Assalamualaikum,

Apa khabar para pembaca blog Mariafirdaus.com.my?

Maria doakan anda semua sentiasa sihat dan sentiasa dalam lindungan Allah S.w.t.

Baru-baru ni, Maria ternampak post dari Facebook Page Cawangan Penguatkuasa Farmasi  (CPF) Kelantan tentang produk tradisional yang disahkan ada mengandungi bahan berbahaya.

Tiba-tiba Maria terkejut sebab ada antara produk di tunjukkan, Maria pernah tengok Mak Mertua Maria makan sebelum ni!!

Mak kata itu maajun buatan orang kampung. Dari akar-akar kayu saja. Lepas makan memang rasa sihat. Rupa-rupanya ia ada bahan RACUN!!

Syukur Alhamdulillah Mak Mertua dah tak makan dah maajun tu. Sekarang makan Shaklee saja :)

Bagus sangat usaha CPF  menyedarkan orang ramai tentang produk-produk bahaya yang banyak dijual sekarang ni.

PRODUK SAMPAH!!



Ubat tradisional buatan orang kampung? Hmm, rupa-rupanya ada racun berjadual!


Sebenarnya ramai antara kita yang belum sedar. Terlalu banyak PRODUK SAMPAH di luar sana.

Terutama ibu bapa, atuk nenek kita di kampung yang mudah sangat terpengaruh dengan ubat tradisional.

Produk untuk kuat, untuk cantik, untuk kurus tu lah paling banyak.

Kononnya ditulis 100% natural, dari herba, akar kayu, buatan orang kampung lah. Ada juga yang guna nama Islamic untuk menarik perhatian.

Kalau dulu ubat-ubat ni dijual di kedai-kedai jamu dan di kampung-kampung saja.

Sekarang ni dijual di Online pun banyak sangat. Google je, berlambak-lambak orang yang jual.

Produk-produk "sampah" ni, biasanya bila dah dikesan berbahaya, mereka akan TUKAR nama dan packaging lain. Tapi ingredients tetap sama berbahaya. Hmm..

Maria sendiri memang takkan makan ubat or vitamin yang tak ketahuan background company yang buat tu.

Sebab tu sekarang Maria hanya pilih produk kesihatan SHAKLEE saja untuk diri dan keluarga.

Itu yang kami sendiri guna, dan itu jugalah yang kami share dan jual kepada orang ramai.

SHAKLEE sudah 60 TAHUN terbukti sentiasa SELAMAT, BERKESAN DAN SEMULAJADI.

Alhamdulillah. Beribu kajian klinikal yang telah dibuat oleh Shaklee untuk memastikan keselamatan dan keberkesan produk nya.

Anda boleh baca di link ini:-

MENGAPA KAMI MEMILIH SHAKLEE?


TANGGUNGJAWAB PENGGUNA DAN PENJUAL

Maria nasihatkan kepada semua pengguna, JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK. 

Jangan perjudikan kesihatan anda, dengan MEMBELI produk yang tak ketahuan background nya macam ni. Pastikan produk yang kita nak beli tu adalah betul-betul selamat dan berdaftar.

Kepada para peniaga pula, JADILAH PENJUAL YANG BERTANGGUNGJAWAB. 

Jangan perjudikan kesihatan orang lain jugak dengan MENJUAL produk yang anda sendiri pun tak tahu tahap keselamatannya, malah boleh memudaratkan pengguna.

Jangan hanya kerana nakkan keuntungan di dunia, kita sanggup jual produk bahaya.

Di dunia mungkin kita terlepas dari ditangkap oleh pihak berkuasa.

Tapi ingat yer, DI AKHIRAT, pasti segalanya akan dipertanggungjawabkan ke atas kita kelak.


JANGAN GUNA DAN JUAL PRODUK BAHAYA INI!!

So Maria sharekan list PRODUK BAHAYA supaya ia jadi panduan anda semua ya.

Credit kepada Facebook Page Cawangan Penguatkuasa Farmasi Kelantan
  • ACAI BERRY SOFT GEL ABC
  • AIR IKAN HARUAN
  • BELLA FORMULA SINUS CARE
  • BEST SLIM
  • SLIM LIPO 9
  • COLLAGEN PLUS VIT E NIGHT CREAM
  • DERMANIC+ TRANSCAP
  • EXTRA HERBA KAPSUL RESDUNG GALI
  • FIGURE UP
  • HYDROQUINONE TRETINOIN BABYFACE
  • SURUT AYU JAMU HERBAL RAMUAN ALAMI
  • MA'JUN BURUNG UNTA
  • MAJUN DUA ISTIMEWA
  • MAJUN MUTIARA
  • MAXI-PEEL
  • MUJARAB RESDONG PLUS
  • POLLA GOLD SUPER WHITE PERFECTS
  • SKYLINE SIHAT DAN KUAT
  • SUPER GEMUK
  • TIAN MA TU CHUNG SEVEN LEAVE GINSENG
  • VIMAX
  • HERBA QASEH
  • PROFESSOR'S PILL
  • SUPER RESDONG
  • GLOW GLOWING NIGHT GLOW
  • GLOW GLOWING DAY PINKY BEAUTY
  • GLOW GLOWING BEAUTY SKIN


ACAI BERRY SOFT GEL ABC

AIR IKAN HARUAN


BELLA FORMULA SINUS CARE


BEST SLIM


SLIM LIPO 9


COLLAGEN PLUS VIT E NIGHT CREAM


DERMANIC+ TRANSCAP


EXTRA HERBA KAPSUL RESDUNG GALI


FIGURE UP


HYDROQUINONE TRETINOIN BABYFACE


SURUT AYU JAMU HERBAL RAMUAN ALAMI


MA'JUN BURUNG UNTA


MAJUN DUA ISTIMEWA


MAJUN MUTIARA


MAXI-PEEL


MUJARAB RESDONG PLUS


POLLA GOLD SUPER WHITE PERFECTS


SKYLINE SIHAT DAN KUAT


SUPER GEMUK


TIAN MA TU CHUNG SEVEN LEAVE GINSENG


VIMAX



SUPER RESDONG


GLOW GLOWING NIGHT GLOW


GLOW GLOWING DAY PINKY BEAUTY


GLOW GLOWING BEAUTY SKIN



Kesimpulannya, berhati-hati dalam memilih produk untuk menyelesaikan masalah kesihatan anda. Pastikan ianya selamat sebelum membeli. 

Periksa juga ubat-ubat yang KELUARGA ANDA gunakan sekarang, terutama ibu bapa dan atuk nenek di kampung. Sebab kebanyakan diorang ni tak terdedah dengan info semasa di Internet. 

Kalau ada dalam list di atas, hentikan penggunaannya serta merta, dan buat pemeriksaan kesihatan untuk memastikan ianya tidak menimbulkan masalah di kemudian hari. 

Jika anda ada apa-apa masalah kesihatan, Maria sangat sarankan anda cuba supplement SHAKLEE yang telah terbukti SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI sejak 60 TAHUN lalu. 

InsyaAllah, Maria sudi membantu anda. :)

Jika anda rasa entry ini bermanfaat untuk rakan dan family anda yang lain, mohon anda click BUTTON SHARE di bawah. Terima kasih. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top