Assalamualaikum,

Sejak kebelakangan ini, ramai sangat yang menghubungi Maria bertanya tentang peluang bisnes bersama Shaklee.

Yang menariknya, yang bertanya ini ramai yang LELAKI. Ada yang muda dan bujang, sehinggalah yang veteran dan ada juga yang hampir pencen. Alhamdulillah, semakin ramai rakyat Malaysia yang terbuka hati untuk mencuba peluang bisnes ni.

Antara soalan yang sering ditanya ialah:

SESUAI KE LELAKI MACAM SAYA BUAT BISNESS NI?

Hihi..Jangan tak percaya, memang inilah soalan yang famous bagi kami sekarang ni. Maka terpaksalah kami share jawapannya dalam blog ni untuk memudahkan kami menjawab soalan seterusnya.


Mr. Roger Barnett is the Chairman and CEO of Shaklee Corporation.
Hehe..saje je letak gambar dia ni. Seorang billionaire dari US yang sekarang menerajui Shaklee. InsyaAllah, kalau ada rezeki memang teringin nak jumpa dia masa National Conference masa dapat award tahun 2014 nanti :)

Sebenarnya, masa Maria mula-mula join Shaklee dulu pun, Maria ingatkan Shaklee hanya ada produk untuk wanita sahaja. Sebabnya Maria kenal Shaklee masa nak cari Set Bersalin sebelum melahirkan Fateh pada Sept 2012. (Click untuk Pengalaman Maria menggunakan SET BERSALIN SHAKLEE)

Dulu Shaklee lebih sinonim dengan Set Kehamilan, Set Bersalin dan Set Menyusu. Kebanyakan yang involve dalam bisnes ni pun adalah golongan ibu-ibu.

Tapi setelah beberapa lama buat bisnes ni, rupa-rupanya baru kami tahu yang Shaklee ada macam-macam supplement untuk kesihatan SEISI KELUARGA.



Produk Shaklee ada yang sesuai untuk baby hinggalah warga emas. Ada yang sesuai untuk lelaki dan juga wanita. Jadi, kalau dah sesuai untuk KESIHATAN SEISI KELUARGA, takkan wanita je yang kena share kebaikannya kan?

Lelaki pun patut ambil peranan sebab lelaki kan Ketua Keluarga. Bila ketua keluarga sihat, InsyaAllah keluarga pun bahagia.

Lagi satu Maria nak tekankan, kalau anda memang dah lama jadi pengguna product Shaklee, maka SANGATLAH RUGI kalau tak jadi ahli tau.

Anda boleh click link di sini untuk mengetahui Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee!!

AHLI-AHLI SHAKLEE LELAKI DALAM GROUP MFMS

Syukur Alhamdulillah, sekarang ni dah semakin ramai golongan LELAKI yang join group kami MARIA FIRDAUS' MILLIONAIRE IN SHAKLEE (MFMS).

Ada yang bujang, ada yang dah berkahwin.

Ada yang berniat nak bantu isteri buat bisnes, ada yang si suami sendiri yang betul-betul nak buat bisnes Shaklee.

Yang paling kami seronok, dah ada golongan LELAKI dalam group kami yang berjaya menjana income 4 angka setiap bulan bersama Shaklee. Anda nak kenal siapa mereka?

BAKAL-BAKAL SUAMI MITHALI:-

Taufiq (Coordinator)

Taufiq ni adalah 'anak' Shaklee kami. Seorang ustaz muda dan pensyarah di sebuah institusi pengajian di selatan tanah air.

Sekarang Taufiq sudah pun bergelar Senior Supervisor (Rank ke-2) dan menggengam income 4 angka sebulan (5 bulan berturut turut). Maria sangat kagum dengan semangat tinggi Taufiq dalam bisnes.

Taufiq juga sangat rajin dan dedikasi dalam mendidik ahli-ahli group beliau. Group beliau juga sedang pesat berkembang. Tahniah Taufiq kerana berani mengambil peluang ini.


Syafiq (Senior Supervisor)

Yang ni pulak Shafiq, kini bergelar Supervisor (rank pertama). Shafiq kata, masa awal-awal dulu ada juga kawan-kawan yang memperlekehkan Syafiq buat bisnes ni. Ye lah, dah la lelaki, bujang lak tu. Nak buat bisnes Shaklee? Hahaha..

Tapi sekarang, dah terbukti, Shafiq pun boleh dapat income 4 angka sebulan. Yang gelakkan tu, boleh tanya dia balik "Kau ader?" Hehehe..

Walaupun diorng ni masih bujang, tapi sekarang dah semakin expert pasal produk, termasuk yang berkaitan wanita seperti Set Bersalin dan Menyusu. Walaupun takde pengalaman sendiri, tapi mentor-mentor dalam group boleh je share ilmu dan pengalaman masing-masing.

So dah takde alasan kata takde pengalaman tak boleh buat bisnes. Kita ada group yang besar. Boleh belajar dengan niat nak membantu orang lain menyelesaikan masalah mereka.

Memang untung laa siapa yang dapat diorng ni sebagai suami. Bakal suami mithali ni..hehehhe... But so sorry, they are SINGLE BUT NOT AVAILABLE yer...hihihi..

PARA SUAMI MITHALI


Kam Haryatie dan Syed Hafiz (Senior Coordinator)

Ok, ini pula adalah Syed Hafiz iaitu suami kepada Kak Lang, Kam Haryatie. Kira Abang Ipar Maria la ni..

Sekarang ni, Abang Hafiz memang sangat active ber'Shaklee' bersama-sama Kak Lang. Cita-cita beliau nak jadikan Kak Lang Working-At-Home-Mom (WAHM). Supaya dapat focus kepada anak-anak, and at the same time dapat menjana pendapatan dari rumah.

Sekarang ni mereka berdua dah di Coordinator (rank ke-3). Empayar mereka semakin besar, dan InsyaAllah bakal Master in 2014.

Faeza dan Arham (Senior Supervisor)

Yang ni pula Encik Arham, Pakar IT dalam group kami. Arham ni classmate Firdaus di MRSM Taiping dulu. Dulu Arham berkerja sebagai System Engineer di sebuah bank terkemuka, dan sekarang ni dah jadi Working-At-Home-Dad (WAHD). Fulltime bisnes dari rumah sahaja.

Dulu masa awal-awal join, Arham hanya membantu isterinya, Faeza dalam Shaklee. Tapi sekarang, Arham dah jadi peneraju dan coach utama dalam empayar Shaklee mereka yang berkembang pesat. Bakal Master in 2014 juga. InsyaAllah.


Mazni dan Azmi (Senior Supervisor)

Ini ialah Azmi, yang dah 5 tahun buat fulltime bisnes. Isterinya Mazni masih bekerja, jadi masa Mazni bekerja, Azmi lah yang menjalankan bisnes Shaklee ni.

Sebelum ni, Azmi dah pernah buat macam-macam bisnes. Contohnya ajar tuition, takaful, bela kambing, sembelih kambing, dan business online macam-macam produk.

Alhamdulillah, sekarang ni mereka dah berjaya menggenggam income 4 angka sebulan bersama Shaklee. Kini bercadang nak focus kepada Shaklee, sebab business ni dah huru-hara tak menang tangan..heheh.. Alhamdulillah.


Izham dan Norazreen (Senior Supervisor)

Ini pula ialah Izham suami kepada kawan sekolah Maria dulu, Norazreen. Ini pun pasangan yang Maria tengok sangat active bekerjasama dalam Shaklee. Sama-sama pergi branch, sama-sama promote, sama-sama tolong menolong, Dah pun dapat income 4 angka sebulan mulai Nov 2013. Alhamdulillah.






Master Coordinators Maria dan Firdaus ;)

Dan yang terakhir, inilah dia suami tersayang, Firdaus yang merupakan mentor utama Maria dalam bisnes Shaklee ni. Firdaus lah yang menyebabkan Maria 'terpaksa' buat bisnes, dan akhirnya 'terpaksa' berhenti kerja.

Firdaus lah yang banyak mainkan peranan. Contohnya tolong pack dan poskan barang untuk customer. Tolong jagakan baby Fateh masa Maria kena reply soalan-soalan customer yang urgent. Walaupun kadang-kadang tu, tengok-tengok dia tidur je, Fateh yang tolong jaga dia..Hahaha..

Firdaus jugalah cikgu utama dalam secret group kami, yang guide and coach dan bagi motivasi kepada anak didik bisnes kami setiap hari.

Thanks so much Abang!! Hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya... I Love U So Much!! Semoga Allah memberkati hidup kita dunia dan akhirat..

PERANAN SUAMI MENENTUKAN KEJAYAAN ISTERI

Memang kebanyakan yang kami tengok, kalau both husband and wife sama-sama bekerjasama dalam bisnes ni, memang mereka akan cepat berjaya. Inilah juga salah satu rahsia kejayaan kami, Master Maria Firdaus.

Inilah juga berkat redha suami kepada isteri, InsyaAllah, pasti Allah permudahkan segala urusan.

Jadi kesimpulannya, bisnes Shaklee memang sangat sesuai untuk semua orang. Lelaki atau wanita. Muda atau tua. Part time atau Fulltime. Semuanya boleh buat yer!!

PILIH GROUP YANG BETUL!!

Tapi yang penting, kita mesti buat bisnes cara yang betul. Memang banyak group di luar sana. Dan dah ramai yang kami jumpa, menyesal sebab group yang mereka join takde guide macam yang diharapkan.

Pilihlah group yang menyediakan panduan dan bimbingan untuk memudahkan perjalanan bisnes kita.

Anda masih belum join Shaklee dan masih tercari-cari group mana yang terbaik untuk anda?

MARIA FIRDAUS' MILLIONAIRE IN SHAKLEE (MFMS) sedia membantu anda!! :)

THE GIFT OF SHAKLEE


Jom kita dengar perkongsian daripada Presidential Master Coordinator Roland from US, about THE GIFT OF SHAKLEE!!



Anda kena tonton video ini. Insya Allah, minda anda akan terbuka dan faham apa yang kami buat selama ini.

Thanks for reading! :)

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-


FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Master Kam Maria
Founder of Maria Firdaus Empire
The Most Fantastic Millionaires in Shaklee (MFMS)
Shaklee ID : 881455
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp)

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top