By : Kam Maria Abdul Mutalib

Assalamualaikum,

Apa khabar para pembaca blog Mariafirdaus.com.my?

Kami doakan anda semua sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang Allah.

Kami sekeluarga ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN buat semua pembaca blog ini.

Walaupun dah lambat, tapi takpe, raya kan sebulan! :D

Syukur Alhamdulillah, tahun ni kami beraya di Parit Buntar pada hari raya pertama. Dan rumah baru kami telah pun rasmi diduduki pada pagi 1 Syawal 2016 ini.

Walaupun belum siap 100% lagi, tapi boleh lah nak duduk dan layan tetamu dalam rumah. Cuma bahagian luar, porch dan halaman rumah belum siap lagi.

Apa pun, Syukur Alhamdulillah dapat capai target beraya di rumah baru kali ni. Tahniah my dear husband sebagai kontraktor rumah kami sendiri!! :)

Ok, jomlah layan beberapa gambar raya kami sekeluarga tahun ni!

RAYA DI PARIT BUNTAR



Finally dapat jugak ambil gambar sekeluarga pada pagi raya. Punya susah nak amik gambar semua orang masa ni tau. 


Me and my other half. Mudah-mudahan kami berdua kekal bahagia hingga ke Jannah. :)
Tengoklah, bila anak tengah lasak, jenuh berapa banyak snap la kena amik nak dapat gambar yang best. 


With my 3 active little heroes.  Fawwaz tak nak masuk dalam gambar sebab nak terkam bekas kuih raya kat depan tu haaa. 

Farees and Fateh pulak pagi-pagi dah bersilat dengan baju raya. Habis semua songkok tah ke mana.
Pembantu baru tolong 'kemas' balang kuih raya. Bila sel-sel otak sentiasa berhubung, siap buat tower lagi. Mujurlah ada balang kuih yang childproof ni. Semua bekas kuih raya guna brannd Tupperware saja. Hehehe. 


Percubaan membongkar balang kuih raya gagal!! Siann Fawwaz. Hehe. 


Adik beradik sebelah Firdaus. 


Antara tetamu yang datang ke rumah, Kak Shira, Tazli and family. Kami semua X-Sheffield!


With Kak Shira dan Biras Maria, Ainul. 


Ni pulak gambar pada Hari Raya Ke-3, jalan beraya di rumah saudara-mara di area Parit Buntar. 


Farees and Fateh with their cousins. 


With my Biras, Kak Aza dan Ainul. 


Cousins sebaya. Fawwaz and Maryam. Amboi-amboi Fawwaz senyummm ajer yer. 

RAYA DI KUALA LUMPUR

Lepas lebih seminggu raya, baru berkesempatan balik raya di KL. Maklumlah Farees kan dah sekolah Darjah 1, so kena balik KL weekend sajalah. 


With my family in KL pulak. Riuh rendah kalau nak ambil gambar dengan kanak-kanak ramai-ramai macam ni. Meriahh. Kak Ngah Maria kan anak 10 orang. So gambar di conquer oleh anak-anaknya. Haha.

Cuba carik Fawwaz yang tersembunyi hihi. Time nak ambil gambar ni lah Fawwaz pulak mengamuk nak menyusu. Huhu. 


With my lovely Mak. Syukur Alhamdulillah, Mak sentiasa sihat bertenaga di usia 67 tahun. Nampak awet muda kan? Mak Maria memang amalkan suplemen Shaklee sekarang, terutama Collagen, Vivix dan Omegaguard. 


With my dear elder sister & bro-in-law. Di belakang tu gambar wedding kami 9 years ago. Kami nikah tarikh sama. Sekarang kami sama2 ada 3 boys.
Tapi Kak Lang dah on the way nak dapat yang ke-4. Takpe kami pelan-pelan follow later InsyaAllah. Hehe. 


Smile!!

Syukur Alhamdulillah, Aidilfitri yang sungguh bermakna buat kami sekeluarga. 

Mudah-mudahan Allah kekalkan kebahagiaan dan kasih sayang antara kami semua hingga ke syurga. InsyaAllah. 

Thanks for reading!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top