Assalamualaikum,

Saya doakan anda semua berada dalam lembayung rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Hari ni saya nak share sket dengan anda,

10 TANDA ANDA DAH MULA GEMUK
===============================



1. Bila nak taip guna smartphone untuk taip Whatsapp atau FB, selalu sangat typo error ketika menaip. Itu tandanya jari anda dah semakin melebar.

2. Bila berjalan, paha kiri berlaga dengan paha kanan. Itu tandanya isi di paha dah terlebih besar. Lebih sadis bila kerap berjalan, then melecet di celah kangkang sebab paha kerap bergesel semasa berpeluh.

Kalau dah sampai tahap ni, you better do something.

3. Bila nak selfie guna kamera phone, kemudian bila tengok gambar tu terasa macam ada 'ketumbuhan' di bawah dagu. Itu tandnya anda dah ada 'double chin'.

4. Bila terlalu ramai yang kerap tegur anda, "Eh... Kenapa badan dah mula nampak berisi. Pregnant ker?"

Lagi ramai yang tegur, lagi cepat anda perlu bertindak.

5. Bila anda berasa 'sentap' kalau orang cakap anda gemuk.

6. Bila anda terpaksa menambah lubang pada tali pinggang dan tali jam akibat bertambah saiz badan.

7. Bila anda terpaksa beli baju dan seluar baru yang saiznya lebih besar dari sebelumnya.

8. Bila berjalan di shopping complex, ada banyak pekerja di kedai Ogawa, Gintel dan kedai fittness memanggil manggil anda untuk cuba alat senaman di kedai mereka. Cuba perhatikan, mereka ini tak panggil orang yang dah slim dan tough masuk ke kedai mereka. Ini tanda anda dah jadi target market mereka.

9. Bila berdiri tegak, kemudian anda tengok ke bawah. Kalau tak nampak organ reproduktif, itu tanda-tanda awal anda mula gemuk. Tapi, kalau anda tak nampak hujung kaki anda.  Ini tanda dah betul-betul gemuk.

10. Bila anda tengok tajuk "Entri" ini. Anda terasa nak baca. Itu tandanya anda nak tahu betul ke aku ni dah mula nak gemuk.

Jika Anda Terasa Banyak Ciri - Ciri Di Atas Terkena Pada Anda :

Jom baca Ebook ini :


Berapa harga Ebook ini? Hehe... Ia Percuma .... Sila Whatsapp "Nak Kurus" kepada Maria di 019-2592731. Berikan nama dan email anda. Maria akan berikan ebook ini PERCUMA kepada anda.

"Share" status ni jika anda ada kawan-kawan yang tergolong dalam 10 perkara tersebut.

Tekan Share Button Di Bawah. 

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top