Assalamualaikum,


Apa khabar para pembaca blog Mariafirdaus.com.my?

Kami doakan anda semua sentiasa dalam lindungan dan rahmat Allah.

Hari ini Maria nak share tentang kepentingan NUTRISI SIHAT untuk anak-anak kita.


Permata hati kami, FAREES dan FATEH. Alhamdulillah, Allah kurniakan kami anak-anak yang sihat dan pintar. 

WAJIB IKHTIAR UNTUK MENJAGA KESIHATAN

Macam yang kita tahu, VAKSIN yang kita berikan kepada bayi sejak lahir adalah antara ikhtiar kita mencegah penyakit yang bahaya seperti DIPHTHERIA, MEASLES, TIBI dan sebagainya.

Dari segi pemakanan harian pula, ikhtiar kita untuk menjaga kesihatan adalah dengan membekalkan NUTRISI YANG CUKUP untuk anak-anak.

Dari lahir hingga 2 tahun, kita hendaklah berikan SUSU IBU, iaitu makanan terbaik untuk bayi, di samping makanan pelengkap bermula umur 6 bulan.

Semua makanan yang kita dan anak-anak makan setiap hari mestilah mengandungi segala VITAMIN DAN MINERAL yang diperlukan oleh sistem badan untuk BERFUNGSI DENGAN BAIK, membina SISTEM IMUN TUBUH melawan jangkitan, dan untuk PERKEMBANGAN OTAK DAN MINDA untuk anak-anak belajar dengan mudah.


TAPI!!

Selalu kita dengar masalah anak-anak yang:-

>> TERLALU MEMILIH MAKANAN, 
>> TAK SUKA MAKAN SAYUR, BUAH 
>> SUKA MAKAN GULA-GULA DAN 'JAJAN'

Bila dah selalu macam ni, kesannya anak-anak hadapi KEKURANGAN NUTRISI dan menyebabkan:-

>> KELETIHAN
>> SEMBELIT
>> KERAP DEMAM, BATUK, SELSEMA
>> KURANG FOKUS DALAM PEMBELAJARAN

Hmm. Maria faham sangat situasi ni sebab anak kami pun sama jer macam anak-anak lain.

Makanan yang tinggi gula, garam dan MSG tu lah yang diorang suka.

Kadang tu kita susah nak control apa yang anak-anak makan, especially bila makan di luar.

Kehidupan masa kini yang selalu sibuk, tak semua ibu bapa mampu untuk menyediakan makanan yang dimasak sendiri di rumah sepanjang masa kan.

Kalau masak sendiri pun, belum tentu bahan mentah yang kita beli di pasar tu semuanya bebas dari pencemaran.

Jadi, peranan kita sebagai ibu bapa lah yang kena pastikan anak-anak kita mendapat pemakanan sihat dan tampunglah dengan SUPPLEMENT untuk mencukupkan nutrisi yang kurang dari makanan harian.

SET ANAK SIHAT DAN PINTAR SHAKLEE!!


Inilah SET ANAK SIHAT DAN PINTAR yang kami sendiri berikan kepada anak-anak kami bermula umur 2 TAHUN. Alhamdulillah mereka suka makan set ni. 

SET ANAK SIHAT DAN PINTAR ini terdiri daripada:-

1. MEALSHAKES (Sila Click)
Minuman segera berperisa Vanilla, kaya dengan sumber Vitamin, Protein, Serat dan Kalsium untuk pertumbuhan badan yang sihat.

2. CHEWABLE VITA-LEA (Sila Click)
Multivitamin berperisa anggur yang lazat, dengan 18 jenis Vitamin dan Minerals untuk kesihatan yang menyeluruh.

3. OMEGAGUARD (Sila Click)
Omega-3 dari Minyak Ikan Tulen, kaya dengan DHA dan EPA untuk perkembangan penglihatan, minda dan bantu fokus dalam pembelajaran.

4. CHEWABLE VITA-C
Tablet berperisa oren yang sedap untuk meningkatkan sistem imunisasi tubuh melawan jangkitan dan kesihatan kulit. 

=======

InsyaAllah, dengan mengamalkan set ini setiap hari, kita dapat pastikan nutrisi dari SUPPLEMENT SEMULAJADI yang cukup untuk anak-anak kita.

Tiada yang lebih berharga dari melihat anak-anak kita sentiasa sihat, bertenaga dan mudah untuk belajar setiap hari. 

Inilah antara usaha kami dalam menjaga kesihatan anak-anak kami, semestinya dengan izin Allah. 

Semoga Allah sentiasa memelihara kesihatan kami sekeluarga, dijauhkan dari sebarang bahaya dan penyakit. Amin. 


ANAK YANG SIHAT DAN PINTAR BERMULA DARI NUTRISI YANG BAIK!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PROMOSI JUN 2016!
MEALSHAKES BUY 3 FREE 1!
CHEWABLE VITALEA FOR CHILDREN - BUY 3 FREE 1!!

 

Hubungi Maria di 019-259 2731 untuk dapatkan pada HARGA TERENDAH bulan ini! 

Thanks for reading!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top