By : Mohd Firdaus Mat Saad

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, pada hari jadi saya yang lalu, 6 June 2014, saya dan Maria telah dijemput untuk menghadiri Exclusive Dinner bersama CEO Shaklee, Mr Roger Barnett. Beliau datang all the way dari United States untuk meraikan kejayaan kami semua.


Sebenarnya, ada syarat yang tinggi untuk layak dapat jemputan ini yer. 
Exclusive Dinner ini hanyalah untuk para Master Coordinators yang mencapai 500,000 Total Organization Volume (OV) atau group sales melebihi RM1.5 juta sepanjang tempoh menjadi Master. Alhamdulillah kami berjaya mencapainya dalam masa kurang dari 4 bulan sahaja.

Saya bersyukur kepada Allah, dalam tempoh 1 tahun, dari ribuan rakyat Malaysia yang menjalankan perniagaan Shaklee, kami berjaya menjadi antara TOP 50 MASTERS sepanjang cycle Mar 2013-Feb 2014 yang lalu.

Sememangnya, bukan senang nak mencapai apa yang kami dapat sekarang. Namun, Alhamdulillah. Allah jualah yang mempermudahkan segala urusan kami. Allah lah yang lorongkan jalan kejayaan buat kami. 

Sejujurnya, saya bersyukur kerana Allah mempertemukan saya dengan pelbagai mentor dari background yang berbeza untuk saya belajar buat bisnes dengan cara yang betul dan mudah.

Alhamdulillah, semenjak buat bisnes Shaklee, kami semakin 'mendekatkan' diri dengan Yang Maha Pencipta. Hati lebih menjadi tenang. Maria semakin banyak masa kerana tidak lagi perlu berulang alik ke tempat kerja.

So, hari ni saya nak berkongsi dengan anda Majlis Makan Malam Bersama Roger Barnett di Sunway Resort Hotel and Spa.

Ia satu majlis yang sangat sangat meriah dan gilang gemilang.


Exclusive Dinner with Roger Barnett.


Kami baru tiba di luar dewan.


Dewan yang dihias indah. VVIP Table.


Para jemputan mengambil tempat. Ada dalam 100 orang yang dijemput, iaitu 50 Masters terbaik di seluruh Malaysia bersama pasangan masing-masing. 


Berselfie dulu. Tema malam ini ialah "Glamour and Elegance". Jadi kami memilih warna Merah dan Hitam.


Ini adalah salah seorang daripada mentor Maria, Master Laila. Walaupun memegang income 6 angka sebulan. Tetapi, beliau masih mengamalkan cara hidup bersederhana dan bertudung litup. Bila kami tanya apa rahsia kejayaan beliau, mudah aja beliau jawab. "Solat Sunat Taubat dan Sujud Syukur setiap hari. Dekatkan diri dengan Allah".



Ini antara sahabat sahabat Maria Group Jutawan Shaklee. Para Jutawan Muslimah, Alhamdulillah. Mereka semua tidak terlalu 'over' dalam berpakaian. Dan majoritinya, bertudung labuh. Kami dah diajar untuk jaga hubungan dengan Allah. Nanti Allah aturkan segalanya untuk kita.


Bersama sahabat-sahabat saya yang lain. Majoriti masih muda, berumur awal 30-an. Semuanya support isteri masing-masing berbisnes Shaklee secara online.


Ketibaan VVIP yang diraikan. Dari kanan, Roger Barnett, Bradford Ricahrdson, dan Victor Lim.


Gambar di meja makan.



Our dinner, Western Set Menu.


Awal-awal makan roti dulu.


Saya ingat, ini Main Dish. Rupanya tak. Ini baru Appetizer.


Next menu, mushroom soup and pastry. Memang sedap sangat. 


Ini barulah Main Dish, yang ini untuk Maria. Ikan Salmon.


Ini pula Main Dish saya, roasted chicken. Nasi saya tak makan sebab sekarang sedang berdiet. So Marialah yang makan nasi tu..


Dessert of the day.


Sempat bergambar dengan orang besar Shaklee. Mr Bradford Richardson, President Shaklee International. Saya cakap kat dia, "Next year, I will sit besides you at the VVIP table." Then dia cakap, "I hope not. I hope you sit besides Roger Barnett. That means, you are somebody by that time"


Maria bersama rakan-rakan seperjuangan yang lain.


Ingin saya cakapkan, kita tak perlu berpakaian 'seksis' bagai untuk berjaya dalam bisnes. Kalau anda tengok yang berpurdah tu, beliau memperoleh 6 angka sebulan sekarang dengan Shaklee.


Ucapan daripada Roger Barnet.


Semua orang khusyuk mendengar ucapan yang sangat bermotivasi daripada Mr Barnett.


Bersama Master Hafizan dan President Shaklee Malaysia, Mr Victor Lim.


Habis program. Semua nak bergambar di atas pentas.


Saya bergambar dengan Maria di pentas.


Amacam, ada gaya Aaron Aziz tak. Haha.


Maria bersama salah seorang 'orang kuat' Shaklee Management, Sue. 


Kami bergambar di luar dewan.


Posing lagi..


It's on my birthday, 6th June 2014. A great birthday present for me. 


Cenderamata yang kami dapat daripada pihak Shaklee sempena Exclusive Dinner ini. 

"Ya Allah, kami bersyukur dengan segala nikmat yang Kau berikan kepada kami. Aku mohon pada Mu, Kau bantulah kami untuk menambah nilai hidup lebih ramai orang lain selepas ini."

Kepada para pembaca yang berminat untuk tahu macam mana kami menjalankan perniagaan ini, dan berjaya dalam masa yang singkat dan pantas. Anda boleh baca di dalam EBOOK PERCUMA kami di sini:-


Semoga kami dapat memberi inspirasi dan motivasi kepada anda semua.

Wassalam

Feel Free To Like Jika Anda Rasa Ia Bermanfaat Untuk Anda.

5 comments:

  1. Tahniah my mentor n master..will be follow both of you.Pasti..dengan izin Allah.

    ReplyDelete
  2. terbaiklah...
    doakan saya jugak jadi seperti master...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Master Kam Maria & Master Firdaus... Anda adalah sumber inspirasi kami!!! :)

    ReplyDelete
  4. tahniah kam maria and sleeping partnernya...

    ReplyDelete
  5. Hebatnya.. from engineer to TOP 50 Achievers! Amazing!

    ReplyDelete

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top