Assalamualaikum,

Terima kasih kerana menziarahi blog Now Everyone Can Kurus.

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Program Now Everyone Can Kurus (NECK)

Sejak kebelakangan ini, makin ramai yang bertanya kepada saya mengenai Program Now Everyone Can Kurus yang dianjurkan oleh Empayar Maria Firdaus.

So, rasanya lebih baik saya kongsikan dengan lebih detail mengenai program ini dengan anda.

Apa Itu Program Now Everyone Can Kurus?

Program Now Everyone Can Kurus adalah satu program menurunkan berat badan yang dijalankan secara online 100%.

Matlamat program ini adalah untuk membantu lebih ramai rakyat Malaysia menurunkan berat badan dengan cara yang mudah, praktikal dan terbukti berkesan dalam tempoh sepantas 100 hari.


Mekanisma Perlaksanaan Program NECK

Semua para peserta akan dimasukkan ke dalam satu Telegram Group Now Everyone Can Kurus dan mereka akan dibimbing oleh seorang Personal Trainer yang sudah 7 tahun berpengalaman dalam membantu ramai orang menurunkan berat badan.

Dalam group ini, para peserta akan diajar cara untuk menurunkan berat badan menggunakan Formula Mudah M.E.S.T.I Kurus.

Kita akan ajar cara pengambilan makanan dengan betul kepada para peserta. Mereka akan diajar apa yang boleh dimakan, apa yang perlu dikurangkan dan apa yang perlu dijauhkan.

Kita akan ajar cara bagaimana untuk membetulkan emosi agar mereka kekal bersemangat untuk menurunkan berat badan.

Program ini akan berjalan selama 100 hari daripada mula mereka mendaftar bersama NECK.

Mengapa 100 hari?

Sebab kita percaya, nak turunkan berat badan perlukan MASA. Kita tak gemuk dalam seminggu. In fact kita ambil masa berbulan bulan bahkan bertahun tahun untuk gemuk.

So, jangan expect kita akan kurus dalam tempoh 1-2 minggu.

Dalam tempoh 100 hari ini, para peserta akan diuli, dicanai dan dimasukkan ke dalam minda mereka gaya hidup yang sihat.

Kita bukan nak mereka sekadar kurus untuk tempoh 100 hari, tetapi kita nak para peserta kurus dan sihat sepanjang hayat.

Selain itu, kita juga akan mengajar para peserta untuk membuat senaman yang High Impact.

Maksudnya, buat sedikit tapi memberi kesan yang sangat besar kepada para peserta.

So.. Tak perlulah para peserta membuang banyak masa untuk bersenam.

Pernahkan kita rasa macam kita kerap berjogging, berbasikal pusing taman dan dilakukan secara kerap tapi berat masih tak turun.

Inilah kesilapan yang ramai orang lakukan, mereka bersenam tapi TAK ADA ILMU.

Mereka tak tahu apa bentuk senaman yang lebih banyak membakar kalori dalam masa yang singkat.

Sejarah Penubuhan NECK

Program NECK ini diasaskan oleh saya sendiri. Kisahnya macam ni. Dulu saya berbadan besar. Saya dah cuba untuk menurunkan berat badan sebanyak 2 kali tetapi gagal.

Sehinggalah satu hari, saya berdoa kepada Allah.

"Ya Allah, bantulah aku untuk turunkan berat badan. Kalau aku berjaya turunkan berat badanku, aku akan bantu lebih ramai rakyat Malaysia untuk menurunkan berat badan mereka."

Syukur, Allah temukan saya dengan seorang Personal Trainer yang saya panggil Abang Ketak pada penghujung Mac 2014.

Saya jumpa beliau dan saya minta beliau ajar saya cara nak turunkan berat badan melalui Whatsapp. Beliau di Johor dan saya di Perak.


Alhamdulillah, Allah bantu saya untuk turunkan sebanyak 11.5kg dalam tempoh 100 hari.

Syukur, saya berjaya turunkan berat sebanyak 11.5kg dalam tempoh 100 hari.

Bagi menunaikan janji saya, saya mula menyusun perancangan bagi menjalankan program Now Everyone Can Kurus.

Kejayaan saya ini turut dikongsikan bersama beberapa rakan saya yang turut menyertai program kurus pada waktu itu. Kami sama sama dibantu oleh Abang Ketak.

Hasilnya sangat memberangsangkan.


Seha berjaya turunkan 10kg dalam 100 hari.


Din berjaya turunkan 14kg dalam 100 hari.


Faisza berjaya turunkan 16kg dalam tempoh 4-5 bulan.

Selepas kejayaan kami dalam pilot project ini, saya cuba untuk try formula ini dengan orang lain. Saya nak tengok, adakah formula yang saya gunakan sebelum ini betul betul berkesan.

Alhamdulillah, ternyata teknik yang digunakan berjaya bantu seorang lagi sahabat saya untuk kurus.


Sakinah berjaya turunkan 14kg dalam tempoh 120 hari.

Alhamdulillah, selepas yakin bahawa teknik dan formula yang digunakan ini betul betul berkesan, maka kami memulakan Program Now Everyone Can Kurus.

Satu kaedah menggunakan teknik Formula Mudah M.E.S.T.I Kurus. Insya Allah. 

Kelebihan Program NECK

1) Para peserta diwajibkan makan NASI setiap hari.


Berbanding dengan cara kurus yang lain, para peserta NECK diwajibkan makan nasi setiap hari.

Ya!!! Wajib pulak tu. Siapa yang tak makan kena 'denda'.


Nasi Tak Bersalah. Yang salah adalah orang yang makan nasi. Bila makan tanpa ilmu, itulah punca mengapa ramai orang berbadan besar hari ini.

2) Para peserta diwajibkan makan 5 kali sehari.  

Ya 5 kali sehari. Jangan terkejut. Ramai orang salah faham. Orang ingat nak kurus tak boleh makan. Sebenarnya, nak kurus kena KERAP makan. Kita akan kongsikan cara makan yang betul.

3) Mengguna Formula Mudah MESTI Kurus. 

Kita akan ajar para peserta untuk mengira KALORI yang diperlukan oleh badan mereka. So, semua orang akan makan mengikut kalori yang badan mereka PERLUKAN.

4) Tak perlu pergi ke gym. 

Rata rata peserta NECK sebelum ini tidak pergi ke gym. Jika mereka pergi pun, atas pilihan mereka. Kita ajar peserta untuk bersenam 100% dari rumah.

Ya.. NECK is all about turunkan berat badan hanya dari rumah.


Ini bukan lakonan. Ini betul betul.


Bersenam di rumah sahaja. Tapi kesannya.. Boleh pengsannnnnn......

5) Tak perlu pergi kelas, seminar.

Semua coaching akan dijalankan secara ONLINE melalui Telegram Group.

So, dimana juga anda tinggal tidak memberi masalah. Kita ada peserta dari Dubai dan Brunei. So, tak kisahlah anda ada dimana. Anda boleh JOIN NECK.


Peserta dari Brunei. Berjaya turunkan 11.5kg dalam tempoh 100 hari.

Testimoni Kejayaan Peserta NECK

Sejujurnya, kita ada terlalu banyak testimoni mereka yang dah pun menghabiskan program selama 100 hari bersama NECK.

Result penurunan berat badan mereka sangat sangat AMAZING. Subhanallah. Kami pihak penganjur sendiri rasa macam teruja dengan kejayaan mereka.

Antara mereka yang dah berjaya mengubah kehidupan mereka dari hidup biasa biasa kepada hidup LUAR BIASA.


Ustazah Sharizar dari Sarawak. Turun lebih 15kg dalam 100 hari.


Shiemz dari Gombak, Selangor. Beza tak? Beza.. Sangat berbeza...


Cikgu Mariam. Turunkan 13.5kg dalam tempoh 100 hari. Dah slim akak ni sekarang.
Cikgu Fauziana, MRSM Taiping


Watie, dari Kuala Lumpur. Turun 10.5kg hanya dalam tempoh 6 minggu melalui latihan intensif yang beliau lakukan. Beliau sebenarnya join NECK Batch 1. Tapi masa mula mula join, beliau TAK YAKIN, TAK PERCAYA DENGAN NECK. So, apa yang kita nasihatkan beliau buat tak tahu aja.

Tapi pada minggu ke 8, beliau nampak perubahan ketara pada peserta NECK yang lain. Beliau mula insaf dan terus menjalani program NECK secara serius melalui pemantauan secara personal dari Coach. Kesannya, beliau turun 10.5kg hanya dalam tempoh 6 minggu.


Kak Tun, Ibu anak 8 pun mampu turunkan berat badan.


Abang Jamil. Berjaya 'melahirkan' anak. Hehe.. Perut buncit dah makin hilang.


Saddam. Turun 28kg dalam tempoh 100 hari.


Abang Zaimi. Berjaya turunkan 22kg dalam tempoh 100 hari.


Shima. Turunkan 10kg. Tapi masih belum berpuas hati. Nak continue untuk turunkan lagi 4kg. 

Yang lelaki semuanya makin handsome. Yang perempuang semuanya makin cantik...

Rahsia Kejayaan Peserta NECK

Jika anda tanya saya, apakah rahsia kejayaan mereka?

Sejujurnya saya jawab mereka menurunkan berat badan dengan cara yang betul. 

Anda pernah dengar orang turun berat 10kg, then tiba tiba berat naik balik 15kg. Yang naik lagi tinggi dari yang turun.

Inilah yang akan berlaku kalau kita turunkan berat badan tanpa ilmu.

Sebenarnya, ini adalah rahsia kejayaan mereka dalam NECK. Saya tidak berhasrat untuk merahsiakan apa yang mereka lakukan.

1) Ada Mentor

Mereka ada MENTOR. Mentor dalam Program Now Everyone Can Kurus adalah Abang Ketak. 


Ini Abang Ketak. Beliau berpengalaman selama 7 tahun untuk membantu ramai orang untuk kurus. 

Ternyata, bila ada mentor. Para peserta tak perlu lagi 'langgar dinding'. Mereka akan terus buat dengan cara yang betul. Ini rahsia utama mereka.

Abang Ketak kongsikan cara pemakanan dan cara senaman dengan betul sepanjang 100 hari.

Matlamat yang akan ditekankan oleh Abang Ketak adalah, "Fikir untuk sihat, nanti terpaksa jadi kurus".

2) Jaga Pemakanan

Para peserta DIWAJIBKAN MAKAN 5 KALI SEHARI. Wajib makan nasi setiap hari. Cuma, mereka diajar cara makan dengan betul. 


Mereka diminta untuk update pemakanan mereka di Telegram Group sepanjang 2 minggu pertama mereka bersama NECK. Di sini, mereka akan terus ditegur jika tersalah makan.

Bila seorang peserta buat kesalahan, ia terus dipelajari oleh peserta lain.

Kan best bila ada orang guide kita cara makan dengan betul.


Contoh pemakanan peserta NECK


Contoh snek yang diambil pada waktu petang.

Lagi satu, dalam NECK kita tak ada jadual makan. Maksudnya, kita tak pernah nak tetapkan apa yang anda kena makan.

Anda jalani kehidupan seperti biasa. Cuma anda kena BIJAK memilih makanan dengan betul. Itu aja. 

3) Buat Senaman

Macam yang saya kongsikan, para peserta NECK bukan makan ubat kurus. Mereka turunkan berat dengan cara yang betul.

Mereka bersenam di rumah. Hampir setiap hari.

Cumanya, mereka bersenam ikut masa sendiri. Apa yang perlu dibuat dah diajar dalam Telegram.


Bersenam dari rumah sahaja. Mereka bersenam sekitar 30 minit ke 1 jam sehari. 5 kali seminggu.

Ramai orang cakap mereka tiada masa bersenam, tapi dalam NECK kita ajar mereka untuk 'beri' masa. 

Akhirnya, mereka mengakui sebenarnya masa perlu diberi. Bukan perlu dicari.

4) Buat Secara Berjemaah

Untuk pengetahuan anda, dalam NECK mereka tak buat keseorangan. In fact, mereka buat secara BERJEMAAH. 

Mereka yang dalam satu kumpulan akan 'push' antara satu sama lain.

Masing masing memberi motivasi sesama mereka.


Anda baca sharing dari Peserta NECK. Meriah kan....

Alhamdulillah, semangat mereka semakin membara dan mereka bersaing secara sihat dalam program ini. 

Bersaing untuk hidup lebih sihat dan jadi lebih kurus serta slim.

5) Ambil Suplemen

Ya... Para peserta NECK ambil suplemen. Kita akan cadangkan kepada mereka suplemen yang bersesuaian dengan mereka.

Kita faham, tak semua orang mampu. So, kita akan suggest ikut keperluan mereka.

Lagi pun, kita akan plan untuk 100 hari sahaja. Selepas itu, terpulang kepada mereka nak teruskan atau tidak.

Kita cadangkan mereka untuk ambil suplemen sebab kita tahu adakalanya mereka tak boleh beri komitmen yang penuh untuk jaga pemakanan dan bersenam.

Ya.. Kita hanyalah manusia biasa yang ada hati, nafsu dan perasaan.

So, bila 'terbabas' ia perlu ditampung dengan suplemen yang insya Allah dapat membantu mempercepatkan program penurunan berat badan mereka.

6) Kekal Bermotivasi

Untuk pengetahuan anda, kami pihak penganjur akan cuba untuk hantar mesej kepada mereka melalui Telegram setiap hari.

Kita akan cuba beri motivasi, kongsikan kisah kejayaan peserta peserta NECK yang terdahulu, bila mereka tengok gambar gambar ini setiap hari.

Mereka mula yakin dan percaya yang mereka juga akan berjaya.

Dengan cara ini, mereka terus bersemangat untuk kekal kurus dan sihat.

Trust me.. Even mereka tak pernah bersua muka dengan kami pihak penganjur, kami rasa seperti satu keluarga. Kami seperti adik beradik yang sentiasa membantu sesama sendiri.

Inilah antara rahsia kejayaan para peserta NECK sebelum ini.

Kejayaan Perlu Dimulakan Dengan TINDAKAN

Saya tahu, ramai diantara kita yang berbadan besar. 

Bezanya, betapa kritikal tahap obesiti kita itu.

Kita hanya boleh bebaskan diri kita dari masalah OBESITI apabila kita memilih untuk BERTINDAK.


Untuk kurus, kita perlu BUAT KEPUTUSAN dan terus BERTINDAK. Selagi kita tak bertindak, selagi itulah kita tak akan kurus.


Ingat ini. Jangan nak tunggu keadaan sempurna baru nak mula. Mulakan SEKARANG.

Masa Terbaik Untuk Bertindak

Ada orang tanya saya, bila masa terbaik untuk mereka mula kuruskan badan?

Ini jawapan ikhlas dari saya.


Ya.... SEKARANG..


So.. Mulakan hari ini.

Bila Manusia Akan Berubah?

Saya ada menghadiri seminar Rahsia Kuasa Minda Jutawan. Dalam program ini Dr Azizan Osman ada berkongsi dengan para peserta ada dua keadaan yang menyebabkan manusia akan berubah.

Pertama :

Keadaan pertama adalah apabila seseorang itu TERPAKSA UNTUK BERUBAH

Contohnya pada usia 45 tahun, seseorang yang gemuk itu didapati mengidap penyakit tiga serangkai. 

Sakit jantung, darah tinggi dan kencing manis. Pada waktu itu doktor menasihatkan beliau untuk menurunkan berat badan dan menjaga kesihatan. 

Jika tidak, penyakit beliau akan menjadi lebih serius.

Dalam keadaan ini, mahu tidak mahu orang ini TERPAKSA BERUBAH. Terpaksa berusaha untuk menurunkan berat badan. 

Bertindak pada waktu ini tidak mudah. Mungkin keadaan kesihatan kita tidak sebaik seperti sebelum ini.

Kedua :

Keadaan kedua adalah apabila seseorang itu PILIH UNTUK BERUBAH. 

Macam ANDA SEKARANG. 

Anda boleh memilih untuk menurunkan berat badan ketika keadaan belum menjadi terlalu ‘kritikal’. 

Percayalah, lebih mudah untuk anda turunkan berat badan SEKARANG berbanding kalau anda lebih gemuk nanti.

Sekarang, anda masih sihat. Anda mungkin belum terlalu gemuk. Masih mudah untuk anda turunkan berat badan SEKARANG.

Anda bersemangat, emosi anda berada pada tahap yang sangat tinggi, anda lebih mudah untuk buat pilihan makanan dan anda mudah untuk bersenam.

So, tahniah jika anda pilih untuk BERUBAH SEKARANG sebelum keadaan menjadi lebih parah selepas ini.

Masa Untuk Baiki Bumbung Yang Bocor

Pernah tak anda dengar pepatah ini.

“Baiki bumbung yang bocor ketika panas mentari. Jangan baiki bumbung ketika mendung nak hujan”

Inilah yang saya nak kongsikan dengan anda. 

Kalau nak turunkan berat badan. Buatlah semasa kita masih sihat. Ketika kita gemuk tapi masih belum kritikal.

Jangan hanya turunkan berat badan bila keadaan kita dah teruk. Dah terlalu gemuk. Bukan mudah untuk kita buat pada waktu itu.

Belajar Dari Kisah Saya

Jika anda ada baca Ebook Now Everyone Can Kurus yang saya tulis, berat saya dahulu 63kg. Kemudian meningkat kepada 67kg, 72kg, 75kg dan akhirnya 80kg. 

Syukur Alhamdulillah saya insaf awal.

Kalau saya tak insaf, berat badan saya boleh naik sehingga 100kg.

Waktu itu jauh lebih susah berbanding kalau saya turunkan berat badan ketika 80kg.

It’s Now Or Never

Para pembaca yang dikasihi, tak kisahlah berapa berat anda sekarang. Saya hanya mahu anda BERTINDAK untuk hidup lebih sihat dan cergas.

Ingatlah, anak anak kita masih terlalu kecil untuk mereka menjadi anak yatim.

Kesihatan adalah satu anugerah dari Allah. Kita harus berusaha untuk menjaganya.

Jika bukan sekarang? Bila lagi anda nak turunkan berat badan?

Jika bukan anda? Siapa lagi yang boleh turunkan berat badan anda?

Jom.. Kita kurus dan sihat.

Saya SUMPAH "ANDA KURUS DAN SIHAT"

Anda Berminat Nak Join Program Now Everyone Can Kurus?

Sila WHATSAPP "NAK JOIN NECK" berserta 
NAMA, EMAIL, dan TEMPAT TINGGAL anda 
ke nombor MARIA di 019-259 2731. 

Hadiah Percuma !!!!


Saya akan hadiahkan anda Ebook Now Everyone Can Kurus ini PERCUMA. Just Whatsapp Maria di 019-259 2731. Anda tak perlu bayar pun. Ia buku cerita macam mana saya turunkan berat badan tempoh hari. 

Insya Allah Maria juga akan kongsikan dengan anda syarat-syarat dan cara untuk anda join NECK.

Jangan risau, anda tak perlu bayar untuk bertanya. Yuran penyertaan NECK juga adalah sangat MINIMA dan pastinya mampu disertai oleh semua orang.

So... Bertindak sekarang.

Jangan tunggu lagi.

Tempat untuk setiap batch adalah TERHAD. Siapa cepat, dia yang akan dimasukkan.

Semoga apa yang saya kongsikan ini sedikit sebanyak dapat memberi idea kepada anda bagaimana perjalanan NECK ini.

Insya Allah... Anda join. Anda tak akan menyesal. 

Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat".

Insya Allah.

Wassalam

Mohd Firdaus Mat Saad
Founder of NECK
Now Everyone Can Kurus

MOHON ANDA TEKAN BUTTON SHARE DIBAWAH JIKA ANDA RASA ENTRY INI BERMANFAAT UNTUK BANTU RAKAN RAKAN ANDA YANG LAIN UNTUK KURUS.

============================

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top