Assalamualaikum,

Terima kasih kerana menziarahi blog mariafirdaus.com.my. Saya doakan Allah merahmati anda, memberkati hidup anda dan memberi kebahagiaan kepada anda di dunia dan di akhirat.

Ini sambungan dari entry sebelum ini:-



Day 6 - Hidiya Park Walk And Tokyo Disneyland

Itenary hari ni agak simple. Pepagi kita buat morning walk sekitar 1.5km dahulu. Then breakfast sebelum bertolak ke Tokyo Disneyland. 

Jom layan gambar gambar yang sempat diambil pagi ini.


Program bermula seawal jam 7 pagi. Semua orang berkumpul di Hidiya Park. Senaman ringan dibimbing oleh Taichi Master. 


Then sessi bergambar 


Jom lari lari pusing taman.  


Actually, semua ni wayang ajer. Kami buat morning walk. Bukan morning run. So, yang dok lari atas ni sebab buat gimik ada kamera dan video yang sedang rakam kami. So bersemangatlah semuanya nak lari.


Haa... Ni yang sebenarnya. Berjalan jalan pusing taman.


Jenjalan jer


Buat gaya trademark dulu


Jenjalan sekitar 10 minit ajer. 


Bunga ros..


Ambil gambar apa apa pun...


Siapa yang complete the walk akan dapat gift bag dari Shaklee


Alhamdulillah. Kami pun dapat juga. Thank you Shaklee.


Hibiya Park ni terletak betul betul berhadapan dengan hotel kami.


This is our hotel di Tokyo. Imperial Hotel.


Finally. dapat merasa nasi lemak yang dah lama ku rindui.


Thank you Shaklee..


Jam 9:30 bas bertolak ke Tokyo Disneyland


Safely arrived at Tokyo Disneyland


Ok. Dah dapat Guide Map dan Tiket.


Sebelum masuk, kita bergambar dulu


Been there. Love it. Done that. Harga tiket masuk sekitar RM300 seorang.


Tokyo Disneyland - Here we go.


Main castle


Parade pada jam 11 pagi. Ada macam macam persembahan awal pagi ni.


We are not interested with parade, kami terus ke ride pertama kami untuk ambil fast past ticket. 


Then patah balik naik Pirates of the Carribean.


Bagi yang nak tengok video, boleh tonton video ini.


Selesai Pirates of The Carribeans


Next kami menuju ke Splash Mountain


Mencari hala tuju dulu


Jungle Tree


Lari lari... Kita lari...


Dah sampai ke area Ctitter Country. Tempat Splash Mountain


Ready untuk beratur. Time to que : 110 minutes. Hadoyai. Almost two hours.


No choice. Semua orang cakap. Ride dekat Tokyo Disneyland memang que panjang. So redha ajerla.


Ramaikan orang dibawah tu...


Nak tengok ride dia macam mana. Klik video atas ni yer


Next, kami naik roller coster


Big Thunder Mountain Railroad Roller Coaster Video


Lepas naik roller coaster. Kami break makan sekejap dan solat sekejap. Makan apa yang kami bawa bekal dan solat kat tepi jalan ajer. Belasah ajer la. Nak buat macam mana.

Next kami menuju ke tempat lain pulak iaitu area Tommorrow Land


Ride pilihan kami adalah Star Tours. Ia adalah 3D Ride. Actually ni kali ke empat saya ke Disneyland. Semua ride nampak macam sama aja. Tapi dah Shaklee bawa, layankan ajer la. Dah la tiket mahal. Kalau saya nak masuk sendiri memang tak mau dah ler.

Ainul suka giler naik ride ni sampai dia ajak masuk sekali lagi. Then semua orang sepakat, jom naik yang lain pulak. Hehe...


Its a 3D ride. So anda kena pakai cermin mata baru nampak real video ni. Even 3D rasa macam real aja.


Then naik Peter Pan's Flight pulak.



Ni video Peter Pan's Flight


Adoyai, cawan pusing pusing ni pun dia orang nak naik..... Saya tak mau memeningkan kepala naik ride ni. Bagi ajer la geng gegirl nak naik.


Queen Hearts


Then kami masuk kedai souveniour nak tengok kot kot ada barang yang boleh dibeli. Ternyata semuanya mahal. So tak beli apa apa pun.


Break makan dulu. Kami makan Nasi Beriyani Kambing Brahims yang diterbangkan khas dari Malaysia. Hehe.


Siap makan nasi lemak segera lagi dia orang ni.


Dah nak gelap. Kami decide untuk ambil gambar dulu sementara masih ada cahaya matahari


Disneyland Castle. Kami decide nak tunggu sampai jam 8:30 malam untuk tunggu bunga api yang akan dimainkan di sini.


Sementara menunggu jam 8:30 malam, kami naik apa apa yang patut. Western Railrod. Macam keretapi. Waktu ni, que time dah pendek. Dalam 5-10 minit sahaja satu satu ride. Waaa.. Nampak macam best. So kami decide untuk pusing naik apa yang boleh sebab dah tak perlu que panjang panjang.


Rajin pulak nak makan pop corn dia orang ni. Actually nak bekas dia tu yang sangat comel. Satu bekas tu sekali pop corn harga RM64. Huhu... Mungkin pop corn termahal yang dia orang akan beli seumur hidup. Hehe..


Then kami naik Snow White Ride.


Then jam 8 malam, ada electric vehicle parade


Macam macam corak kereta ada di persembahkan


Cantik ker cantik?


Bermacam macam karikatur yang ada pada malam tu. Memang meriah.


Ni video Full Parade. Sangat cantik.


Then saat yang dinanti nantikan oleh semua orang. Persembahan bunga api. Saya dah tengok beberapa kali sebelum ini. Memang sangat sangat cantik. Sebab tu sanggup tunggu.

Malangnya. Tak ada rezeki kami malam tu sebab malam tu berangin. Atas faktor keselamatan, bunga api tidak boleh dibakar pada malam tu. Soo semua orang terpaksa pulang dengan keadaan hampa.


Ni contoh persembahan bunga api di Disneyland. Sangat cantik sebab tu lah saya teringin sangat nak tunggu. Tapi apa kan daya, perancangan Allah lebih baik untuk kami.


Lets go back home.


Waktu malam ada banyak lampu di sini


Balik naik train dari Stesen Keretapi Maihama ke Hibiya Tokyo


Alhamdulillah. Safely arrive at hotel. So malam ni, packing dan siap siap berkemas untuk balik ke Malaysia awal pagi esok.


Tara.. We are ready to back home.


Hantar beg ke bawah dulu sebelum makan


Semua bag di tag untuk memastikan naik ke atas bas dengan betul. 


Safely arrived at airport


Check in dulu.... Sebab saya handsome, tiket dah diupgrade kepada Business Class. Ala gurau jer ok. Kami dapat tiket economy ajer pun.


Ready for departure


Lets fly


Atas faktor keselamatan, Shaklee divide us into two flight. Separuh naik Thai Airways. Separuh lagi naik Singapore Airlines. Adik saya naik Thai Airways. Waktu berlepas hampir sama.


Flight kami transit di Changi Airport


Beli barang dulu untuk anak anak, Kat Jepun tak beli sebab agak mahal. So beli kat sini jer la. Huhu. Tak murah pun. RM411 untuk 3 orang anak punya mainan.. Tak per beli untuk anak gak pun. Semoga Allah ganti dengan lebih baik lepas ni.


Changi Airport

Alhamdulillah. Safely arrived at Penang airport sekitar jam 8 malam. Dan sampai rumah di Parit Buntar sekitar jam 9:30 malam.

Syukur Alhamdulillah atas nikmat ini.

Terima kasih Ya Allah. Kami bersyukur atas segala nikmat yang Kau berikan ini.

Thank you Shaklee....

Jom buat bisnes Shaklee jika anda mencari satu business yang modal rendah, buat secara online, ada coaching, dan mahu banyak reward dari Shaklee. 

PM Maria - 019-2592731 jika anda berminat.

Wassalam

Master Maria Firdaus
Motivating And Inspiring Others

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top