Assalamualaikum,

Syukur Alhamdulillah, Segala Puji Bagi Allah yang telah memberikan nikmat yang tak terkira banyaknya kepada kita semua.

SERONOKNYA BERBISNES!!

Sejak Maria mula berbisnes, setiap bulan adalah bulan yang penuh dengan cabaran dan pengalaman baru yang menyeronokkan. Memang betul, cabaran berbisnes takkan sama dengan cabaran masa makan gaji.

Kalau masa makan gaji, kita dah tau berapa income yang kita akan dapat pada hujung bulan nanti. Jadi, kalau kita buat kerja lebih atau kurang, gaji tetap sama. Bonus pun maybe setahun sekali, itu pun kalau ada lah kan.

Lainlah kalau yang entitled overtime kan. Macam Maria dulu, jawatan Engineer memang takde overtime. Stay back sampai malam pun tak dibayar overtime. Huhu. Redha sajalah. Dah nama pun bekerja dengan orang :)

Tapi dalam bisnes, kita takkan tau berapa sales dan income yang kita akan dapat hujung bulan. Boleh jadi lebih, boleh jadi kurang.

So kita kena sentiasa bersedia. Nak lebih, kenalah ada usaha lebih. Janganlah usaha hanya seputik jagung, tapi nak menuai hasil durian pula.

Ilmu dan mentor adalah sangat penting. Kalau cara A tak menjadi, rujuk mentor, belajar lagi dan cuba cara lain pulak. Jangan buat perkara yang sama tapi mengharap hasil yang berbeza. Itu bengong namanya. Hihi.

Syukur, sekarang ni walaupun hanya bekerja dari rumah, setiap bulan Maria rasa lebih excited nak usaha lebih banyak. Sebabnya, Allah dah janji kan, MAN JADDA, WAJADA. Siapa usaha pasti berjaya. Pastinya dengan izin Allah.

Dalam bisnes, FAST ACTION FAST RESULTS!!

Kalau kita lambat seminit, tapi orang lain cepat sesaat, pastinya banyak peluang akan terlepas!!

CLOSING JANUARY 2014

Alhamdulillah, closing bulan January 2014 juga adalah sangat indah bagi kami, seperti juga bulan-bulan sebelumnya.

Di sini kami ingin berkongsi kegembiraan kami dengan pencapaian semua ahli-ahli dalam EMPAYAR MARIA FIRDAUS' MILLIONAIRE IN SHAKLEE (MFMS).



1) TOTAL GROUP SALES RM550,000 PER MONTH

Bagi bulan January 2014, total group sales kami telah pun mencecah RM550,000 SEBULAN!!

Sujud Syukur pada Allah!! Sungguh tak sangka, bisnes kami boleh pergi sejauh ini.

Semuanya bermula dari perasaan jatuh cinta dengan produk Set Bersalin Shaklee yang Maria mula makan pada Sept 2012, dan kemudian modal pendaftaran Shaklee sebanyak RM75 pada October 2012.

Kemudian Maria mula serius berkongsi tentang produk-produk Shaklee, dengan niat agar lebih ramai orang dapat merasa kebaikannya.

Kini selepas lebih setahun, ahli group kami telah berkembang pesat di seluruh Malaysia termasuk di Sabah dan Sarawak. Total group sales kami telah pun mencecah sehingga setengah juta ringgit sebulan!!

InsyaAllah, impian kami untuk mencapai total group sales sebanyak RM1 JUTA SEBULAN, kini bukan lagi angan-angan, tetapi ia PASTI akan menjadi kenyataan tidak lama lagi.

Mohon para pembaca semua doakan kejayaan kami ya :)


2) 42 LEADERS DALAM EMPAYAR MFMS 

Untuk pengetahuan anda, ada 7 ranks dalam Shaklee, iaitu:-
1) SUPERVISOR
2) SENIOR SUPERVISOR
3) COORDINATOR
4) SENIOR COORDINATOR
5) KEY COORDINATOR
6) SENIOR KEY COORDINATOR
7) MASTER COORDINATOR

Syukur Alhamdulillah, bulan Jan 2014 adalah bulan ke-3 Maria berjaya effective sebagai MASTER COORDINATOR.

Seramai 42 orang ahli empayar MFMS telah pun berjaya mencapai rank SUPERVISOR ke atas pada bulan ini. Ini bermaksud mereka berjaya mencapai bonus Shaklee minimum 4 angka sebulan.

Tahniah juga kepada kakak Maria, KAM HARYATIE (www.mommyshahab.com) yang telah berjaya mencapai rank SENIOR COORDINATOR (rank ke-4), bonus 5 ANGKA sebulan dan CAR BONUS ACHIEVER!! Walaupun masih bekerja fulltime, dan mempunyai 3 orang anak yang masih kecil, YOU DID IT!! Well done sis!!

Beliau telah pun mengulangi kejayaan Maria dahulu sewaktu pertama kali menerima bonus 5 angka. (Sila click : Bonus 5-Angka Dengan Shaklee Tercapai!!!)

Beberapa ahli empayar MFMS juga telah berjaya qualify CAR BONUS. Best kan bila Shaklee tolong bayarkan duit kereta kita setiap bulan :)

Alhamdulilah, inilah buktinya, bisnes Shaklee ini adalah sangat adil. Bukan bonus kami sahaja yang bertambah setiap bulan, tapi ahli-ahli group kami juga dapat merasa bonus yang semakin bertambah.

Siapa berusaha pasti dapat merasa hasilnya. Inilah berkat bekerjasama dalam kumpulan.

Di sini kami ingin kongsikan wajah-wajah mereka, calon-calon Master Coordinator seterusnya dalam empayar MFMS kami.

Mereka datang dari pelbagai latar belakang dan peringkat umur, tapi kami semua bersatu di bawah satu empayar MARIA FIRDAUS' MILLIONAIRE IN SHAKLEE (MFMS). Alhamdulillah.

SEKALUNG TAHNIAH KEPADA ANDA SEMUA!!














  









Siapakah bakal pemegang bonus 4-angka seterusnya?
YOU DECIDE!!
SEE YOU AT THE TOP!!

Kepada semua ahli-ahli empayar MFMS, anda adalah anugerah terindah dalam hidup kami. Semoga kita semua dapat berkerjasama ke arah kejayaan.

INGIN MENJADI SEBAHAGIAN TEAM MFMS?

Jika anda berminat untuk menyertai team kami, boleh hubungi Maria atau mana-mana ahli-ahli Shaklee yang berdaftar di bawah empayar MFMS.

Oh ye, tak semestinya nak buat bisnes baru boleh jadi ahli Shaklee yer. Kalau anda memang pengguna produk Shaklee, adalah lebih baik anda menjadi ahli untuk mendapat pelbagai faedahnya.

Bagi ahli-ahli yang berdaftar di bawah empayar MFMS, anda akan dimasukkan ke dalam Secret Group yang Exclusive. Di dalamnya ada pelbagai info produk dan tips bisnes bagi yang berminat untuk serius dalam bisnes.

Sila click di sini untuk maklumat lanjut : KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Maria doakan agar semua para pembaca blog kami dipermudahkan segala urusan, dan berjaya di dunia dan akhirat. Amin. All the best to you!!

Thanks for reading! :)

Jika anda rasa entri ini bermanfaat dan dapat memberi inspirasi kepada orang lain, mohon anda tekan LIKE BUTTON di bawah ini. Semoga ia dapat memberi motivasi kepada orang lain.


Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com


019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top