Our Big Boy

Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog mariafirdaus.com.my ini sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Farees Dah Darjah Satu

It's another milestone in our family.

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik Farees dah pun darjah satu tahun 2016 ini. 

Semalam 27 Dec 2015, kami pergi daftar Farees untuk Hari Orientasi dan Suai Kenal di sekolah. 


Actually Farees sangat excited nak ke sekolah baru.


Memandangkan banyak buku nak kena tulis nama, kami pun buat pre-ink rubber stamp ni. RM18 untuk yang instant siap dalam 1 jam. So senang tak payah lenguh tangan tulis nama kat buku. Hehe. 


Jangan lupa, Fateh pun semangat nak teman abang ke sekolah baru.


Dah macam-macam gaya dua orang ni.


Kelas 1 Cekal. Pihak sekolah susun ikut alphabetical order nama mereka. So, anda boleh tengok la ada 3 nama yang sama sebutan Farees, Faris dan Farisz dalam kelas ni. Nasib baik ejaan tak sama. Confirm kena panggil Farees Firdaus lepas ni. Nama lain pun banyak jugak yang sama. 


Yang gegirl ni Rania. Anak member kami. Sama-sama excited nak masuk Darjah 1.


Semasa sessi penerangan daripada pihak guru kepada ibu bapa. Farees semangat aja duduk depan sekali.


Farees ready untuk masuk ke kelas. Semoga berjaya anakku.


Fateh baru nak masuk 4 tahun. Fateh sedih dan nangis-nangis kena tinggal ngan abang. Dia nak masuk kelas abang jugak tapi tak boleh.


Semasa semua pelajar darjah 1 masuk kelas masing-masing, kami ibu bapa diberi penerangan oleh guru besar Sekolah Kebangsaan Permatang Tok Mahat,  Puan Jamaliah.


Farees dapat tugasan pertama dalam kelas. Mewarna. Cer lah teka, jari sapa kat tingkap ni? Dah sah-sah jari Fateh. Dah mengamuk nak tengok Abang Long dia. Terpaksa bawak naik ke kelas. 

That's the story for yesterday.

Antara tips yang diberikan oleh guru besar untuk kami ibu bapa:

1. Ingat, sistem pembelajaran sekarang dah jauh berubah berbanding sistem pembelajaran kita dahulu

2. Beri kepercayaan kepada para guru di sekolah untuk mendidik anak anak kita.

3. Beri sokongan kepada pihak sekolah atas semua program yang mereka jalankan.

4. Adakalanya, pihak sekolah terpaksa buat program di hujung minggu, itu pun bukan atas kemahuan mereka tetapi kerana terpaksa. Harap ibu bapa beri kerjasama sepenuhnya.

5. Jika anda sebarang permasalahan atau cadangan penambahbaikan, sila beritahu pihak sekolah dengan baik. Jangan hentam mereka tapi bantu mereka untuk bantu anak kita.

6. Mohon ibu bapa tulis nama di setiap barang anak yang dibawa ke sekolah. Beg sekolah, kasut sekolah, setokin, seluar sekolah, baju sekolah, pen, pensil, pemadam, buku tulis, pensil warna. Tulis nama anak kita di semua tu. Sebabnya, ada banyak kes tertukar barang di sekolah then ibu bapa marah pihak sekolah sebab barang anak dia hilang. 

Adoyai, takkan pensil anak hilang pun nak marah guru besar. Tulis la nama anak kat situ. Kalau hilang, harap harap leh jumpa balik. Kalau tak, niat sedekah aja lah.

Itu ajerlah yang saya nak share hari ni.

Mohon anda doakan kejayaan anak kami yer.

"Ya Allah, jadikanlah MUHAMMAD FAREES seorang pelajar yang soleh, rajin, bijak, cemerlang, berakhlak mulia, disayangi guru-guru dan rakan-rakan, serta kaya dan berjaya dalam kehidupan di dunia dan di akhirat. Amin. "


VITAMIN UNTUK KANAK-KANAK SIHAT DAN PINTAR!!



Set Vitamin Untuk Kanak-kanak Sihat dan Pintar.

Tiada yang lebih membahagiakan daripada melihat anak-anak kita membesar dengan sihat, sempurna dan gembira.

Sebagai usaha menjaga kesihatan anak-anak kami Farees dan Fateh, kami berikan mereka vitamin untuk kanak-kanak ini.

Fungsi Set Kanak-Kanak Sihat dan Pintar:-

1. MEALSHAKES (Sila Click)
>> Sarapan sihat yang penuh vitamin, minerals, protein dan serat untuk kesihatan keseluruhan kanak-kanak.

2. OMEGAGUARD (Sila Click)
>> Minyak Ikan Tulen yang mengandungi tinggi EPA dan DHA untuk perkembangan otak dan mempercepatkan sel-sel otak berhubung.

3. VITALEA MULTIVITAMIN FOR CHILDREN (Sila Click)
>> Mengandungi 18 jenis vitamins, minerals yang penting untuk pertumbuhan dan perkembangan anak-anak. Diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi sahaja tanpa perasa, perisa atau gula tambahan.

4. CHEWABLE VITAMIN C
>> Vitamin C penting untuk menguatkan sistem imunisasi kanak-kanak agar kuat melawan jangkitan, tidak mudah demam, batuk dan selesema.

Mudah-mudahan dengan usaha makanan kesihatan ini, Allah permudahkan lorong kejayaan untuk anak-anak kami. InsyaAllah, Amin.

Thanks for reading!! :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top