Nama saya Farah. Umur 29 tahun, sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak perempuan berumur 4 tahun. Ini gambar saya di hari pertama menyertai The Walking Beauty ( TWB )

Saya graduan dalam jurusan Diploma Architecture TAPI tak pernah bekerja dalam bidang ni sebab bile minta kerje saya fresh grad. Semua firm nak yang berpengalaman. Walaupon result saya memang okey sangat. Setiap semester dapat anugerah dekan,  tapi tula Allah atur baik perjalanan untuk saya.

Ayah saya orang yang paling KECEWA sebab saya tak keje tetap dalam bidang tu. 

Last-last saya dapat kerja kontrak government tapi sebagai kerani sahaja.  4 tahun kontrak sahaja dan terpaksa PJJ dengan suami sebab saya kerja kat Terengganu dan dia di Putrajaya.

Lepas bersalin, suami ajak saya balik Putrajaya sebab nak jaga anak bersama. Dia rasa sayang sebab tak boleh tengok anak membesar.

Masa ni saya duk fikir nak buat ape bile berhenti kerja. Sebab saya suka fesyen, saya pon belajar menjahit. Saya masuk giat mara 6 bulan pulun belajar menjahit. 

2 tahun saya menjahit tapi saya STRESS sgt. 

Tak boleh keluar, tak ada masa lebih-lebih lagi time puasa. Memang tak tido malam la jawabnya. Saya ingat lagi setiap kali puasa semua beli bungkus. Sebab tak sempat masak. 

And rumah?? 

Macam kapal pecah! Kain perca merata / pola sana sini.

Stressnya menjahit ni sampai tak ada masa nak urus diri sndiri.

Tu kalau dapat customerr yang cerewet lagi stress. Yang  lambat ambik baju lagi la stress.

Hujung bulan baru dapat duit sebab time gaji baru datang. Yang berbulan tak ambik baju pon ada




Ni mmg time meriahhh hbisss.

Stress ni mmg musuh kita terutama wanita. Sebab teruk + penat saya dah tak sanggup nak menjahit. Saya nak bisness yang ada masa untuk diri sendiri.

But NOW ni sy yg baru.



Effect Vitamin Dan Set Youth Shaklee.

Saya start ambik customer 1 bulan lepas traning. Tu pon tak confident. Tapi saya pi jumpa customer pakai mask.



Memang kena pakai mask, nak cover muka.


Perlahan lahan, kulit wajah saya makin bersih dan cantik.

Sekali dah join bisness cantik-cantik ni, confm kita sendiri akan jadi nak cantik nak sihat dan nak lifestyle kelas.

Kehidupan Semakin Berubah

Kenapa saya kata life saya berubah?

First, mentor dalam TWB selalu tekankan jaga 3 perkara.. 

Dhuha
Tahjud
Sedekah

Jarang ada group yang tekankan perkara-perkara macam ni untuk diamalkan.

Saya jadi insan yang betul betul minta apa-apa dengan Allah. Sebab tu semua yang join TWB memang akan jadi wanita yang sangat-sangat kuat.

Sejak join TWB saya sangat sangat bebas. Saya dapat instant CASH! Tak ada tunggu-tunggu dah orang lambat ambik kain.

Dan perubahan besar saya ialah saya bebas nak balik kampung bile-bile je. Mak saya kurang sihat. Jadi saya nekad tiap-tiap bulan nak balik jenguk dia.. 

YES! Dengan TWB saya boleh beli tiket flight balik Terengganu balikk hari. Pergi awal pagi, balik last flight.



Belanja mak ayah makan sedap-sedap

And balik kampung tak kosong taw. Kawan-kawan saya kat kampug memang tunggu saya balik nak facial. See mana-mana pun jadi wang. Betullah mentor saya cakap, di mana ada wanita di situ ada wang.

Memang enjoy sangat. Dan bayangkan hasil 1 jam FACIAL = 1hari jahit baju.

Dulu saya ambik baju kurung moden RM70 sepasang. Menjahit dari pagi. Pola-gunting-kelim-jahit-jahit tangan. 

Sehari sehelai baju kalau non stop. 

Kalau berhenti masak, layan anak-anak 2 hari la jadinya.



Tapi ni hasil saya facial 2 orang. Sorang siang sorang malam. Total kerja 2 jam setengah. Tapi income masyuk.

And yang lagi best tak yah pening-pening nak bayar sewa atau pekerja. Income bersih! 

Cuma saya simpan. Contoh saya dapat RM100. Saya simpan 20% dari RM100 untuk 4 bahagian
( Modal / Saving/ Sedekah/ Ibu abah )

20% dari RM100 = RM20

Dari RM100 saya asingkan RM20. RM80 lagi saya enjoooyy.

Dalam bisnes mobile spa ni, yang perit bila kita malas. Sebab kalau rajin mmg dapat cash. 

Saya pernah tak de customer seminggu. Tapi bile jumpa mentor, lepas coaching memang panas bontot laaa..

Sebab tu sangat-sangat penting bisness ada MENTOR!

Dulu menjahit saya sorang-sorang. Tak ada mentor. Memang ada group menjahit tapi masing-masing semua mengeluh penat. Stress dengan customer.  Dengan-dengan kita down. So nangis la bucu mesin sama sama. 

Sekarang bile stress 'Jom lepakk jumpa mentor' class sangat jahhh.

Geng-geng TWB yang dekat semua macam adik beradik. Boleh jumpa untuk sharing sebab kita dihaluan yang sama.

Kami geng-geng TWB sangat-sangat support antara satu sma lain. 

Enjoy sangat buat spa ni. 



Produk kita guna sangat-sangat powerfull. Tu yang membezakan kita dengan spa lain. Dan saya dah ada hampir 15 orang customerr regular. Dah repeat facial 3x setiap bulan. So saya tak yah marketing kaw-kaw sangat sebab customer memang akan ada.

Sebab tu saya cakap kenal TWB satu rahmat besar buat saya. 360 darjah hidup saya berubah!

Kalau rasa RM1999 tu besar, tapi time kita susah time kite nak cash dari pelaburan ni la yg boleh bantu kita. Insyaallah.

Saya tak rasa RM1999 ni mahal sebab bila join training ni, kita dah dapat semua barang siap. Bayar - Pergi Training One To One - Dapat Semua Barang - Terus Buat Servis.

Tarik beg, terus pergi buat duit berkepok kepok.

Terima kasih sebab sudi baca sharing saya. Saya sangat-sangat menanti korang dalam group ni jadi keluarga baru TWB.

The Walking Beauty By MFMS

Anda nak tahu lebih lanjut tentang Projek Mobile SPA TWB? 
Sila click link di bawah:-




Jom hubungi Maria segera untuk menjadi sebahagian daripada TWB BEAUTICIAN dalam team MFMS EMPIRE!

Hubungi : Tekan untuk Telefon (019-2592731)
Tekan Untuk Whatsapp



Email : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, kini menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah.

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!




Adakah Anda Suka Dengan Perkongsian Di Mariafirdaus.com.my? 

Jika Anda Mahu, Saya Boleh Update Terus Whatsapp Ke Phone Anda Bila Saya Buat Posting Posting Baru, Menarik Dan Bermanfaat. Klik Link Ini: 

http://www.wasap.my/60195782515/NakUpdateBlogTerkini

So Lepas Ni Bila Ada Update Terbaru, Saya Akan Broadcast Terus Ke Whatsapp Anda Secara Personal.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top