By : Kam Maria Abdul Mutalib

Assalamualaikum,

Apa khabar semua? Terima kasih kerana melawat blog kami ini.

Maria doakan semua pembaca blog Mariafirdaus.com.my sentiasa dalam rahmat Allah, dan sihat sejahtera.

Syukur Alhamdulillah, Allah masih beri peluang kepada kita untuk bertemu dengan Ramadan tahun ini.

Jadi sempena bulan yang penuh mulia ini, jom kita berlumba-lumba mengejar segala bonus 'pahala berganda' yang Allah tawarkan sepanjang bulan Ramadan.

Jom kita bangun Tahajjud setiap malam, tambahkan solat-solat sunat (dapat ganjaran pahala seperti solat wajib tau), baca Al-Quran, banyakkan bersedekah, beri makanan untuk berbuka puasa dan banyak lagi ladang pahala yang kita boleh kerjakan.

Ini ingatan untuk diri kami juga. Semoga Ramadan kali ini adalah yang terbaik dari sebelumnya. InsyaAllah.


KEBAIKAN BERPUASA UNTUK KESIHATAN



Macam yang kita tahu, ibadah puasa sebenarnya banyak membantu untuk kesihatan dalaman kita.

Cuba bayangkan, organ dalaman kita terutamanya perut kita ni dah bekerja setiap saat tanpa henti SELAMA SETAHUN!!

Jadi berpuasa di bulan Ramadan adalah salah satu cara untuk kita 'REHATKAN' organ-organ dalam badan kita untuk sementara waktu.

Ianya juga adalah salah satu cara 'DETOXIFICATION' atau menyah-toksin segala kekotoran yang dah dikumpul dalam badan sepanjang tahun.

Selepas proses detox berakhir nanti, InsyaAllah badan kita akan lebih rasa SEGAR dan SIHAT!! 

Tekanan darah, kolesterol dan paras gula juga pasti akan jadi lebih baik.

Inilah hikmah berpuasa yang Allah wajibkan kepada kita sebagai umat Islam. Allah knows best!!

Dengan syarat, kita pun wajiblah memanfaatkan sepenuhnya gaya hidup sihat sepanjang berpuasa.


KRISIS PEMULIHAN / HEALING CRISIS!!

Ok, ini adalah antara perkara yang ramai orang tak sedar.

Sebenarnya dalam masa awal bulan puasa dan proses DETOX ni, ramai antara kita yang akan mengalami KRISIS PEMULIHAN atau HEALING CRISIS. 

Dalam masa ni, mungkin akan ada yang mengalami beberapa krisis SEMENTARA seperti keletihan, mengantuk, sakit kepala, sembelit dan lain-lain.

Tapi jangan risau, ini ada tips untuk kita menghadapi healing crisis dan membantu kekal SIHAT dan CERGAS sepanjang berpuasa.


TIP KEKAL SIHAT DAN CERGAS SEPANJANG RAMADAN


Antara tip untuk kekal cergas bertenaga ketika berpuasa, pengambilan SUPPLEMENT sewaktu berbuka dan bersahur sangat membantu mencukupkan keperluan nutrisi harian. 



SET RAMADAN SHAKLEE!!

Alhamdulillah, setiap kali bulan Ramadan, Maria akan sediakan supplement yang cukup untuk kami sekeluarga, termasuk anak-anak kami, semestinya dengan Shaklee yang terbukti SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI. 

Especially masa Maria menyusukan baby, ibu menyusu ni kalau rasa lapar, lebih dari orang lain. Hehe. Waktu tak puasa pun kena makan setiap 4 jam. 

So masa puasa dan masih menyusu, Maria kena pastikan keperluan nutrisi badan cukup untuk maintain susu untuk baby dan juga kekal bertenaga sepanjang tempoh berpuasa. 



Inilah dia Set Ramadan Shaklee yang kami guna seisi keluarga. sangat sesuai dari kanak-kanak, dewasa hinggalah warga emas. 


Ada 4 jenis Vitamin dalam Set Ramadan ini:-

1) PERFORMANCE DRINK




Performance drink ni adalah minuman ELEKTROLIT, yang membantu MENCEGAH DEHIDRASI dan MEMBERIKAN TENAGA. 

Bagi senang faham lah yer, fungsinya sama macam air 100+ yang dijual di kedai-kedai tu.

Tapi yang lebih best, Performance Drink ni TANPA GAS dan TANPA GULA. Tak elok kan minum air berkarbonat tu banyak-banyak, dah lah tinggi gula. Huhu.

Performance Drink ni ada perisa semulajadi oren tau, tak manis sangat pun, jadi sangat sesuai untuk kanak-kanak dan juga mereka yang ada diabetes.

Berbuka dengan Performance Drink yang dibancuh sejuk-sejuk, fuhhh memang terasa nikmat!! My favourite!!

Bagi anda yang selalu bekerja di tengah panas dan selalu berpeluh, Maria sangat sarankan anda ambil Performance Drink untuk bantu maintain jumlah air dalam badan anda.

Kalau tak kerap berpeluh pun, ia juga sangat sesuai untuk berikan tenaga berpanjangan.


2) ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)



ESP ni pula adalah produk pertama Shaklee yang Maria guna pada tahun 2012. Sejak tu lah, Maria mula jatuh cinta dengan Shaklee!! Kisah CINTA PERTAMA ni ada Maria share DI SINI(Sila Click)

Sampai sekarang ESP dah jadi menu wajib bagi Maria setiap kali breakfast.

Alhamdulillah, ESP sangat membantu kesihatan dan kecergasan ibu hamil dan ibu menyusu macam Maria.

Ini kerana ESP tinggi dengan protein yang menjadikan badan cergas, susu lebih pekat, berkualiti dan baby pun cepat kenyang. Dah kenyang, baby happy, Ummi pun happy lah! Hihi.  :)

Tapi ESP ni bukan untuk ibu hamil dan menyusu saja tau. ESP juga sesuai untuk SEMUA LELAKI dan PEREMPUAN DEWASA. 

ESP adalah LOW GLYSEMIC INDEX, yang menjadikan badan kekal bertenaga sepanjang hari di samping membantu mengurangkan rasa lapar jika diambil ketika bersahur.


3) MEALSHAKES



Mealshakes ni pula adalah favourite anak-anak kami, Farees dan Fateh. Setiap pagi mesti minta nak breakfast dengan Mealshakes.

Jadi, untuk Ramadan Maria bekalkan Farees dengan Mealshakes semasa bersahur.

Mealshakes mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral penting untuk kita kekal sihat dan aktif.

Disebabkan rasanya yang sedap macam aiskrim Vanilla, budak-budak memang sangat suka!!

Maklumlah, biasanya anak-anak ni ada yang susah nak makan sayur dan makanan berkhasiat lain kan. Jadi Mealshakes membantu mencukupkan keperluan nutrisi anak-anak. Bukan saja sedap, tapi berkhasiat!

Jom baca 10 Sebab Mengapa Mealshakes Terbaik Untuk Anak Kita!! (Sila Click)

Oh yer, dewasa pun boleh ambil Mealshakes ni tau, sebab ianya multivitamin dalam bentuk serbuk.

So sangat sesuai terutama mereka yang susah nak telan vitamin dalam bentuk pills, dan juga warga emas yang selalunya kurang selera makan. 


4. LECITHIN


Pelbagai Kebaikan Lecithin.

Lecithin ni pula memang popular bagi mereka yang nak turunkan berat badan sebab fungsinya sebagai pemecah lemak dalam badan. 

Tapi ramai yang tak tahu, Lecithin juga sangat baik untuk kesihatan minda, kecantikan kulit dan merendahkan kolesterol. 

Jadi sangat sesuai untuk maintain kesihatan kita sepanjang berpuasa. 

====================

Anda berminat nak dapatkan nutrisi terbaik untuk kesihatan keluarga sepanjang ramadan? 

Hubungi Maria segera yer. Maria akan berikan pelan pemakanan di bulan Ramadan PERCUMA dengan setiap pembelian. 

Thanks for reading! :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top