empire,6,Maria Firdaus Kids,1,Maria Firdaus Millionaires in Shaklee,6,Maria Firdaus Mobile SPA Academy,16,Mariafirdaus,2,Mariafirdaus Baby,1,Mariafirdaus Kids,1,Mariafirdaus Travelog,68,Mariafirdaus Villa,2,Master Celebration Maria Firdaus,8,Master Coordinator Shaklee,33,Master Maria Firdaus,1,Mealshakes,6,Mengandung Semasa Umrah,1,Mercedes Benz C200,1,MFMS,5,MFMS Academy,16,MFMS Empire,61,mia jubah popular,2,Minum Susu Untuk Kalsium,1,Modify Hilux,1,Most Fantastic Millionaires in Shaklee,5,Motivasi,86,Motivasi Usahawan,3,Motivation,4,MRSM PDRM Kulim,1,MRSM Taiping,4,Multivitamin,1,Multivitamin Pertama di Dunia,1,Muscadine Grape,1,My Shaklee Effect,1,MYVI,1,Natural Skincare,1,NECK,7,Non-GMO,1,Norafizal Mat Saad,9,Now Everyone Can Kurus,54,nursingwear,2,Nutrien Untuk Tulang Kuat,2,Nutriferon,2,Nutrisi Semulajadi,1,Nutrisi Untuk Lelaki,2,Offline Coaching,2,Omega-3,7,OmegaGuard,16,Omegaguard Shaklee,1,Omegaguard Untuk Ibu Dan Bayi,2,Omegaguard Untuk Kesihatan Jantung,1,Omegaguard Untuk Kesihatan Otak,1,Omegaguard Untuk Kurus,1,Online Business,139,Organic Skincare,1,Orlando,3,Ostematrix,6,Osteporosis,2,Pakaian Menyusu,2,Panduan Didik Anak Solat,1,Panduan Perkembangan Kanak-kanak,1,Parenting,1,Parit Buntar,1,Pedoman Hidup,1,Pemilihan Soy Protein,1,Penang,4,Penang Hill,2,Pencen Kubur,20,Pengalaman Bersalin,1,Pengalaman di Gunung Kinabalu,1,Pengalaman Haji,3,Pengalaman Umrah,3,Pengedar Shaklee,2,Pengedar Shaklee Alor Setar,1,Pengedar Shaklee Bandar Darulaman,1,Pengedar Shaklee Bukit Jambul,1,Pengedar Shaklee Changloon,1,Pengedar Shaklee Jitra,1,Pengedar Shaklee Kepala Batas,1,Pengedar Shaklee Nibong Tebal,1,Pengedar Shaklee Parit Buntar,2,Penjagaan Kulit Shaklee Youth,2,Penternak Ayam Daging,62,Peranan bapa dalam penyusuan susu ibu,1,Perbezaan Ubat dan Suplement,2,Percutian Di Kashmir,2,Percutian Shaklee,6,Performance Drink,5,Perintah Kawalan Pergerakan,1,Period Pain,1,Perokok,1,Personal,1,Photoshoot,1,Phytocol-ST,2,Piramid Makanan,1,PKP,1,Polifenol,2,Politik,1,Port Dickson,1,Postnatal SPA,2,Potret Kejayaan,14,Pra Haji,7,Pregnancy Set,3,Premium Beautiful,5,Produk Shaklee,130,Produk Tradisional Bahaya,1,Projek Blog Mega Shaklee,1,Projek Buat Duit,7,Projek Buat Duit MFMS,24,Projek SPA,19,Promosi Shaklee,4,Protein Soya Terbaik,1,PT3,1,Puasa dengan Shaklee,1,Public Sharing,1,Pulau Pangkor,1,Pulau Perhentian,1,Pulau Pinang,1,Pulau Redang,1,Qiamullail,3,Rahsia Merancang Keluarga Semulajadi,1,Rahsia Pelajar Cemerlang,12,Ramadan Shaklee,2,Ramadhan,1,Ramuan Vivix,1,RAST Test,1,Raya Dengan Shaklee,1,Reban Ayam Tertutup,57,Resepi ESP,1,Resepi Sihat dan Sedap,1,Resipi Jutawan Bertaqwa,1,Restoran Pen Mutiara,1,Results SPM,1,ResV,1,ResV Shaklee,1,Reunion MRSM Taiping,1,Reverse Aging,1,Rich Dad Poor Dad,1,Roger Barnett,1,Rome,1,Rumput Sungai Buloh,1,Saintis Shaklee,1,Sakit Jantung,2,San Francisco,1,Selamberselak,2,Sembelit,1,Senggugut,1,Set Anak Pintar Sihat,1,Set Bajet Kesihatan Optimum.,1,Set Berpantang,12,Set Berpantang Shaklee,1,Set Berpuasa Shaklee,7,Set Berpuasa Shaklee Kanak-Kanak,7,Set Bersalin,11,Set Bersalin Shaklee,8,Set Bersalin Terbaik,1,Set Breasfeeding,10,Set Cantik Shaklee,1,Set Detox Shaklee,1,Set Gastrik Shaklee,1,Set Haji & Umrah,1,Set Haji Shaklee,4,Set Hamil Shaklee,2,Set Hello New You,1,Set Ibu Hamil Shaklee,3,Set Ibu Hamil/Bersalin/Menyusu,15,Set Jantung,1,Set Kanak-Kanak,8,Set Kanak-kanak Shaklee,3,Set Kecantikan,4,Set Kecantikan Shaklee,5,Set Kesihatan Lelaki Shaklee,3,Set Kesihatan Wanita Shaklee,3,Set Kesuburan,1,Set Kesuburan Shaklee,2,Set Kulit,1,Set Kulit Shaklee,1,Set Kurus,2,Set Kurus Shaklee,7,Set Lutut,1,Set Mengandung,5,Set Mengandung Shaklee,3,Set Menyusu,17,Set Menyusu Shaklee,5,Set Minda Shaklee,1,Set Puasa Shaklee,2,Set Ramadan Shaklee,3,Set Raya Shaklee,1,Set Sendi,2,Set Shaklee Untuk Pendakian,1,Set Shaklee Untuk Tenaga,1,Set Shaklee Untuk Umrah dan Haji,2,Set Sistem Imun,2,Set Slimming,1,Set Slimming Shaklee,1,Set Umrah Shaklee,5,Shaklee,73,Shaklee 5 Star Trip,1,Shaklee Awards,2,Shaklee Baby,3,Shaklee Bagan Serai,2,Shaklee Berkesan,2,Shaklee Business,50,Shaklee Business Leaders Conference,2,Shaklee Business Leaders National Conference,1,Shaklee Car Bonus Achievers,5,Shaklee Collagen Powder,7,Shaklee dan Israel,1,Shaklee dan Makanan Sunnah,1,Shaklee Difference,2,Shaklee Effects,16,Shaklee for Kids,2,Shaklee Free Trip,25,Shaklee Free Trip to Switzerland,1,Shaklee Fun Day,1,Shaklee Global Conference 2016,2,Shaklee Global Conference USA 2014,17,Shaklee Halal,2,Shaklee Incentive Trip,3,Shaklee Independent Distributor Terbaik,1,Shaklee Japan Trip,2,Shaklee Japan Trip 2017,7,Shaklee Kids,2,Shaklee Leaders,1,Shaklee Lovers,1,Shaklee Mama,4,Shaklee Murah,2,Shaklee National Conferences Award,8,Shaklee National Convention 2018,1,Shaklee Nibong Tebal,2,Shaklee Nilai,1,Shaklee Parit Buntar,2,Shaklee Product Trainer,1,Shaklee Ready Stock,1,Shaklee Rewards,64,Shaklee Selamat,3,Shaklee Semulajadi,2,Shaklee Shop,1,Shaklee Skincare,1,Shaklee Story,1,Shaklee Success Seminar 2015,1,Shaklee Terbaik,1,Shaklee Total Detox Solution,2,Shaklee Trip Cruise,1,Shaklee Trip To Langkawi,2,Shaklee Untuk Darah Tinggi,1,Shaklee Untuk Jantung,1,Shaklee untuk Jemaah Haji dan Umrah,1,Shaklee untuk Kanak-kanak,3,Shaklee USA Trip 2014,1,Shaklee USA Trip 2019,1,Shaklee Vita-E Complex,1,Shaklee Vitamin E,2,Shaklee Western Mediterranean Cruise 2018,11,Shaklee Youth Skincare,2,Shakleebaby,1,Shakleebaby Gentle Wash,1,Shakleebaby Massage Oil,1,Shakleebaby Soothing Lotion,1,Shopping Trip,1,Sijil Halal,1,Sistem Imun,1,SKPTM,8,SMKA Al Mashoor,1,Success Stories Shaklee,4,Success Story TWB,12,Super Star Libra Cruise,1,Supervisor Shaklee,2,Suplemen Shaklee,2,Suplemen Untuk Lelaki,2,Supplement untuk Berpuasa,1,Supplements Shaklee,2,Supplements Terbaik,2,Surabaya,1,Surah Al-Kahfi,1,Sustained Release Vit C,7,Susu Ibu,1,Susu Ibu dalam Al-Quran,1,Switzerland,2,Tahi Ayam,6,Tazkirah,173,Ternakan Ayam,344,Testimoni,5,Testimoni NECK,3,Testimoni Shaklee,1,Testimony AMP,2,Testimony ESP,1,Testimony ESP Untuk Menyusu,2,Testimony Gastrik,1,Testimony NECK,6,Testimony Set Ibu Hamil,3,Testimony Set Menyusu,3,Testimony Shaklee Set Bersalin,1,Testimony Shaklee Set Ibu Hamil,1,Testimony Shaklee Set Menyusu,2,The Gravityz,1,The Landmark Study,1,The Most Fantastic Millionaires in Shaklee Empire,1,The Shaklee Difference,1,The Walking Beauty,12,Tiket Murah Aquaria KLCC,1,Tip Tambah Susu Ibu,6,Tips Anak Pandai,1,Tips Awet Muda,2,Tips Bercuti Di Legoland,1,Tips Berhenti Merokok,2,Tips Berpuasa,2,Tips Bersalin,1,Tips Bisnes,1,Tips Business,1,Tips Cemerlang,1,Tips Elak Batuk Berkahak,1,Tips Haji,2,Tips Hamil,1,Tips Jarak Anak,1,Tips Memilih Protein,1,Tips Mudah Berpuasa Untuk Kanak-Kanak,3,Tips Mudah Menyusukan Bayi Di Tempat Awam,1,Tips Penyusuan,11,Tips Travel,1,Trampoline for kids,1,Travelog Haji,110,Travelog Istanbul,1,Travelog Shaklee Trip Italy 2015,10,Travelog Shaklee Trip Japan 2017,7,Travelog Shaklee Trip USA 2014,14,Travelog Shaklee Trip USA 2016,3,Travelog Shaklee Western Mediterranean Cruise 2018,9,Travelog Turki,9,Travelog Umrah,24,Travelog USA 2019,23,Trip Indonesia,2,Trip Yogyakarta,1,Tukar Nombor Plate,1,Tulang Rapuh,2,tumpak sewu,1,Turkey Trip,3,Turki Trip,7,Turunkan Kolesterol Secara Semulajadi,2,TWB,18,TWB by MFMS,17,Ubat VS Supplement,1,Ubat Vs Vitamin,1,Universal Studio,1,Universal Studio Singapore,1,Urin Kuning,1,US Trip,1,USA Trip,16,v,1,Video,4,Video Ibadah,1,Video Shooting,1,Video Sirah Nabi,1,Visit Singapore,1,Vita-lea for children,1,Vitalea,3,Vitalea for Children,2,Vitalea for Kids,2,Vitamin C,5,Vitamin C Shaklee,2,Vitamin E,2,Vitamin Kanak-Kanak,1,Vitamin Kulit,1,Vitamin Kulit Cantik,1,Vitamin Rahmah,2,Vitamin Semulajadi,1,Vitamin Shaklee,2,Vitamin Shaklee Percuma,1,Vitamin Sintetik,1,Vitamin Tenaga,1,Vitamin Umrah Haji,1,Vitamin untuk Ibu Hamil,2,Vitamin untuk Ibu Menyusu,1,Vitamin untuk kanak-kanak,3,Vitamin Untuk Lelaki,2,Vitamin untuk Perokok,1,Vitamin Untuk Wanita,1,Vivix,12,Vivix Shaklee,4,Vivix Untuk Diabetes,1,Vivix Untuk Kencing Manis,1,WAHM,1,Wanita Bersalin,1,Wanita Mengandung,3,WanitaKeperluan Wanita Mengandung,1,Warna Urin,1,Wedding Anniversary,1,Why Shaklee,1,Womens Health Set,2,Working-At-Home-Mom,2,Youth Experience Party,1,YOUTH Mask,1,Youth Shaklee,2,Youth Skincare,1,Zinc,1,Zinc Complex,1,Zinc Plus,2,
ltr
item
Maria Firdaus: Siri Ceramah Motivasi Usahawan & Pelajar Cemerlang
Siri Ceramah Motivasi Usahawan & Pelajar Cemerlang
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMLkyHdHF9MjI4KuGnIjy7_zTKpSKEVurAVIQgSFxDUyRbskddKkTqN0pI7J4o9UKfZ3CcuAHt02sV55u-25ofW4izdCni7ZeaMk4m8nFduG5qm2aRQoBYTCGcB6CIpDeE8lO2VOxd1vc/s1600/images+(2).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMLkyHdHF9MjI4KuGnIjy7_zTKpSKEVurAVIQgSFxDUyRbskddKkTqN0pI7J4o9UKfZ3CcuAHt02sV55u-25ofW4izdCni7ZeaMk4m8nFduG5qm2aRQoBYTCGcB6CIpDeE8lO2VOxd1vc/s72-c/images+(2).jpg
Maria Firdaus
https://www.mariafirdaus.com.my/2014/01/siri-ceramah-motivasi-usahawan-pelajar.html
https://www.mariafirdaus.com.my/
https://www.mariafirdaus.com.my/
https://www.mariafirdaus.com.my/2014/01/siri-ceramah-motivasi-usahawan-pelajar.html
true
6501105525487195336
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy