Assalamualaikum,

Saya doakan para pembaca blog mariafirdaus.com.my sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Saya doakan, kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. Insya Allah.

Tajuk entri blog hari ini sensitif sikit. Sesiapa yang terasa tu, sama sama kita ambil iktibar ok.

Berita Di Paper Hari Ini

Hari ini, seorang sahabat saya hantar gambar ini di Telegram group. Dan saya baca keratan akhbar ini. Ia bukan sesuatu angka yang bagus untuk dilihat.


Lebih 300,000 pekerja di Malaysia diberikan Socso Free Health Screening Programme.

Para pekerja ini diberikan ujian kesihatan secara percuma.

Keputusan yang diperoleh sangat mengejutkan.

Sebanyak 36.94% mengalami masalah Overweight.
Sebanyak 17.63% mengalami masalah Obesity.
Sebanyak 61.76% mengalami masalah High Colestrol.

Bagi mereka yang berkesedaran, rasanya this is the time untuk kita sama sama melakukan perubahan pada diri kita.

Saya kongsikan gambar di atas dekat salah satu group Telegram. Saya beritahu kepada ahli dalam group tu, "Let's Take Care Of Our Health".

Itu saja pun yang ingin saya kongsikan.

Tapi, mereka reply gambar gambar ini.





4 gambar ini diberikan kembali kepada saya.

Mungkin pada mereka, mereka nak buat lawak. 

Saya tak lah kisah sangat. Sebab kita bertanggung jawab atas kesihatan diri kita sendiri. Bukan orang lain.

Saya rasa, it's time untuk para pembaca semua mula mengambil berat akan kesihatan kita semua.

Kalau bukan sekarang, bila?
Kalau bukan kita, siapa?

Saya bersyukur kepada Allah, Program Now Everyone Can Kurus yang saya anjurkan banyak membantu mereka yang mengalami masalah obesiti dikalangan sahabat sahabat saya.


Ini sahabat saya, Din. Atas ni gambar sebelum beliau start program NECK ini iaitu pada hujung Januari 2015.


Ini gambar beliau ambil pada 26 Februari 2015 iaitu selepas 26 hari menyertai program ini. Beliau mengambil gambar mengunakan baju yang sama.

Beliau turunkan berat badan ini dengan makan 5 kali sehari, wajib makan nasi setiap hari dan tidak perlu pergi ke gym.

It's simple. Lebih mudah untuk turunkan berat badan jika kita ada ilmu, mentor dan sistem yang betul.

Syukur Alhamdulillah, bagi saya ia satu kejayaan buat saya. 

Jika anda berminat untuk mendapatkan Ebook Now Everyone Can Kurus, kisah motivasi macam mana saya turunkan berat badan dahulu. 

Anda boleh PM Maria di 019-259 2731. 

Telegram kepada Maria "Nak Kurus" dan Maria akan berikan ebook ini percuma kepada anda. 


Jika anda nak sertai Program Now Everyone Can Kurus, just let Maria know.

Saya doakan. Anda kurus dan sihat.

Wassalam. 

Mohd Firdaus
Founder Now Everyone Can Kurus.
"Jom Kurus Dari Rumah"

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top