Assalamualaikum,

Maria doakan para pembaca blog Mariafirdaus.com.my sentiasa sihat dan ceria di samping keluarga tersayang.

Sejak akhir-akhir ni, ramai orang yang jatuh sakit, demam, batuk, selsema, muntah dan cirit birit. Memang musim kan.

Masa ni lah banyak virus, kuman dan mikrob yang berlegar di udara. Bila kita terdedah kepada kuman-kuman ni terutama di tempat awam, tubuh badan kita mudah diserang oleh kuman ni sehingga menyebabkan jatuh sakit.


Dari Mana Datangnya Virus, Kuman Dan Mikrob?

Kalau nak tahu, sebenarnya tubuh badan kita ni sentiasa terdedah kepada beribu-beribu jenis mikrob melalui pernafasan (air-cond, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabot, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran dan macam-macam lagi.

Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita?

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, eczema, jerawat dll.

Sel-sel yang teroksida dan tidak sihat ini akan membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakitkan penyakit degenerative, penyakit kronik, kanser dan lain-lain lagi.

Jom kita tengok video ni dulu!!

VIDEO 1 : APAKAH INTERFERON??




VIDEO 2 - APAKAH NUTRIFERON?




NUTRIFERON : Penemuan terhebat dalam bidang Immunologi!!



Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr.Yasuhiko Kojima dari University Tokyo  pada tahun 1954. Info lebih lanjut tentang beliau boleh baca di website Physician.Shaklee

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan  semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi didunia yang dipanggil NUTRIFERON.

Dr. Kojima telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago yang mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Formulanya yang digunakan  adalah SEMULAJADI, SELAMAT, TULEN DAN BERKESAN.

Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf  sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon adalah satu formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak  digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hydrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dan lain-lain.

Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan  berbagai  jenis penyakit.


4 Ekstrak Tumbuhan Semulajadi di dalam Nutriferon:-




1. Biji Labu
- Merangsang pengeluaran interferon semulajadi didalam tubuh
- Menentang radikal bebas dan factor penyebab kanser.

2. Biji Plantago
- Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.

3. Honeysuckle Jepun
- Menentang pencerohonan Virus dan kuman.

4. Bunga Safflower
- Menghasilkan dan mempertingkatkan keupayaan makrofag memusnahkan virus dan kuman.



Tingkatkan Immunisasi Secara Semulajadi Dengan NUTRIFERON!!

1) Mengukuhkan Sistem Imun dalam Masa 3 Hari

Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia.

Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan system imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells and makrofag.

2) Melawan Kanser dan Tumor

Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang  merangsang dan mengaktifkan immunoglobin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu juga ia mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

3) Melindungi dari Influenza

Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

4) Meringankan Stress dan Kelesuan

Meringankan kemudaratan yang disebabkan keresahan stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

5) Melambatkan Penuaan
Formula unik interferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih  sihat.

6) Mengurangkan Jangkitan pada Pesakit Hepatitis B dan C

Keberkesanan nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti, kembung perut, rasa mual,muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B dan C.

7) Mengurangkan Simptom Menopaus

Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain yang berkaitan dengan Menopaus akan menjadi lebih baik.

8) Mengurangkan Simptom PMS

Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakselesaan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.


Testimoni Pengguna NUTRIFERON!!







KESIHATAN ADALAH KEKAYAAN SEBENAR

MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MERAWAT

Thanks for reading!!

Jika anda rasa entry ini bermanfaat untuk mereka yang lain, mohon anda click button SHARE di bawah. Terima kasih. 

------------------------------


Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top