Assalamualaikum,

Sekarang, hampir setahun Maria berjuang dalam bisnes. Dari seorang Engineer. Sekarang dah jadi Working At Home Mum.(W.A.H.M)

Selepas melahirkan Fateh, Maria mengubah fikiran. Mahu mengubah kehidupan. Dari hidup biasa biasa, kepada hidup yang sangat luar biasa.

Jika dulu, Maria seorang engineer di sebuah kilang. Hari ini, bagi saya Maria usahawanita yang berjaya. Berjaya at least dari kaca mata saya.

Puas Melihat Kejayaan Maria

Kejayaan Maria setakat hari ini adalah kepuasan buat saya. Mengapa? Sebab sayalah mentornya. Sayalah guru businessnya.

Sayalah yang mengawasi, mendidik, mengajar, dan mengubah mentaliti Maria sehingga berjaya pada hari ini.

Syukur Alhamdulillah. Semuanya dengan izin Allah juga.

Tidak Kedekut Untuk Melabur Dalam Ilmu

Tahukah anda, saya telah laburkan puluhan ribu ringgit semata mata mahu belajar ilmu marketing. Sebab saya tahu, buat bisnes tanpa ilmu ibarat pergi ke laut tanpa pelampung.

Jika ada mereka yang dah berjaya, pasti saya akan pergi menuntut ilmu daripada mereka walaupun saya terpaksa mengeluarkan duit untuk belajar.

Saya melabur banyak duit untuk hadir ke kelas Dr Azizan Osman. Saya dah pergi Advanced Marketing Power ( 2 Kali ), Intensif Jutawan Industri ( 2 Kali ), Intensif Mentor Kekayaan Dan Kejayaan ( 1 Kali ). Dan saya dah pun sign up untuk program Platinum.

Ilmu Tanpa Amal Ibarat Ipad Tanpa Internet

Bila ilmu marketing dah ada, saya 'try' segala ilmu yang dipelajari secara praktikal. Maria lah mangsanya. Maria lah yang menterjemahkan semua teori yang saya pelajari kepada realiti. Saya fokus kepada online marketing sahaja.

And after 1 year, I'm soo proud of my wife. She totally changed. Attitude wise and mentality wise.

Allah Allah. Saya dah tak tahu nak express kegembiraan saya dengan anda. Dah tak tahu dah.  Because Maria did well.

I know she will success in her business. But I don't expect it's to be so fast.

Menuju Puncak - Master Coordinator

Bulan November ini adalah kemuncak kepada apa yang Maria impikan.

MASTER COORDINATOR. Pangkat tertinggi dalam Shaklee.

Setakat hari ini, dalam Group Jutawan Shaklee, dah ada 25 orang yang berjaya memperoleh income setengah juta setahun. Mereka sudah mencapai tahap Master Coordinator. On average, they did in 2 years in this business.

And, this is the moment. Maria selangkah lagi ke Master Coordinator.

Bangga Bukan Sebab Maria Berjaya.

Saya bangga bukan sebab Maria berjaya sampai ke tahap ini.

Saya tersangat berbangga kerana Maria dah berjaya membantu ramai sangat orang.

Terlalu ramai. Cumanya, saya tak pernah share kisah kejayaan anak buah Maria sahaja di blog dan di facebook.

Sincerely, many of them had changed. Saya berbangga kerana ada ramai yang sebelum ni datang jumpa Maria cakap tak tahu nak buat bisnes. Tapi, nak belajar buat bisnes. Nak cari side income.

Maria ajar seorang demi seorang. Ada yang jumpa di KL. Ada yang jumpa di rumah saya. Ada yang jumpa di program program Shaklee. Mereka belajar dan mereka amalkan segala yang dipelajari.

Mereka memberikan komitmen yang sangat tinggi. Mereka mahu mengubah hidup mereka.

Tiba tiba..... Tiba tiba... Seorang demi seorang anak didik Maria berjaya mencapai income 4 angka sebulan. Mereka memperolehnya secara konsisten. Allahuakbar. Allah memberi berdasarkan apa yang mereka usahakan.

Ada di antara mereka sebelum ni yang langsung tak ada akaun facebook. Langsung tak ada blog. Langsung tak pernah berniaga.

Walau apa jua latar belakang mereka. Maria tak kisah. Maria share segala ilmu yang ada. Niat hanya satu, membantu orang lain untuk lebih berjaya. Menambah nilai hidup orang lain. Memberikan yang terbaik kepada orang lain.

Alhamdulillah. Saya rasa seronok. Bukan seorang, bukan dua orang, bukan tiga orang. Tapi dah lebih 10 orang yang sangat berjaya hasil tunjuk ajar kami berdua. Hakikatnya, dengan izin Allah juga selepas mereka berusaha.

Seperti yang saya katakan, saya tak mampu mengubah dunia. Saya tak mampu nak ubah negara. Tapi, jika dari ribuan pembaca blog saya ini. Saya dapat bantu seorang dua untuk mengubah hidup mereka ke arah yang lebih baik. Itu sudah cukup memuaskan hati saya.

Inilah pencen kubur buat saya. Mencari spot light di kubur nanti.

Doakan Maria

Jika tidak keberatan. Saya mohon sedikit pertolongan daripada anda. Jika boleh, anda rakan rakan Facebook dan blog saya. Sama ada anda mengenali saya dan Maria in person ataupun tidak. Mohon anda doakan kejayaan kami ya.

Semoga, kami mampu memberi inspirasi kepada orang lain untuk turut berjaya.

"Ya Allah, Kau bantulah Maria Firdaus dan usahawan usahawan yang mereka bantu sekarang ini agar segala urusan mereka dipermudahkan Allah. Bantulah mereka untuk membantu orang lain."

"Hidup Untuk Memberi"

Jika anda ingin mengetahui kisah pengalaman Maria memulakan bisnes from ZERO to HEROin, boleh download EBOOK PERCUMA kami di: 



Salam Sayang buat semua pembaca,
Maria Firdaus
2 Nov 2013

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top