Success Story TWB - Nadiah - Surirumah High Class, Income RM5k Dengan Mobile Spa TWB


Assalamualaikum.

Saya perkenalkan diri sikit ye, nama saya Nadiah.

Ibu kepada dua orang cahaya mata.

Berumur 31 tahun dan sekarang menetap di Terengganu. Saya merupakaan surirumahtangga sepenuh masa.

Sekarang dah hampir 4 tahun saya tidak berkerja dan tidak mempunyai pendapatan sendiri melainkan duit nafkah yang suami bagi.

Alhamdulillah sekarang saya dah join TWB dan mobile spa saya ialah Na D’Beauty & Spa ๐Ÿ˜Š

Saya ni boleh dikatakan sebelum terjebak dengan TWB ni, memang berada di zon yang selesa. Zon selesa yang sebenarnya kita sndiri yang cipta.

Saya tak ada hutang, ptptn dah langsai, kereta dah habis bayar dan dah ada rumah sendiri. Kira tak ada apa la yang buat saya terfikir nak berbisnes ni. Sehinggalah...

Kenapa Saya Join Projek Mobile Spa TWB?

My turning point is bila somebody yang kira ada pertalian dekat dengan kita, masa tu saya baru habis pantang anak ke-2 selama 48 hari kalau tak silap.

Ada insiden yang menyebabkan saya sedikit stress dan dia smash cakap ‘ nak stress-stress buat apa? Bukan ada buat kerja apa pon kt rumah! ’

Ayat ini lah yang terngiang-ngiang dalam kepala saya hingga buat saya tekad untuk membuktikan yang surirumah ni bukan sahaja duduk goyang kaki je dekat rumah.

Walaupun duduk rumah tapi kita boleh menjana pendapatan dari rumah dan masih boleh jadi surirumah highclass yang KAYA DAN BERJAYA.

Bila saya dah TEKAD tadi, saya tak kira macam mana sekali pun saya kena cari modal untuk join juga spa TWB ni.

Macam Mana Nak Dapatkan Modal Untuk Buat TWB

Saya mula sembang-sembang dengan suami, santai-santai je cerita pasal TWB. Saya tunjuk sikit la gambar-gambar duit kepuk-kepuk yang diorang hantar dalam kelas preview sambil gosok-gosok la sikit suami tu kan, picit-picit. Hehe..

Dan dia tanya modal berapa? Hahhhh apa lagi terus cakap RM1999 pakej seret bag, all in. Mula cik suami diam je, then dia tanya.

“Agak-agak berapa bulan boleh pulang modal tu?” Tak prepare jawapan sebenarnya haha tapi tak tahu mulut ni cepat je jawab “2 bulan”.

Dipendekkan cerita, husband pun bagilah pinjam modal tapi BERSYARAT

1) boleh buat spa on weekend sahaja

2) pastikan BERJAYA

Hah.. Paham dah ayat dia tu berjaya tu means 2 bulan kena bagi balik duit dia lah. Sebab dah cakap 2 bulan lepas tu bila dia dah bagi duit tu siap janji lagi 2 bulan akan bagi balik semua RM1999.

Okay kat sini sebenarnya secara tak langsung saya dah mula buat target iaitu dalam masa 2 bulan saya kena dapatkan balik modal !

So bila dah ada target macam tu saya terus buat kira-kira siap-siap sebab tadi husband bagi syarat boleh buat hari minggu sahaja. So saya kira siap-siap. 2 bulan = 8 minggu = 16 hari(Jumaat DAN Sabtu)

So RM1999/16hari = RM125.

So bila kira-kira, sehari saya kena dapat paling lagi kurang RM125 supaya saya boleh balik modal dalam tempoh 2 bulan tu.

Ini kiraan kasar la tapi atleast bila kita narrow down kan macam ni, baru kita nampak dan kita akan work for it.

Kalau ikutkan RM125 tu saya cuma perlukan 2-3 orang customer je sehari.

Mudahkan? Bila kita clear apa yang kita nak.

Saya training sehari sebelum raya. Petang raya orang tengah sibuk buat persiapan nak raya kita sibuk training spa ๐Ÿ˜…

Masa tu kira barang-barang wajib tu semua saya dah dapat dan ada tinggal beberapa yang kecil-kecil je lagi yang tak ada.

Tapi saya fikir waktu raya lah saya boleh reach ramai orang yang saya kenal sedara mara, sepupu dan adik bradik.

Jadi saya beli je dulu mana yang kecil-kecil tu contoh macam headband, mangkuk dan sponge muka. Tak rugi pun sebab lepas tu memang kena topup balik bila kita run facial untuk 2 org sekaligus.

Malam raya saya dah ada customer first haha..

Siapa lagi kalau bukan suami hehe ๐Ÿ˜‚ malam tidur dekat rumah mertua sebab turn raya sana. So saya sengaja facialkan suami dekat ruang tamu.

Daripada nak facialkan suami je, dah dapat facialkan mak mertua dan adik ipar 2 orang. Tak sebut pun berapa harga sebab introduction kan. Dapat la juga RM100 malam raya tu juga ๐Ÿ˜

Kebetulan la kot sebab raya kan. So ramai sedara mara yang nak cuba. RM1k pertama tu memang saya dapat daripada kalangan saudara mara, adik beradik dan kawan-kawan yang terdekat.

Saya tak buat facial sahaja sebab nak balik modal cepat and saya tahu bila suami dah start masuk kerja semula lepas raya saya hanya ada hujung minggu sahaja nak buat spa.

So saya beranikan diri untuk go to full spa treatment terus.

Full treatment saya buat semua kecuali herba sauna sebab belum ada pun lagi. Untuk full treatment spa saya cas RM250 dan nak dijadikan rezeki seorang sepupu dan kakak nak buat, so saya dah ada RM500 kat situ.



Sebenarnya, lepas dah dapat RM1k tu saya stuck juga sekejap sebab dah habis pusing semua sedara mara sepupu kawan-kawan semua dah try. Dalam 2 hujung minggu juga lah kiranya saya tak ada customer langsung. Masa tu dah masuk bulan ke 2 saya buat spa.

So target dah larilah time tu kan sebab dah 2 kali hujung minggu tak ada customer. Iklan promo semua saya dah buat. Blast dekat semua group whatsapp yang ada. Tak senang duduk dah masa tu sebab fikir saya cuma ada lagi 4 hari untuk tunaikan janji saya bagi balik duit suami RM1999.

Tak tahu la mana datang ilham Tuhan bagi tiba-tiba lepas sembahyang asar masa tu, saya terfikir idea yang saya rasa tak tahu la ada ke mana-mana ahli TWB lain pernah buat ke tak.

Tahu apa saya buat? Saya pergi tawarkan service spa saya dengan cara direct selling ๐Ÿ˜†

Saya jadi terfikir, kalau customer tak cari aku, apa kata aku yang pergi cari customer.

Saya pergi dekat salah satu rumah flat yang kira baru juga la dekat area Kuala Terengganu ni. Flat ni kira belas-belas tingkat juga la.

Dan alhamdulillah mungkin Tuhan nak tolong saya tunaikan juga janji saya pada suami tu, saya round flat tu 3 hari Khamis, Jumaat dan Sabtu..settle RM1k seterusnya ๐Ÿ˜Š

Ingat lagi hari first Khamis tu kebetulan suami cuti, so saya pergi, saya naik sampai tingkat ke 7 dan saya dapat RM350 alhamdulillahhhh sangat.

Jumaat esok tu saya pergi lagi. Saya jadi lagi semangat sebab kelmarin dah dapat lebih pada target kan. Saya pergi first floor tak ada orang nak, second tak ada juga dan third floor pun tak ada juga!

Aduh...

Habis masa round je saya fikir, dah la masa agak terhad sebab suami nak pergi sembahyang Jumaat pula kan.

So sebelah pagi tu saya balik gitu je tangan kosong, tapi rupanya Tuhan nak tengok sejauh mana kita sabar dengan sedikit ujian yang dia bagi.

Saya usaha lagi sebelah petang dan dapat satu rumah ada 4 orang sekali yang nak buat treatment! So alhamdulillah Jumaat tu saya dapat dalam RM240.๐Ÿ˜Š

Hari Sabtu last saya round dan saya memang target nak langsai terus bagi cukup juga RM1k. Memang malam tu sebelum tidur saya dah fikir dah doa banyak kali supaya Allah bagi juga customer pada esok hari untuk saya dapat RM400++.

Dan memang betul subconscious mind(minda separuh sedar) ni sangat POWER. Apa kita fikir, apa kita cakap semua tu DOA. Alhamdulillah 3 hari settle RM1k saya yang seterusnya.

Balik rumah melompat terus bagi kat husband cakap nah tak cukup 2 bulan dah dapat bagi balik RM1999. Kira masa tu ada 1 kali weekend lagi nak cukup ke 2 bulan saya pinjam duit dia ๐Ÿ˜‰

Dan yang paling bestnya sepanjang saya pulun nak dapat balik modal tu, saya dah ada 2 orang customer tetap untuk full pakej spa selama setahun dan 3 orang customer full facial untuk setahun juga.



Syukur sangat Ya Allah. Dia permudahkan jalan sepanjang saya join TWB ni ๐Ÿ˜Š

Dan ramai sangat repeat customer saya dapat daripada flat berbelas tingkat tu.

Jadi nak cakap walau sekecil mana pun usaha kita Allah pandang dan Allah nilai.

Saya memang ikhlas cakap saya bersyukur sangat Tuhan dorongkan saya untuk invest dalam bisnes yang betul. Modal sekali, untung berkali2 ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Sekarang, saya dah boleh ada income sendiri 4 angka sebulan hanya dengan mobile spa yang saya buat pada hujung minggu sahaja.

Siapa kata suri rumah tak boleh ada duit sendiri.

Ada duit sendiri dan duit yang suami bagi sangat berbeza rasanya. Kalau suami bagi, kita rasa macam kena berjimat sket nak belanja. Tapi duit sendiri kita ada sedikit kebebasan nak beli benda benda yang kita suka. 



Semoga semua yang baca preview TWB saya ni dipermudahkan Allah untuk dapat modal RM1999 dan terus join TWB secepat yang mungkin.

Akhir kata cari lah your turning point, your push factor, your BIG WHY kenapa aku kena juga join spa TWB ni bulan ni juga.

Then USAHA kan cari modal, kalau macam ada rasa nak give up dah modal tak dapat-dapat, tengok semula apa your push factor tadi, your big why tadi sebab itulah yang akan bagi you semangat balik untuk dapatkan juga modal macam mana cara sekali pun.



InsyaAllah, bila dah terdetik dalam hati, aku nak, mesti ada sesuatu Allah nak beri untuk kita.

Moga mudah semua urusan kalian.

Harap sedikit sebanyak perkongsian saya ini memberi manfaat untuk semua.

Sharing by,
Nadiah.

Anda nak tahu lebih lanjut tentang Projek Mobile SPA TWB? 
Sila click link di bawah:-



Jom hubungi Maria segera untuk menjadi sebahagian daripada TWB BEAUTICIAN dalam team MFMS EMPIRE!

Hubungi : Tekan untuk Telefon (019-2592731)
Tekan Untuk Whatsapp



Email : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, kini menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah.

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!




Adakah Anda Suka Dengan Perkongsian Di Mariafirdaus.com.my? 

Jika Anda Mahu, Saya Boleh Update Terus Whatsapp Ke Phone Anda Bila Saya Buat Posting Posting Baru, Menarik Dan Bermanfaat. Klik Link Ini: 

http://www.wasap.my/60195782515/NakUpdateBlogTerkini

So Lepas Ni Bila Ada Update Terbaru, Saya Akan Broadcast Terus Ke Whatsapp Anda Secara Personal.

Catat Ulasan

[blogger]

MKRdezign

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget