Assalamualaikum,

Apa khabar?

Kami doakan semua pembaca blog Mariafirdaus.com.my sentiasa dalam keadaan sihat sejahtera disamping keluarga tersayang.

Hari ini kami nak share kisah kejayaan seorang lagi team Maria Firdaus Millionaires in Shaklee (MFMS) yang berjaya naik ke rank SUPERVISOR pada April 2016.

Seorang yang sangat muda, baru berusia 20 tahun, tapi sudah mempunyai cita-cita besar dalam hidup.

Oh yer, untuk makluman, beliau juga adalah salah seorang pelajar cemerlang yang mendapat Straight A's semasa SPM 2013 yang lalu. Hebat kan?

Jom kita baca selanjutnya kisah kejayaan Sakinah Mohamad Noor.




Assalamu’alaikum.
.
Saya Sakinah dari Nibong Tebal, Penang, berumur 20 tahun dan seorang pelajar di USM.
.
BAGAIMANA SAYA MENGENALI SHAKLEE
.
Saya berkenalan dengan produk Shaklee pada pertengahan 2015 setelah terdesak mencari alternatif bagi mengatasi kelesuan dan keletihan melampau. Masalah ni sangat mengganggu kehidupan saya sebagai pelajar Universiti.
.
Saya bermula dengan produk ESP, VITA-LEA, VITA-C, BCOMPLEX dan OMEGAGUARD. Alhamdulillah, sekali dah cuba produk Shaklee, saya terus jatuh cinta!
.
Saya dapat rasakan sendiri perbezaannya. Badan saya rasa lebih sihat, cergas bertenaga dari pagi hingga ke malam. Alhamdulillah, saya semakin mudah nak belajar.
.
Setelah merasai sendiri The Shaklee Effects, saya mula excited nak try produk Shaklee yang lain pula untuk diri dan keluarga saya. Tidak dinafikan, memang ada kos yang perlu dilaburkan untuk kesihatan.
.
Jadi saya ambil keputusan untuk menjadi ahli Shaklee pada bulan Oktober 2015 untuk dapat lebih penjimatan sebagai ahli.
.
BAGAIMANA MULA BERBISNES
.
Saya mula sedar yang Shaklee ada menawarkan peluang menjana pendapatan. Saya rasa ini cara terbaik supaya saya dapat menggunakan produk Shaklee secara PERCUMA, memandangkan saya masih seorang pelajar.
.
Dengan cara ni, dah tentu KESIHATAN saya dapat, INCOME pun saya dapat. Sejak itulah saya mula serius MAHU BERJAYA dalam bisnes Shaklee.
.
Awalnya, saya membelikan sebotol ADVANCE JOINT HEALTH TABLET (AJHT) kepada Tok saya, sebab saya sedih melihat Arthritis yang dialaminya. OMEGAGUARD dan OSTEMATRIX saya bahagikan separuh botol untuk saya dan juga Tok.
.
Pada mulanya Tok agak takut untuk makan sebarangan produk, maklum saja Tok saya tidak pernah dengar tentang Shaklee. Setiap kali pergi ke rumah Tok, saya gigih membacakan testimoni, cara produk tersebut bertindak dan keistimewaan syarikat Shaklee sendiri supaya Tok yakin.
.
Pada Disember 2015 lepas, ibu bersetuju untuk membelikan VIVIX buat Tok. Alhamdulillah selepas menggunakan VIVIX secara konsisten selama 3 bulan, saya lihat Tok dah boleh berdiri lama berbanding dahulu.
.
Kalau dulu tak sampai 15 saat Tok berdiri, Tok pasti duduk. Kini, Tok dah mampu menyiram pokok bunga.
.
Syukur Alhamdulillah. Ini menambahkan lagi keyakinan saya terhadap keberkesanan produk Shaklee.
.
Dengan berkongsi lebih banyak tentang kebaikan produk Shaklee, pasti lebih ramai yang saya dapat bantu untuk tingkatkan tahap kesihatan mereka dengan izin Allah.
.
PROGRAM NOW EVERYONE CAN KURUS (NECK)
.
Selepas tu, saya sangat tertarik dengan program Now Everyone Can Kurus (NECK) yang dianjurkan oleh Master Maria Firdaus, exclusive untuk ahli Shaklee di bawah Maria Firdaus Millionaires in Shaklee (MFMS).
.
Sebenarnya BMI saya normal tapi saya betul-betul ingin tahu apa ilmu yang diajar dalam NECK sehingga berjaya membantu ratusan orang menurunkan berat badan dengan cara sihat.
.
Di samping itu, saya dapat tahu yang program NECK juga telah membantu ramai agent NECK menjana pendapatan setiap bulan. Sikap ingin tahu dan dahagakan ilmu tersebut membuatkan saya turut join Program NECK untuk belajar cara menjalani kehidupan yang sihat.
.
Sungguh, NECK hanya sebahagian kecil ilmu dalam MFMS. Rupa-rupanya MFMS menyediakan LAUTAN ILMU yang saya tidak ketahui sebelum ini, maksudnya tidak diwar-warkan, hanya diketahui selepas saya menjadi ahli rasmi MFMS.  Saya bersyukur dan rasa bertuah sekali kerana bernaung di bawah MFMS.  
.
TIPS KEJAYAAN
.
Kuncinya hanya TINDAKAN PRO-AKTIF daripada saya sendiri untuk membaca dan bertindak dengan pantas. Ini kerana Master Firdaus dan Master Maria telah menyediakan segala-galanya untuk team MFMS, mereka adalah Mentor yang tepat.
.
Selain daripada kejayaan mereka yang terbukti berjaya dan mampu diikuti oleh warga MFMS, ilmu yang mereka sediakan sememangnya membuatkan saya ‘lemas’ kerana ilmu yang terlalu banyak. Sehingga kini saya masih lagi dalam proses belajar dan terus belajar dan menghabiskan bacaan ilmiah MFMS.
.
Semangat mereka sebagai peneraju MFMS sentiasa memberi suntikan kepada diri saya. Contohnya, setiap kali Master Maria ‘upload’ status Facebook mengenai keseronokan berniaga dari rumah, semangat saya pasti berkobar-kobar untuk menjadikan IBU SAYA suri rumah sepanjang masa.
.
Sebagai anak, semestinya saya lebih suka apabila ibu sentiasa berada di rumah dan menghabiskan masa berkualiti bersama-sama saya dan adik-adik.
.
CABARAN DALAM BERBISNES
.
Cabaran saya dalam bisnes Shaklee antaranya adalah ahli keluarga saya kurang menyokong saya berniaga pada awalnya. Tok saya mengatakan bahawa tiada dalam ahli keluarga kami yang berniaga.
.
Saya diamkan saja, sedih rasanya sehinggakan pernah beberapa kali saya menangis dan mengadu kepada Allah.
.
Tapi saya tetap teruskan jua usaha dengan kentalkan semangat, sebab saya mahu menjadi pengguna setia Shaklee secara percuma dengan menjadi usahawan Shaklee.
.
Saya teruskan berkongsi tentang kebaikan Shaklee dengan kawan-kawan yang sama-sama belajar, kawan Facebook dan juga melalui Instagram.
.
Ibu saya juga turut berkongsi tentang kebaikan Shaklee dengan kawan-kawan di sekolah tempat beliau mengajar. Alhamdulillah, memang ramai yang teruja dan kami seronok dapat membantu orang lain bertambah sihat bersama Shaklee.
.
Syukur Alhamdulillah, pada bulan April 2016 saya berjaya menjadi SUPERVISOR (rank pertama dalam Shaklee) dan mencapai BONUS 4 ANGKA saya yang pertama, pada usia 20 tahun.
.
Ianya adalah LANGKAH PERTAMA saya ke arah kejayaan yang lebih besar lagi selepas ini.
.
Kini, saya dalam proses menjadi Jutawan Shaklee dalam tempoh tiga tahun ini. Saya mahu hidup saya ditaja oleh Shaklee sepenuhnya dengan izin Allah. Mudah-mudahan impian saya dan ahli keluarga dapat ditunaikan. Ameen In Shaa Allah.

Terima kasih Allah dan kesemua warga MFMS terutamanya Master Maria dan Master Firdaus.

-Sakinah Mohamad Noor-

======

Tahniah Sakinah atas kejayaan cemerlang pada bulan April 2016!!

Kami kagum sangat dan bangga dengan semangat Sakinah yang sangat rajin dan tabah dalam berusaha.

Walaupun baru berumur 20 tahun dan masih belajar, tapi Sakinah mempunyai cita-cita yang sangat hebat dan disertakan dengan TINDAKAN LUAR BIASA!

Kami masa berumur 20 tahun dulu pun masih belum nampak masa depan dalam hidup, apatah lagi semangat nak berbisnes macam beliau.

Kami doakan Sakinah berjaya menjadi Jutawan pada usia yang muda, dan dapat membantu lebih ramai orang untuk sama-sama berjaya seperti beliau. InsyaAllah. Amin.

A YEAR FROM NOW,
YOU WILL WISH YOU HAD STARTED TODAY!!

Thanks for reading!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTERS KAM MARIA and MOHD FIRDAUS
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top