Assalamualaiku,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Saya doakan, "Anda Kaya Dan Berjaya"

Show House Di Nibong Tebal

Semalam, saya berkelapangan untuk lawat satu rumah contoh di Nibong Tebal. Tempat kat area Sekolah Pai Tek.

Rumah Semi-D. Harga RM500k. Buka lebar 24 kaki + 10 kaki di luar dan panjang 50 kaki.

Saya pi tengok sebab nak tengok interior design dalam rumah tu. Nak buat contoh untuk rumah saya nanti.


Rumah dua tingkat double story


Pandangan dari sisi


Bila masuk rumah terus nampak wall ini.


Area ruang tamu


Dining area


Ruang tamu lagi


Ruang tamu


Dining area


Sofa di ruang tamu


Dapur


Dapur lagi


Ruang bercucuk tanam di tepi rumah


Longkang


Tingkat satu. Design plaster syiling yang sangat simple. Rata aja.. Jimat kos kalau buat yang macam ni.


Atas ruangan tangga. Juga rata


Family area di atas


Ruang letak tv kat atas


Juga family area


Sofa


Master bedroom


Master bedroom lagi


Almari 


 Katil king size


Bilik kedua


Bilik kedua



Bilik kedua


Bilik ketiga untuk anak.

Actually, di tingkat bawah pun ada lagi satu bilik yang sederhana besar. Saya lupa pulak nak ambil gambar.

Rumah ini dimajukan oleh Epic Valley Sdn Bhd.

Jika anda berminat, leh call dia punya Sales Person Incharge : 019-4188839.

Wassalam.

Mohd Firdaus

1 comments:

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top