By : Mohd Firdaus Mat Saad

Assalamualaikum,

Semoga Allah melimpahkan rahmat dan kasih sayang buat semua pembaca blog mariafirdaus.com.my

Semoga anda semua sihat. Di pelihara kesihatan dan dipermudahkan segala urusan.

Alang alang kita hidup, jom jadi seorang manusia yang luar biasa.

Sudah sudah lah jadi manusia yang biasa biasa.

Hidup Luar Biasa

Just nak share dengan anda satu kisah hidup luar biasa.

Kisah seorang wanita yang pada awalnya berkerja sebagai seorang kerani, tetiba berhenti kerja dan berjaya dalam perniagaan yang beliau ceburi.

Inilah yang dikatakan hidup luar biasa. Ini video yang ketiga. Masih jauh lagi perjalanan untuk jadi sampai 1000.



Sila Tonton Video Ini. Banyak Pengajaran Yang Anda Boleh Belajar Dari Sini. Jika Nak Pahala Lebih, Sila Download Video Ini Dan Sebarkan Melalui Whatsapp. Besar Pencen Kubur Anda Nanti.

Dah tonton?

Harap kisah ini sedikit sebanyak memberi 'keberanian' kepada anda untuk bertindak luar biasa.

Cuba bayangkan, dah bertahun kita hidup sama ajer. Takkan dari dulu, kini selamanya kita nak hidup macam tu ajer.

Berani beranikan diri untuk buat sesuatu yang luar biasa.

Cuba belajar buat bisnes. Jadikan ia sebagai part time dulu. Kalau bisnes dah ok nanti, terpaksa jadikan ia full time.
Di Malaysia hanya ada dua cara untuk jadi kaya, yang pertama adalah dengan bekerja keras untuk syarikat anda. Naik pangkat cepat cepat dan gaji akan naik dengan cepat. Itu pun jika kita ada kelayakan dan bekerja dengan syarikat yang bagus. Jika kita tidak mampu buat pilihan yang pertama, kita hanya ada pilihan yang kedua iaitu BERNIAGA.
Anda tidak berhak menjadi miskin. Anda berhak untuk jadi KAYA. Hidup di Malaysia tetapi tidak kaya adalah MALANG. 
Jika kita berkerja makan gaji, setiap hari kita berkerja keras untuk 'mengkayakan' orang lain. Tetapi jika kita belajar buat bisnes, kita belajar untuk bekerja bagi memperkayakan diri sendiri. Kan best macam tu.
Jom Belajar Buat Bisnes

Berapa ramai di antara anda yang mahu saya bantu anda dalam perniagaan anda?

Jika anda sekarang sudah buat bisnes dan anda bercadang untuk memperkembangkan perniagaan anda ke tahap yang lebih tinggi lagi, anda perlukan bantuan saya untuk jadi consultant anda.

Anda boleh hubungi saya. Insya Allah saya akan kongsikan dengan anda Revolusi Marketing Strategy. Sekarang ni dunia dan berubah. Nak berniaga dah tak sama macam dulu.

Nak berjaya luar biasa, kena guna teknik yang luar biasa.

Insya Allah, dengan izin Allah jika anda mengamalkan teknik teknik ini, para pelangan akan datang mencari anda. Bukan anda yang mencari pelanggan anda. Inilah yang saya namakan "Teknik Jemput Jemput".

Amcam?

Jika anda nak belajar, insya Allah anda boleh jumpa saya one to one. Personal coaching. Berapa bayarannya? Hanya RM500 sahaja.

Kita akan sit down. Saya akan kongsikan apa yang anda boleh buat untuk kembangkan bisnes anda ke tahap yang lebih baik selepas ini.

Jika anda rasa RM500 mahal? Saya tak leh nak kata apa. Sebab saya sendiri dah laburkan lebih RM30,000 untuk belajar ilmu marketing.

Kalaulah saya, ada orang offer macam ni. Hmmm... Cepat cepat saya sambar peluang ini.

Serius, bisnes akan jad lebih mudah bila ada mentor yang dah terbukti berjaya.

Testimoni Mereka Yang Dah Ambil Consultation Dengan Saya

1. Kisah Penjual Kereta

Seorang penjual kereta. Bagi tahu saya sebulan hanya mampu jual kereta 1 unit dan maksimum 2 unit. Selepas saya berkongsi tips dengan beliau, Alhamdulillah sekarang dah mampu buat jualan 4-5 unit sebulan. Kan banyak beza tu. Dulu kerja dengan Nissan, sekarang dah kerja dengan Honda. Bos Honda panggil dia sebab dah pandai buat sales. Dengan Honda, sales semakin meningkat. Alhamdulillah, syukur rasanya lihat kejayaan anak didik saya macam ni.

2. Kisah Peniaga Komputer 

Sahabat buka kedai komputer. Sales untuk 2 minggu pertama adalah RM30k. Saya kongsikan beberapa tips simple. Sales untuk 2 minggu berikutnya naik kepada RM67k. Amcam? Best ke best? Rasanya saya bagi 2 ke 3 tips sahaja untuk abang ni. Sekarang, Alhamdulillah sales 6 angka secara konsisten setiap bulan. Sedang bercita cita satu hari nanti nak buat masjid.

3. Kisah Penjahit Telekung

Akak ni tinggal di Klang. Di Jalan Kebun. Masa nak bayar RM500 dia rasa macam mahal. Dia masih bekerja pada waktu itu. Bisnes pada waktu itu masih biasa biasa. Sekarang Alhamdulillah, terpaksa tambah bilangan pekerja sebab permintaan semakin meningkat. Akak ni buat kedai kain dari kampung ajer. Still bekerja sekarang ini. Tapi, oklah kan. Bisnes semakin berkembang.

Kalau Dah Tak Tahu Nak Buat Apa?

Jika anda tak ada bisnes lagi sekarang dan tak tahu nak buat macam apa, hati macam teringin nak buat bisnes. Tapi modal tak besar, mentor tak ada.

Then anda boleh sertai Empayar Maria Firdaus. Buat bisnes Shaklee secara Online dan Offline.

Tapi make sure ANDA ADA MODAL HATI YANG KENTAL. Kalau hati tak kental, then jangan join. Anda akan susahkan diri anda dan akan susahkan saya.

Insya Allah, terlalu banyak ilmu perniagaan yang anda akan belajar secara direct dengan saya.

Anda akan terasa macam saya berada di sebelah anda, membantu anda untuk berjaya dalam bisnes Shaklee.

Oklah, nak cerita pasal kerani berhenti kerja, dah ke laut pulak saya ni. Apalah saya ni.

Ok.. Till then.

Wassalam.

Mohd Firdaus Mat Saad
Founder of Maria Firdaus Empire
"Puak Kaya Dan Berjaya"

Alang Alang Hidup, Biar Hidup Luar Biasa.

Feel Free To SHARE Jika Anda Rasa Entri Ini Bermanfaat. Semoga Allah Masukkan Anda Ke Dlaam Syurga Tanpa Di Hisab.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top