Assalamualaikum,

Apa khabar pembaca blog Mariafirdaus.com.my?

Saya doakan anda semua sentiasa berada di bawah lembayung rahmat Allah. Dipermudahkan hidup di dunia dan di akhirat.

Mudah mudahan kita semua dimasukkan ke dalam syurga Allah tanpa di hisab.



Emak Dan Abang Menunaikan Umrah Pada Jun Yang Lepas

Pada bulan Jun yang lepas, emak dan abang saya berkesempatan untuk menunaikan umrah bersama Syarikat Asari Murni yang berpangkalan di Alor Setar, Kedah.

Untuk pengetahuan anda, impian mak saya. Kalau boleh setiap tahun dia nak pergi menunaikan umrah. Sudah menjadi tanggung jawab kami anak anak untuk menemankan mak apabila mak pergi ke sana.

Setiap kali pergi, mak akan ajak rakan rakan dia untuk join pergi umrah sekali.

Tahun tahun terdahulu, mak akan bawa sekitar 40-60 orang bersamanya.

Mak memang berpengalaman bawa orang menunaikan umrah.

Dah banyak travel agency yang mak saya dah ikut. Alhamdulillah, dari banyak banyak agen. Mak saya sangat sangat berpuas hati pergi pada bulan Jun yang lepas.

Mak dapat harga yang special dari travel agen. Semua kawan kawan mak akan dapat pergi pada harga yang sangat sangat murah.

Setiap kali pergi umrah, sudah menjadi impian mak untuk bawa seorang saudara mara kami yang kurang berkemampuan untuk menunaikan umrah bersamanya. Emak akan guna sedikit duit komisyen yang diberikan oleh pihak agen untuk sponsor insan terpilih ini.

Alhamdulillah. Sambil menunaikan umrah, mak juga dapat menunaikan hajat orang lain yang kurang berkemampuan tetapi teringin untuk menunaikan umrah.

Bila pulang dari Mekah bulan Jun yang lepas, mak tanya saya.

"Daus, jom kita pi umrah bulan Disember ni. Temankan mak."

Satu masalah saya, kalau mak minta saya akan cari jalan untuk memenuhi impiannya. Ya lah, saya dah tak ada abah. Yang tinggal mak saja.

Inilah masa untuk saya buat yang terbaik untuk mak saya. Itulah keramat hidup buat saya.

Saya Dan Maria Berhajat Untuk Menunaikan Umrah

Insya Allah, bulan Disember nanti saya dan Maria berhajat untuk menunaikan umrah.

Alang alang kami dah pergi, saya dengan sukacitanya nak ajak jika ada mana mana pembaca blog ini yang berminat untuk menyertai kami.

Lagi pun, mungkin ramai yang dah follow blog kami. Rasanya inilah peluang untuk kita berkenal kenalan. Kalau sebelum ni kita berkenalan di alam maya. Mungkin kita boleh berjumpa di dunia realiti.



Detail Pakej Umrah Bersama Asari Murni 10 Disember 2014

Detail adalah seperti berikut :

Tarikh    : 10 Disember 2014 - 22 Disember 2014

Masa      : 13 Hari 11 Malam

Harga     : RM 5,490  ( 4 Orang Sebilik )
                RM 5, 690 ( 3 Orang Sebilik )
                RM 6, 190 ( 2 Orang Sebilik )

* Kanak kanak 2 tahun ke atas sama harga dewasa. Jika kanak kanak ini tidak mahu katil di hotel, mahu berkongsi katil dengan emak. Bayar 86% dari harga emak.
* Kanak kanak bawah dua tahun. Harga bawah RM1000.
* Harga Pakej Termasuk : Tiket penerbangan, hotel, transportation, makan, ziarah dan visa.
* Anda boleh check pakej Umrah dengan syarikat lain. Rata rata adalah sekitar RM6,500 ke atas untuk cuti  Disember 2014.
* Free 3 Beg setiap seorang. Beg besar. Hand luggage. Beg sandang.

Agensi    : Asari Murni Sdn Bhd ( Alor Setar )

Hotel      :

Di Mekah Hotel Jawharat Misfalah @ Setaraf ( 350m dari Masjid  ) atau setaraf.
Di Madinah Hotel Fayroz Season @ Setaraf ( 200m dari Masjid ) atau setaraf.




Kapal Terbang : Air Asia X. Mendarat DI Jeddah. Ziarah Ke Madinah dahulu, kemudian baru ke Mekah.



Untuk Tempahan :

1. Bayar Deposit RM500 sahaja dulu. Bayaran penuh sebulan sebelum berlepas.

2. Sila Bank in Deposit RM500 seorang ke: Maybank AGENSI PENGEMBARAAN ASARI MURNI SDN BHD. No Akaun : 552095209065. Sila Whatsapp Resit Ke Maria 019-2592731. Resit asal jangan hilangkan.
3.Sila Whatsapp ke 019-2592731  nama dan no ic untuk pendaftaran.

Jika berminat, sila hubungi kami segera kerana tempat sangat sangat terhad.

Jom... Tanamkan azam untuk kita ramai ramai pergi umrah. Especially kepada sesiapa yang masih belum pernah pergi umrah.

Kepada yang belum pernah pergi, pergilah... Nanti anda akan faham apa yang saya cakapkan ini.

Jangan cakap duit tak ada.. Niat aja, nanti Allah akan lorongkan duit buat kita.

Tempat Terhad. First Come First Serve.

Jom..... Ke Umrah Kita....


Master Maria Firdaus.
019-2592731

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top