Assalamualaikum,

Dua hari lepas, keputusan peperiksaan UPSR telah diumumkan.

Saya dari pihak Mariafirdaus.com.my ingin mengucapkan tahniah kepada para pelajar yang telah memperoleh keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan yang lepas. Jutaan tahniah diberikan kepada para guru yang telah bertungkus lumus selama setahun untuk mendidik para pelajar sehingga mereka berjaya hari ini.


Tahniah buat para pelajar yang cemerlang dan tahniah juga buat para guru yang bertungkus lumus setahun yang lepas.

Saya terkejut jugak semalam sebab terima banyak gambar di Facebook dan Whatsapp. Ada seorang anak tauke ayam di Kelantan menghadiahkan anaknya sebuah kereta Mini Cooper berharga RM210,000. Subhanallah.


Tersebar luas berita ni satu Malaysia. Hari ni siap masuk Metro lagi.

Saya mendoakan kecemerlangan yang mereka peroleh hari ini bakal membuka jalan agar mereka lebih berjaya pada masa masa yang akan datang.

Langit Tak Selalu Cerah

Namun.... Hidup tak selalunya indah, langit tak selalu cerah, suram malam tak berbintang, itulah Lukisan Alam.

Saya pasti, mungkin akan ada seorang dua dikalangan anak-anak, saudara mara, anak sahabat anda yang tidak mencapai keputusan yang mereka impikan.

Mungkin sekarang ini mereka masih 'berkabung' dengan berita yang kurang memuaskan.

Jangan Bersedih

Kepada adik adik yang kurang cemerlang dalam peperiksaan UPSR yang lepas, hanya satu yang ingin saya ucapkan. Jangan bersedih. Redhalah. Setiap yang Allah tentukan pasti akan ada hikmahnya.

Jika adik adik nak tahu, dulu saya pun tak dapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan. Saya gagal score straight A's. Pada waktu itu, saya rasa dunia seperti 'gelap'. Tak tahu ke mana hendak di tuju.

Nak mohon ke sekolah asrama penuh, dah tentu tak dapat. Nak mohon masuk ke MRSM pun tak layak.

Syukur Alhamdulillah, saya ditawar masuk ke sekolah agama di Pulau Pinang.

Untuk pengetahuan anda, di situlah hidup saya mula berubah. 'Kegagalan' saya memperoleh keputusan cemerlang dalam UPSR benar benar memberi satu motivasi yang kuat dalam hidup saya untuk lebih berjaya pada masa akan datang.

"Saya sudah gagal sekali, saya tidak mahu gagal lagi".

Saya mula belajar bersungguh sungguh. Saya sudah faham, dalam hidup ini ada kalanya kita di atas. Dan adakalanya kita di bawah.

Tak usahlah berseronok bila kita berada di atas dan jangan terlalu bersedih bila kita berada di bawah.

"Seorang peninju yang hebat bukan hanya disebabkan kepantasan beliau menjatuhkan pihak lawan, tetapi juga bergantung kepantasan beliau untuk bangkit kembali selepas terjatuh."
Jika anda kurang cemerlang hari ini, bersyukurlah. Mungkin Allah sengaja 'menggagalkan' anda hari ini supaya anda tidak gagal lagi pada masa akan datang.

Dahulu, 'kegagalan' dalam UPSR menjadi Push Factor yang sangat kuat untuk saya berubah ke arah yang lebih baik.

Saya belajar bersungguh sungguh, akhirnya saya memperoleh 9A dalam PMR, 9A dalam SPM dan akhirnya saya berjaya melanjutkan pelajaran di United Kingdom dalam bidang engineering.

Alhamdulillah, saya berjaya menjadi pelajar terbaik  dalam department saya pada waktu itu. Saya satu satunya pelajar yang memperoleh First Class Honours pada waktu itu.

Pada waktu itu, siapa sangka, saya seorang anak kampung. Pernah kecewa dengan result UPSR saya, berjaya mengubah kehidupan sehingga menjadi pelajar terbaik di universiti terkemuka di luar negara.

Pokoknya hanya satu. Anda harus yakin, jika anda berusaha bersungguh sungguh, insya Allah. Hidup anda akan berubah. Dari hidup biasa biasa ke hidup yang sangat luar biasa.

Hadiahkan Anak Anda !!!

Jika anda bertanya, apa hadiah terbaik untuk anak anda? Izinkan saya untuk mencadangkan kepada anda untuk mendapatkan Ebook Rahsia Kejayaan Pelajar Cemerlang.


Ebook ini saya tulis sendiri. Ketiga tiga ebook ini setebal 280 muka surat. Ia sarat dengan perjalanan hidup saya semasa saya belajar dahulu.

Dalam buku ini, saya menceritakan susah payah saya belajar dahulu dari sekolah rendah, ke sekolah menengah, ke kolej sehinggalah saya belajar ke luar negara.

Saya tulis dalam bentuk penceritaan agar mereka yang membaca dapat memahami bukan mudah jalan yang saya tempuh untuk saya berjaya menjadi pelajar terbaik di universiti.

Selain itu, saya turut mendedahkan rahsia dan teknik yang saya gunakan semasa saya belajar dahulu. Teknik ini jugalah digunakan oleh abang abang saya sehingga mereka juga menjadi pelajar yang cemerlang di universiti luar negara. Abang Jan di UMIST, Manchester dan Abang Arman di Trinity College Dubline. Adik saya juga memperoleh Master in Mechanical Engineering di University of Sheffield dahulu. 

Semua teknik pembelajaran yang kami gunakan saya kongsikan di dalam ebook ini.

Alhamdulillah, sehingga hari ini buku ini telah dibaca oleh ribuan orang. Saya mendapat feedback yang sangat positif daripada mereka. 

Saya mencadangkan anda menghadiahkan anak anda, anak saudara anda dengan Ebook ini. Ia tersangat baik dan sesuai untuk dibaca oleh mereka. Jika mereka tahu rahsia untuk berjaya dengan lebih mudah, sudah pasti mereka akan berasa lebih seronok untuk belajar.

Jika Anda Ragu Ragu !!!

Jika anda berasa ragu ragu dengan kualiti ebook ini, jangan risau. Anda buat pembelian. Then anda baca. Jika anda rasa buku ini tidak bagus. Saya akan refund duit anda 100%. So, you got nothing to loose.

Jika Anda Tidak Mampu !!!

Jika anda tidak mampu, saya mohon kepada anda tolong emel kepada saya di mariafirdausblog@yahoo.com . Saya akan hadiahkan ebook ini secara percuma kepada anda. Kejayaan anak anak anda lebih bernilai buat saya.

Bagaimana Untuk Mendapatkan Ebook Ini ?

Bagi mereka yang serius mahu melihat anak mereka berjaya dengan lebih mudah. Anda boleh mendapatkan ebook ini di www.rahsiapelajarcemerlang.com

Usah risau, anda akan memperoleh harga tawaran yang sangat istimewa jika anda mendapatkannya sekarang.

Semoga perkongsian saya ini sedikit sebanyak dapat membantu anak anak anda untuk lebih berjaya pada masa akan datang.

Wassalam.

Mohd Firdaus Mat Saad
Pakar Motivasi Dan Inspirasi Pelajar Cemerlang
www.rahsiapelajarcemerlang.com

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top