Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini sentiasa dirahmati dan diberkati hidup dunia dan akhirat.

Online Coaching Blog

Masalah ramai orang yang nak buat bisnes adalah mereka tidak ada ilmu yang betul. Mereka tidak ada mentor yang betul.

Kesannya, mereka selalu buat kesilapan dalam perniagaan.

Nak pergi seminar berbayar yang femes tu, mereka kata Phd beliau tipu. Menyumpah seranah mereka kat dia.

Nak pergi seminar berbayar orang lain, mereka kata mahal, tak ada masa, jauh dan seribu satu alasan lagi.

But, as for me.

Saya kalau berkelapangan saya akan pergi menuntut ilmu. Jauh macam mana pun saya pergi jugak. Mahal pun saya pergi.

Sebab nak belajar.

Sebelum ni saya dah puas 'langgar' dinding. Dah banyak sangat buat kesalahan dalam bisnes. Yang cukai kebodohannya adakala mencecah puluhan ribu.

Dah bodoh nak buat macam mana. Itulah harga yang perlu dibayar.

Anyway, malam tadi saya buat online coaching pasal blog.


Antara topik yang saya cover adalah :

1. Pemilihan nama blog.

2. Blog vs Facebook.

3. Tips meningkatkan SEO

4. Saya bagi contoh blog yang first ranking di google dan saya cerita mengapa perkara ini boleh terjadi supaya mereka faham apa nak kena buat kalau nak blog mereka di front page google.

Ada sambungan lagi untuk mereka.

Saya bagi tugasan yang perlu mereka selesaikan. 

Kalau mereka berjaya buat tugasan itu, baru saya akan proceed dengan beberapa topik lagi yang best mengenai blog marketing.

Alhamdulillah. Untuk pengetahuan anda semua, medium marketing saya yang utama adalah blog.


Blog is very powerful.

Tapi perlu kesabaran dan kerajinan sket.

Sebab sekali kita tulis ia akan kekal lama di situ.

So... That's the story.

Kepada anak didik saya dalam Empayar Maria Firdaus. Jom belajar betul betul pasal blog.

Insya Allah, saya akan kongsi banyak lagi tips tips best dengan mereka selepas ini.

Alang alang buat bisnes, biar jadi kaya dan bertakwa.

Wassalam

Master Maria Firdaus
Motivating And Inspiring Others

~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top