By : Mohd Firdaus Mat Saad

Assalamualaikum,

Semoga Allah melimpahkan rahmat dan kasih sayang buat semua pembaca blog mariafirdaus.com.my

Saya doakan anda kaya dan berjaya, dipermudahkan segala urusan dan diberi kebahagiaan oleh Allah di dunia dan di akhirat.



TERKENANG KISAH DAHULU

Saya masih ingat lagi, pada waktu kami mula join business Shaklee, kami tak tahu pun apa itu Master Coordinator.

Yang kami tahu, kami bermula dari bawah.

Bermula dari kepayahan. Bermula dari Maria tidak pernah menjual walaupun sebatang pen.

Kami belajar, belajar dan terus belajar. 

Sebab kami faham kalau kami nak berjaya, kami perlu mencari ilmu dalam bisnes. 

Kami perlu ada mentor yang bagus. 

Kami perlu ada kemahuan yang tinggi dan bertindak luar biasa. 

Kami perlu yakin yang Allah akan membantu kami.

Kami bermula dari biasa biasa.

DIJEMPUT KE PROGRAM MASTER CELEBRATION

Teringat lagi, kami dijemput untuk menghadiri program Master Celebration salah seorang Master yang dah lama join Shaklee berbanding kami.

Pada waktu itu, kami pun tak tahu macam mana program itu berlangsung.

Walaupun jauh di Kuala Lumpur, kami tetap meluangkan masa dan travel dari Parit Buntar untuk menghadiri program ini.

Orang kata, program ni best.

Orang kata, kita akan 'serap' banyak aura positif dalam program ini.

So, kami pun pergilah ke program Master Celebration yang Shaklee anjurkan ini.

Inilah gambar kami setahun yang lepas. Anda boleh baca kisah Master Celebration yang pertama kami hadiri DI SINI. (Sila click)


Pada waktu itu, kami hanyalah insan biasa. Siapalah yang nak kenal kami dalam Shaklee. Makan pun duduk atas lantai sahaja pada waktu itu.


Semasa program bermula, ada MASTERS PARADE. Waktu itu, meremang bulu roma kami melihat para Masters yang dah berjaya dalam bisnes Shaklee ini berjalan berarak masuk ke dalam dewan.

Sejuk kami melihat wajah mereka. Kebanyakkan mereka bertudung labuh, tidak berpakaian seksi dan semuanya menunjukkan keramahan yang sangat luar biasa. 

Terdetik di hati kami. "Inilah ketenangan yang kami cari. Kami mesti berada disekelilingi mereka yang berjaya dan sentiasa mengajak kami untuk mendekatkan diri kami dengan Allah.


Melihat 'akak' ni berpurdah pun boleh berjaya dalam Shaklee, pada waktu itu kami terfikir.... "Kalau dia boleh berjaya, mengapa kami tak boleh."

Bila disiasat siasat, bukak 'akak' sebenarnya. Pangkat 'adik' buat kami. Beliau baru berusia 28 tahun. Allahuakbar.

Walaupun masih muda, tetapi sudah pun menjadi seorang Working At Home Mum yang berpendapatan 6 angka secara konsisten setiap bulan.

Subhanallah.

Kagum, sangat mengagumkan.

Dalam program ini, terlalu banyak perkongsian dari mereka yang dah berjaya.

Mereka kongsikan rahsia bagaimana mereka boleh berjaya.

Semangat mereka kami ambil. Ilmu mereka kami kutip. Kami balik dan beramal dengan apa yang kami belajar.


Sebelum pulang, Maria ajak saya bergambar dihadapan gambar ini. 

Waktu tu, Maria kata. "Hari ini, kita ambil gambar di program Master Celebration orang lain, Insya Allah satu hari nanti kita akan bergambar dalam program kita sendiri"

Cepat cepat saya mengaminkan doa Maria.

SETAHUN BERLALU

Syukur Alhamdulillah. Allah telah permudahkan segalanya buat kami berdua. 

Hanya selang beberapa bulan dari program itu kami berdua berjaya menjadi Master Coordinator dalam Shaklee. 

Daripada rank pertama iaitu SUPERVISOR pada March 2014, kami mengambil masa hanya 9 BULAN untuk ke rank tertinggi iaitu MASTER COORDINATOR pada November 2013. 

MARIA FIRDAUS MASTER COORDINATOR CELEBRATION!!

Setelah menunggu giliran, akhirnya tibalah masa untuk kami pula diraikan dalam program Master Coordinator Celebration.

Untuk pengetahuan anda, sekiranya kita berjaya menjadi Master Coordinator, Shaklee akan memberi peruntukan sebanyak RM50,000 untuk kita mengadakan program Master Celebration.

Syaratnya mudah, kami boleh memilih mana mana hotel 5 Star di Malaysia dan mereka akan berunding dengan pihak hotel secara terus.

Setelah difikirkan, kami memilih untuk buat Master Celebration kami di Pullman Hotel, Putrajaya.

Dengan rasa rendah diri, saya dan Maria ingin menjemput para pembaca blog Maria Firdaus untuk menghadiri program Master Celebration yang dikhaskan untuk kami yang detailnya seperti berikut:

Tempat   : Pullman Hotel, Putrajaya.
Tarikh    : 16 November 2014
Masa      : 10 AM - 1 PM

* Untuk pengetahuan anda, kehadiran adalah PERCUMA. Anda hanya perlu Walk In ke Hotel tersebut pada masa yang ditetapkan. Tidak perlu membuat pendaftaran awal.


Anda boleh hadir bersama suami, isteri, anak dan ahli keluarga anda ke program ini. Insya Allah, makan tengah hari akan disediakan secara PERCUMA untuk kita semua.

Video Trailer Maria Firdaus Master Celebration

Jemput tonton video yang saya buat khas ini untuk anda.



Kisah perjalanan kami dalam bisnes.

APA YANG ADA DALAM PROGRAM INI?

Insya Allah, pada hari tersebut saya dan Maria akan berkongsi rahsia kejayaan kami dalam bisnes ini.

Sejujurnya, kami antara yang terpantas menaiki tangga Master Coordinator dalam Shaklee. 

Jika anda hadir, anda akan belajar sedikit sebanyak macam mana rahsia kami berjaya dalam bisnes ini.

Ianya terbuka kepada semua. Jika anda masih BELUM menjadi ahli Shaklee, tetapi berminat untuk mengetahui peluang-peluang yang Shaklee tawarkan, anda juga boleh hadir ke program ini. 

So, untung siapa yang hadir. Rugi siapa yang tak pi.

HARAPAN KAMI

Harapan saya dan Maria, agar anda yang selama ini menjadi pembaca blog Mariafirdaus.com.my dapat meluangkan masa untuk hadir ke program Master Celebration Maria Firdaus ini.

Dah lama anda mengikuti blog saya, mugkin anda tak pernah bertemu dengan saya. 

Rasanya, inilah masa terbaik untuk kita bertemu setelah sekian lama kita berkenalan di alam maya.

So, kepada anda yang berkelapangan pada hari tersebut, saya harap anda semua dapat hadir ke program Maria Firdaus Master Celebration pada tarikh dan waktu yang ditetapkan.

Hadir yer... Jangan tak hadir. Anda tak perlu daftar. Just walk in untuk hadir ke program ini.

Semoga perjalanan program saya ini dipermudahkan oleh Allah.

Semoga anda yang membaca blog ini akan dapat hadir menyertai program yang diadakan khas untuk kami ini.

Kami berharap anda semua dapat mendoakan agar kami terus berjaya dalam perniagaan yang kami jalankan ini.

Wassalam

Master Maria Firdaus
Founder of Maria Firdaus Empire,
The Most Fantastic Millionaire in Shaklee

Jika tidak keberatan, saya harap anda dapat tekan SHARE button di bawah ini. Semoga lebih ramai yang akan mendapat manfaat daripada apa yang saya kongsikan ini.

2 comments:

  1. insyallah kami datang jika diberi kelapangan dan kesihatan

    ReplyDelete
  2. Tahniah...! Wajib datang.. rugi siapa tak datang.. dah ajak semua anak cucu datang..! tak sabarrrrr

    ReplyDelete

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top