Assalamualaikum,

Saya doakan para pembaca blog ini sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat".

Kenduri Di Rumah Jiran

Hari ini, saya menghadiri kenduri di rumah jiran saya.


Saya pakai baju ni. Now Everyone Can Kurus.

Saya sengaja pakai baju simple sebab hari ni pergi kenduri nak buat kerja. Tolong apa yang patut.

Tak sangka pula, ramai jiran jiran saya yang jauh rupa rupanya rakan FB saya. Mereka selalu nampak saya buat posting di FB pasal program Now Everyone Can Kurus.

Ada yang lama tak jumpa saya sebab tidak tinggal di kampung, mereka nampak saya macam kurus sikit.

Bukan macam lagi dah bang.. Memang dah kurus lah ni....

Perbincangan Dengan Man (Bukan Nama Sebenar)

Semasa di rumah kenduri, Man yang merupakan seorang engineer di KL berusia sekitar 30 tahun datang berjumpa dengan saya dan tanya pasal macam mana nak turunkan berat badan.

Actually, Man ni asalnya sangat kurus. Saya kenal beliau dah lama. Sejak beliau belum kahwin lagi. 

Slimnya orang kata perfect. 

Tapi, selepas dua tahun berkahwin....

Taraaa....

PJK - Perut Jauh Ke Depan dan badan sangat berisi. 

Saya rasa dia tahu pasal program Now Everyone Can Kurus. Then dia tanya saya banyak soalan kategori high level.

"Bang, nombor satu saya nak tanya... kenapa bang buat program tu? Apa yang orang dapat dan apa yang abang dapat?"

Saya jawab kepada beliau.

"Aku dah pergi semua program Dr Azizan Osman. Dia pesan, kalau nak berjaya jangan menjual produk. Tapi bantu orang lain untuk menyelesaikan masalah mereka. Sebab tu lah aku buat program ni."

"Apa yang depa dapat? Depa dapat menurunkan berat badan dengan cara yang terbukti berkesan. Apa yang aku dapat? Aku dapat bantu orang turunkan berat badan hidup yang lebih sihat?"

Kemudian beliau bertanya,

"Habis tu kenapa kena guna produk Shaklee? Kalau tak guna tak boleh ka?"

Saya jawab...

"Because Shaklee is simple the best. Kalau hang nak tau, Shaklee dah belanja hampir RM1 billion hanya untuk buat research kepada semua produk dia. Shaklee ada barisan saintis. Bukan sikit orang, ramai orang. Mereka sentiasa buat research untuk upgrade kualiti produk. Setiap produk di buat secara ujian klinikal dan diuji kepada manusia. Even benda tu bukan satu syarat untuk sesuatu syarikat pasarkan suplemen kesihatan. Tapi, Shaklee buat... Why? Sebab Shaklee is the best."

"Pakai lah apa produk sekali pun. Boleh ajer. Tak ada masalah. Asalkan sebelum nak guna buatlah kajian dulu pasal produk tu. No problem...."

Memandangkan beliau seorang engineer, beliau bertanya kepada saya dengan agak detail.

"Habis tu, kalau nak join program turunkan berat badan ni mesti wajib pakai Shaklee ka?"

Saya jawab, 

"Macam ni. Aku nak kau clear. Nak turunkan berat badan. Tak wajib pakai Shaklee. Cumanya nak join program Now Everyone Can Kurus. Wajib guna Shaklee."

"Sebab apa? Sebab dulu aku susah sangat nak turunkan berat badan. Maria jual Shaklee. Tapi aku sendiri tak guna. Sebab aku tak yakin waktu tu."

"Then aku jumpa personal trainer, dia yang cadangkan aku guna Shaklee. Dan dia yang train aku secara online. Dia ajar aku gaya hidup yang sihat. Ajar cara ambil makanan dengan betul dan ajar cara bersenam dengan betul. Then guna Shaklee. Amazingly, berat badan aku turun."


Ini trainer saya. Abang Ketak

"Masa aku turunkan berat badan, aku buat dengan kawan kawan. Alhamdulillah, kami semua turun berat." 

"Lepas tu, aku ajar sorang yang nak turunkan berat badan. Guna formula yang sama. Pun turut berat badan."


Sakinah turun 14 kg dalam tempoh 120 hari menggunakan formula yang sama.

"Then aku design program Now Everyone Can Kurus. Guna teknik dan formula yang sama. Cuma dah tentu aku improvekan. Sebab kali ni aku lebih banyak pengalaman."

"Alhamdulillah, sekarang ni aku tengah handle satu batch untuk turunkan berat badan. Dalam 2 minggu, ramai yang turun 4-5kg. Dan depa ni sangat bermotivasi untuk turunkan berat badan."

"Aku expect, depa ni akan turun 10kg-15kg dalam tempoh 100 hari kalau depa buat dengan cara yang betul. Kalau betul betul komited, boleh turun 20kg."


Penurunan dalam tempoh 14 hari


Penurunan dalam tempoh 14 hari


Penurunan dalam tempoh 14 hari

Kemudian, beliau bertanya kat saya lagi.

"Kenapa perlu sampai 100 hari. Lama tu?"

Saya jawab.

"100 hari sebab itu masa yang aku ambil untuk turunkan berat badan aku. Lagi satu aku nak cakap, kita ambil masa berbulan, bahkan bertahun untuk menggemukkan badan kita. Takkan nak kurus dalam seminggu? Kita bukan makan ubat kurus. Apa yang aku ajar ubah gaya hidup. Amalkan gaya hidup yang sihat. Itu yang aku buat."

"Lagi satu, apa yang aku buat adalah 'educate'. Dalam program ni aku betul betul ajar cara hidup yang sihat. Jujur aku cakap, ramai orang buat silap dalam proses nak turunkan berat badan."

"Jadi trainer akan guide sepanjang 100 hari untuk depa ni belajar betul betul macam mana nak turunkan berat badan."

Beliau tanya lagi.

"What is so special about this programme?"

Saya jawab.

"Yang paling best, aku share teknik yang betul betul terbukti berkesan. Apa yang kita buat bukan main hentam. Tapi kita ada sistem yang betul. Kita gabungkan dari segi emosi, macam mana nak betul betul komited nak turunkan berat badan, kita ajar diet yang betul, kita ajar senaman yang betul dan cara pengambilan suplemen yang betul."

"Aku nak, semua yang join akan turun berat badan dalam tempoh 100 hari."

"Itupun kalau dia buat betul betul la...."

Then beliau tanya saya.

"Mahal ke nak join bang?"

Saya jawab :

"Sebenarnya, sangat murah. Kalau nak bandingkan ngan produk H_____. Ramai orang beli cakap makan ribu."

"Bajet untuk program ni kita sesuaikan dengan kemampuan orang tu."

"Tapi satu benda aku nak cakap, tipulah kalau orang 'gemuk' cakap dia tak ada duit. Ingat murah ke kos nak jadi gemuk tu? Dia kena keluarkan duit yang banyak untuk beli makanan yang tak sihat yang biasanya mahal. Cuba kira, berapa kos sekali makan kat Pizza Hut, kat Secret Recipe, berapa?"

"Sebenarnya, kos untuk turunkan berat badan jauh lebih murah berbanding kos nak menggemukkan badan."

"Kalau kau nak join, jangan cakap pasal harga la... Aku dah fikir semua ni. Aku faham ada orang yang tak mampu. So, kita cuba sesuaikan dengan bajet depa. Itu saja. Tapi, nak free.. Memang tak lah kan... Sorrylah... Aku bukan tak nak tolong.... Tapi dia yang tak nak tolong diri dia sendiri."

Itulah perbualan antara saya dan beliau sebentar tadi.

Adakah saya ajak beliau join program ni?

Tak.. Segala galanya terpulang kepada dia. Saya dah share apa yang saya perlu share dengan dia. Tanggung jawab saya selesai.

Kalau dia nak join, silakan... Pengambilan Batch Kedua adalah pada 1 Mac 2015.  

Kalau dia tak nak join, ada cara lain nak turunkan berat badan... Silakan... Bagi saya, buatlah cara apa pun. Yang penting, jom turunkan berat badan.

Lagi cepat kita insaf. Lagi bagus. Lagi gemuk, lagi susah nak turunkan berat badan.


Firdaus... Saya Malas Nak Join Program Ni......

Jika anda rasa macam tak berminat nak join program ni, tapi rasa macam nak dapatkan tips dan motivasi turunkan berat badan dari saya secara percuma...

Anda hubungi saya. Ini nombor saya. 019-5782515 (Firdaus). Anda telegram kepada saya, bagi nama, no phone dan emel anda.

Saya akan hantar ebook Now Everyone Can Kurus secara PERCUMA kepada anda. Then saya akan berikan video 7 tips macam mana nak turunkan berat badan dengan mudah.

Amcam?

It's your choice.

Saya bantu anda apa yang saya boleh bantu.

Wassalam

Mohd Firdaus 
Founder Program Now Everyone Can Kurus

Jika Anda Rasa Program Yang Saya Buat Ni Bagus.. Dan Ia Boleh Manfaat Kepada Rakan Rakan Anda. Jangan Berlengah Lagi. Sila Tekan Button SHARE Di Bawah Segera. Jom Tolong Kawan Kita.


Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com


019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top