Assalamualaikum,

Saya doakan Allah sentiasa mempermudahkan urusan kita semua dunia dan akhirat.

Kisah Kejayaan Peserta NECK

Saya nak kongsi dengan anda kisah bagaimana Cikgu Jamailia menurunkan berat badan.


Ini Cikgu Jamailia dari sebuah sekolah di Kajang.


Pn Jamailia dan rakan rakan yang lain.


Guru dan jamuan makan tak dapat dipisahkan. Ini turut menyumbangkan kegemukan kepada para guru.

Ini Kisah Yang Beliau Kongsikan Sendiri

Syukur Alhamdulillah. Allah bantu saya, Allah mudahkan urusan saya, Allah perkenankan doa saya untuk menurunkan berat badan saya dengan cara yang sihat.

Impian untuk turunkan berat badan sebenarnya sudah lama, cumanya saya tak pernah jumpa orang yang betul betul boleh tunjukkan saya macam mana nak kurus dan sihat.

Dari sekolah rendah ke sekolah menengah. Saya memang gemuk. Tapi masih dalam keadaan terkawal pada waktu itu.

Ketika di sekolah menengah, saya pernah bergaduh dengan seorang budak lelaki sebab dia dengan lancangnya memanggil saya BABAT. Kami bergaduh sehingga di panggil oleh guru disiplin.

Betapa sedihnya saya waktu itu kerana saya gemuk hanya Allah yang tahu.

Namun... Walau dah jadi macam tu pun, saya masih tak pernah sedarkan diri. Saya kurus kejap, saya gemuk balik. Saya kurus kejap saya gemuk balik.


Gambar semasa saya kurus sekejap.

Belajar di universiti jugak menjadikan saya semakin bambam.


Ketika di universiti. Badan makin membesar.


Dan terus membesar.

Bila kahwin naik pelamin jugak dengan saiz yang bambam. Ia bukanlah satu pengalaman yang menyeronokkan.


Ketika di hari perkahwinan

Selepas melahirkn anak kembar pertama, doktor menasihatkan saya untuk amik suntikan perancang.

Kesannya, hormon saya jadi ting tong. Saya period sepanjang tahun. Bayangkan sengsaranya saya yang tanggung.

Dahlah period tak berhenti. Badan saya naik macam di pam-pam. Saya rasa tertekan sangat.


Anak kembar yang lelaki meninggal dunia semasa dilahirkan. Ini gambar saya selepas anak berusia 2 tahun.

4 tahun selepas itu saya dan suami bercadang untuk mendapatkan anak lagi.

Doktor menyarankan saya untuk turunkan berat badan.

Akhirnya saya berjaya turunkan beberapa kg.

Tak lama selepas itu, Alhamdulillah saya disahkan mengandung anak kembar lagi.

Ya Allah ajaibnyer. Saya mengandung kembar lagi.

Selepas bersalin, saya terus tak kurus-kurus. Dah habis berpantang pun orang still ingat saya mengandung. Perut saya sangat boncit waktu itu.


Selepas bersalin. Saya dah tak kenal erti kurus.

Kali ini saya nekad menghabiskan beribu-ribu ringgit untuk mencuba produk kurus.

Tapi malangnya saya tak berjaya pun. Malahan saya jadi lebih gemuk dari sebelumnya.

Ya Allah, stressnya hanya Allah yang tahu.

Sehinggalah satu hari saya bertemu jodoh dengan Program NECK. Syukur, saya berjaya turunkan 13.5kg dalam tempoh 100 hari.

Perubahan pada fizikal selepas turun 13.5kg dalam tempoh 100 hari.

Alhamdulillah, berkat restu suami, bantuan coach dan rakan NECK, saya berjaya.

Sekarang saya meneruskan perjuangan saya di Batch 6 untuk turunkan lagi 10 kg.

Jika anda mempunyai masalah seperti saya, saya sangat mencadangkan anda join Program Now Everyone Can Kurus. Ia mengajar anda untuk mengamalkan gaya hidup yang sihat.


Gambar saya yang terbaru.

Semoga impian Cikgu Jamailia untuk turunkan lagi 10kg dalam tempoh 100 hari kedua akan dipermudahkan Allah. Lepas ni, kalau anda jumpa Cikgu Jamailia, jangan jeles yer kalau dia dah jadi macam anak dara.

Semoga Allah permudahkan urusan kami untuk bantu beliau mencapai berat badan ideal yang beliau impikan.

Wassalam.

Mohd Firdaus
Founder Program Now Everyone Can Kurus



Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 


Sila Share Jika Anda Rasa Kisah Ini Memberi Manfaat Dan Motivasi Kepada Anda

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top