By : Master Kam Maria Abdul Mutalib

Assalamualaikum,

Semoga para pembaca blog Mariafirdaus.com.my sentiasa dirahmati Allah, kaya dan berjaya di dunia dan akhirat.

Hari ini Maria nak share tentang masalah NYANYUK.

Haa... Mesti ada antara kita yang pernah berpengalaman handle orang tua yang nyanyuk kan?

Ini pengalaman dari Master Zahirah sendiri tentang pengalaman Ayah beliau yang mengalami masalah NYANYUK.

Jom kita baca kisah beliau di bawah.

====================

By Master Zahirah :

Ayah saya pernah alami ALZHEIMER. Orang kita panggil NYANYUK.

Dia pergi masjid. Nak azan (sebab ayah bilal masjid). Tiba-tiba masa tengah azan tu...dia terdiam.

Dia macam orang tak ingat apa dah. Kesian ayah.

Seram!

Ni lagi seram...pergi masjid boleh. Bila nak balik masjid, lupa jalan mana nak balik.

Duk merayau-rayau pusing cari jalan pulang. Dalam jam hampir 11 malam pon ayah tak sampai ke rumah lagi.

Masa ni baru kesan ayah ada alzheimer. Fuh! Saya yang duk jauh ni bukan main lagi risau.

Apatahlagi adik-adik dan mak yang duk dekat kan.

Saya memang bekalkan suplimen untuk ayah.

VIVIX dan OMEGAGUARD FISH OIL. Memang tak miss.

Tapi...biasalerrr. Orang tua kan. Dia nampak ni "ubat". Dahla dia makan ubat darah tinggi jugak. Jadi dia rasa macam sama je ni. Ubat jugak. Padahal lain.

(Ops! Orang muda pon ada macam ni tau. Sebab kurang faham)

Mulai saat itu...ke mana saja ayah pergi mesti berteman.

Bayangkan...drive kereta...tiba-tiba lupa nak pergi mana. Tak ke debar mak kat sebelah.

Haih masalah ni. Kang ayah hilang...satu kerja pulak kan.

Saya "paksa" ayah konsisten ambil VIVIX dan OMEGAGUARD daily tanpa miss langsung.

Mak makin tegas dengan ayah pasal kena makan suplimen. Dulu mak ikut je ayah. Sebab memang nampak ayah makin sihat berbading dulu walau makan secara on off.

Tapi sekarang tak de sape yang bagi can ayah on off makan omegaguard dan vivix. Mak pon makan sama.

Ayah kena makan daily tanpa miss. Mak bekalkan dan ingatkan siap-siap lepas makan.

Bahaya tau Alzheimer ni. Sebab?

Mak ayah kita kan makan ubat hospital kan. Kalau dia lupa tadi dia dah makan ke belum...then dia makan lagi. Boleh jadi overdose "drug" dalam badan kan? Agak-agak jadi apa kat dia?

Lagi satu...kalau dia terlupa kan. Jumpa orang tengah jalan dia bagi semua barang dalam tangan dia.

Kebetulan terjumpa pulak orang yang ambil peluang ke atasnya...agak-agak jadi apa?

Sebab tu saya dengan segera kena atasi masalah ayah saya ni dengan serius.

Dan alhamdulillah! Sekarang tiada lagi NYANYUK pada ayah. Macam orang muda! Haa jangan main. Hehe. Cergas tangkas bukan main sekarang ni.

Hari tu ayah pergi umrah dengan mak. Saya bukan main debar. Takut ayah saya hilang kat sana ke apa kan. Mana tau datang lagi Alzheimer ayah kan?

Tapi Alhamdulillah!

Selepas mengamalkan VIVIX dan OMEGAGUARD dengan KONSISTEN, sekarang Ayah takde lupa-lupa dah mak cakap. Sekarang semua ok.

Lega takyah cakap la saya. Saya takut ayah saya apa-apa je time dia lupa tu.

Jadi kawan-kawan...berikanlah suplimen yang bantu atasi dan cegah mak ayah kita dari nyanyuk ni.

Ia membahayakan mereka tau.

Gabungan VIVIX dan OMEGAGUARD FISH OIL Insyaallah sangat membantu.

=============

Haaaa.. Seram tak kalau dah terkena penyakit NYANYUK ni?

Kalau dah terkena, bukan saja ia menyusahkan diri kita, tapi menyusahkan family kita jugak. Huhu.

Kita pon tak mau diserang NYANYUK kan?

So ambillah supplement sejak dari muda ni untuk MENCEGAH ALZHEIMER atau NYANYUK ni.


ALZHEIMER SANGAT MEMBAHAYAKAN. CEGAH IA SEBELUM PARAH!!



OMEGAGUARD yang diperbuat daripada MINYAK IKAN TULEN mengandungi DHA dan gabungan EPA yang telah terbukti berkesan memelihara kesihatan minda dari peringkat bayi dalam kandungan (boleh dimakan oleh ibu hamil), hinggalah kepada warga tua.



VIVIX pula sangat membantu kita menjalani penuaan yang sihat dengan melindungi dan membaiki sel-sel badan kita setiap hari. 

Info penuh tentang VIVIX di sini:- 



Jom kita bantu mak ayah dan diri kita sendiri, elakkan daripada bahaya NYANYUK. 

Biar TUA pada USIA, tapi MUDA pada WAJAH dan KESIHATAN TUBUH BADAN. 

KESIHATAN ADALAH KEKAYAAN SEBENAR.

MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT.

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 


Jika anda rasa entry ini bermanfaat untuk orang lain di luar sana, jemput anda tekan LIKE BUTTON di bawah. Semoga dapat membantu mereka yang memerlukan. Terima kasih. 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top