Travelog Western Mediterranean Cruise - Part 3 - Palma De Mallorca

Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa di limpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Semoga Allah memasukkan kita semua ke dalam syurga tanpa dihisab. Insya Allah.

Jika belum baca Part 1 dan Part 2, jemput baca di entry di bawah ini yer.



Palma De Mallorca

Selepas berlepas dari Barcelona, kapal cruise yang kami naiki ini menuju ke Mallorca. Ia adalah salah satu pulau percutian mewah yang terdapat di Spain.

So jom kita layan gambar gambar yang kami ambil untuk hari ini.


Baru turun dari cruise ship. Hari ni temanya baju putih semua orang. 


Nampak tak kapal kami jauh di sana tu. Kami datang ke sini dengan menaiki bas.


Tempat lawatan pertama kami adalah castle ini. Kami turun ke darat sekitar jam 9. Dalam jam 2 petang dah nak kena balik ke kapal balik. So, a vey short and quick journey.


Mallorca Castle ini merupakan satu iconic building di pulau ini. Semua yang datang akan mai visit castle ni.


Buat group photo dahulu. Namun, lighting agak kurang bagus kerana matahari pulak berada di sebelah tepi. So, kalau nak mengadap castle ni, semua orang akan jadi gelap. Tak dapat nak nolong dah ni...


Nampak gaya ada Hard Rock Cafe Mallorca ni, leh gi kejap lagi ni.


Second destination, shopping.


Passeig Des Born. Jangan tanya saya apa maksudnya sebab saya pun tak faham juga.


Gambar dengan adik saya.


Next gambar dengan Maria lak.


Senibina di Mallorca ni memang agak traditional sikit. Tapi cantik dan bersih.


Bangunan sangat tersusun


Pi kedai shopping, tapi macam tak best sangat jer pun.


Kami ada free time, kami pusing pusing sendiri ajer lah. Ambil gambar di city centre.


Ada rumah terbalik lak ni.. Ambil jerlah gambar.


Port De Palma De Mallorca


Gigih nak sampai ke sini


Jom ke Hard Rock Cafe dulu. Nak sampai ke sini pun jenuh aih. Sangat jauh jalan kaki. 


Pastu kami lepak dulu. Minum minum


"Berdua dengan mu, pasti lebih baik... Aku yakin itu.... "


On the way back to port, jumpa jam matahari zaman dulu dulu nyer. Betul ke ni jam matahari? Ke kompas? Hehe. Jangan marah aaa...


On the way back to port. Dah panas. Terpaksa lah buka jaket tu.


Nak bagi dalam gambar nampak santek, pakai balik jaket. Haha.. Jangan gelak.. Mak salleh ushar ajer aku pakai jaket masa panas.


Macam macam... Balik dalam bilik, ada 'anjing' lak atas katil. Dah nak kena samak ni... Ish ish ish...


Balik ke kapal dan agenda bebas.


Lepak dulu di balkoni


Sambil baca buku. 

Persembahan Ice Sakting

Di sebelah malam pula, ada persembahan ice skating.

Super duper power persembahan mereka. Sangat amazing. 


Ada sekitar 14 orang yang buat persembahan


Mereka ini adalah professional ice skater.


Mereka memakai pelbagai jenis costume.


It is a very great experience. 

Esok saya akan kongsikan pula perjalanan kami ke France.

Stay tune.

Maria Firdaus
Motivating And Inspiring Others

Semoga Allah beri peluang kepada anda untuk bercuti sebegini. 

Catat Ulasan

[blogger]

MKRdezign

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget