10 Sebab Mengapa Mealshakes Terbaik Untuk Anak Kita!!


Assalamualaikum,

Apa khabar para pembaca yang budiman? 

Maria doakan anda semua sihat dan gembira bersama keluarga tersayang. 

Sebelum ni, Maria ada share tentang MEALSHAKES, iaitu Multivitamin yang kami berikan kepada anak-anak kami setiap hari. 

Farees dan Fateh memang suka sangat minum Mealshakes, dicampur dalam susu yang mereka minum hari-hari. Dah la rasanya sedap macam ice-cream Vanilla, berkhasiat pulak tu! 

Anda boleh baca entry sebelum ini di sini ya:-


Ok, untuk entry kali ini pula, Maria nak share tentang 10 Sebab Mengapa Mealshakes Terbaik Untuk Anak Kita:-


Kalau anda nak tahu, Mealshakes ini adalah MULTIVITAMIN dalam bentuk SERBUK yang sangat sesuai untuk seisi keluarga. Tak semestinya untuk kanak-kanak saja. Orang dewasa pun boleh minum tau. Jadi kalau anda jenis yang tak suka makan vitamin dalam bentuk pil, bolehlah pilih MEALSHAKES ya. Memang sesuaiii sangat!!


Biasanya, kanak-kanak memang memilih makanan. Betul tak? Anak sulung kami, Farees pun jenis memilih makanan. Kalau ada sayur, memang  awal-awal lagi dah kena tolak ke tepi pinggan. Walaupun ianya cuma sehiris daun sup..Huhu.. Jadi inilah sebabnya Mealshakes sangat baik diberikan pada anak-anak kita. 

Tapi lain pulak dengan anak kedua kami Fateh, sumbat apa saja dia makan. Sayur pun dia boleh makan. Alhamdulillah. Senang kerja Ummi. Hehe. 


#1 : KARBOHIDRAT

Anak-anak kita kan banyak aktiviti. Ada yang pagi Sekolah Kebangsaan, petang Sekolah Agama. Dengan akademik, sukan, aktiviti beruniform lah, macam-macam lagi. Jadi mereka perlukan nutrisi yang lengkap untuk kekal cergas bertenaga. 

Jadi kalau kita nampak anak-anak kita selalu letih, itu maknanya badan kekurangan nutrisi. MEALSHAKES mengandungi Karbohidrat dengan Glisemik Indeks Rendah untuk mengekalkan tenaga anak-anak kita sepanjang hari.


#2 : PROTEIN

MEALSHAKES adalah lengkap dengan 9 amino acids yang penting untuk pertumbuhan dan membaiki tisu badan. Kalau anak-anak kita cukup keperluan protein, mereka dapat membesar dengan lebih sihat dan tisu-tisu badan yang rosak dapat pulih dengan lebih cepat. 


#3 : VITAMIN A, C, E 

MEALSHAKES mengandungi Vitamin ini sebagai Antioksidan untuk mengekalkan kesihatan kulit dan membaiki sel-sel badan. Anak-anak yang cukup nutrient biasanya kulitnya tak mudah sensitif dan lebih halus. Sel-sel baru pada badan juga dapat tumbuh dengan lebih baik. 


 #4 : SERAT

Ada antara anak-anak kita ni yang susah nak minum air. Bila badan tak cukup air, mudah lah kena sembelit. Kesian sangat kalau tengok anak-anak yang sembelit. Kadang ada sampai nangis-nangis dan fobia nak ke tandas. Dengan tambahan serat dalam MEALSHAKES, InsyaAllah ia sangat membantu penghadaman dan masalah sembelit dapat diatasi. 


 #5 : VITAMIN B

Untuk jadi pelajar cemerlang, anak-anak kita mestilah sentiasa FOKUS semasa belajar dalam kelas. Dengan vitamin B, ia memudahkan anak-anak kita FOKUS dan beri PERHATIAN dalam kelas. Ia juga memelihara kesihatan sistem saraf. 


 #6 : SODIUM DAN MAGNESIUM

Anak-anak yang aktif biasanya akan banyak berpeluh. Jadi Sodium & Magnesium ni membantu keseimbangan cecair dalam badan dan mengurangkan rasa letih. 


#7 : VITAMIN C

Anak-anak yang kerap demam dan selsema biasanya sebab sistem immunisasi yang lemah. MEALSHAKES mengandungi Vitamin C yang sangat penting untuk kesihatan gusi, gigi, kulit dan menentang infeksi kuman. 



#8 : VITAMIN A 

Haa..ini untuk mengelakkan anak-anak kita cepat rabun. Kesian kan kalau kecil-kecil dah kena pakai cermin mata. MEALSHAKES mengandungi Vitamin A untuk pelihara kesihatan mata anak-anak kita. 


#9 : CALCIUM dan VITAMIN D

Anak-anak yang sedang membesar perlukan calcium untuk kesihatan dan perkembangan tulang yang kuat. MEALSHAKES ada Calcium dan Vitamin D untuk penyerapan Calcium yang lebih optimum. 


#10 : IRON dan B12

Kalau ada anak-anak kita yang selalu nampak letih dan pucat, jaga-jaga ya. Mungkin mereka kekurangan sel darah merah yang boleh menyebabkan anemia. MEALSHAKES mengandungi Iron dan B12 yang penting untuk pembinaan sel-sel darah merah dalam badan. 

Haa..inilah dia 10 sebab mengapa Mealshakes terbaik untuk anak-anak kita!! 


TESTIMONY MEALSHAKES UNTUK ANAK-ANAK




Jadi apa tunggu lagi? Jom dapatkan MEALSHAKES untuk anak anda sekarang!!

Hubungi MARIA - 019-259 2731 untuk konsultasi dan harga terbaik semua produk Shaklee.

~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

Catat Ulasan

[blogger]

MKRdezign

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget