Assalamualaikum,

Sejak akhir-akhir ni, Maria terima banyak pertanyaan tentang Set Kesuburan Shaklee. Ada sahabat yang dah bertahun-tahun kahwin tapi masih belum dikurniakan cahaya mata.

Betul, anak itu rezeki dari Allah. Ada yang belum ada rezeki walaupun dah lama berkahwin. Tapi Allah suruh kita berusaha dan jangan berputus asa, InsyaAllah pasti ada rezeki Allah akan kurniakan. So please never give up yer...

Anak adalah anugerah Allah yang tidak ternilai. Penawar hati dan pengikat kasih antara suami isteri.

Sebenarnya, banyak faktor yang menentukan tahap kesuburan seseorang itu.

Kesihatan diri individu itu samada lelaki mahupun perempuan adalah faktor utama yang menentukan samada anda mampu menghasilkan sperma yang sihat bagi si suami atau telur yang matang bagi si isteri.

Pakar Sakit Puan, Dr Hamid Arshat turut menitikberatkan pengambilan supplemen seperti Multivitamin, Vit E, Vit C, Folic Acid dan lain-lain sebagai salah satu usaha meningkatkan kesuburan suami isteri.  

Kebiasaannya pasangan suami isteri yang sudah berkahwin lebih daripada setahun namun masih belum dikurniakan cahayamata, dinasihatkan berjumpa dengan pakar untuk pemeriksaan lanjut.

Mungkin dari luar kita nampak sihat je. Tetapi dari dalam kita tak tahu mungkin ada yang kurang. Sebaiknya suami isteri bersama-sama pergi menjalani pemeriksaan.

Jadi betulkan apa-apa masalah dalam badan yang mungkin menyebabkan kesukaran untuk hamil bagi sesetengah wanita.

Di sini Maria nak share tentang supplement Shaklee yang sesuai diambil oleh kedua-dua pasangan suami isteri yang sedang berusaha mendapatkan zuriat. Mana tahu, jika sebelum ini sudah bermacam-macam ikhtiar dilakukan, mungkin Shaklee yang berkesan bagi anda.




DAILY ESSENTIAL SET
(Vitamin Asas untuk Suami dan Isteri)

1. VITA-LEA MULTIVITAMIN

Mengandungi 28 vitamin dan mineral yg diperlukan oleh tubuh badan seorg dewasa. Pengambilan Vita-lea sebiji sehari boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan secara menyeluruh. Jadi, suami dan isteri perlu melengkapkan kesihatan diri dengan mengambil multivitamin ini.

2. ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain.
ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

3. VITAMIN C

Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan seperti dimana ia menjaga kualiti sel sperma. Sperma yang tidak sihat dan tidak tangkas akan bermasalah untuk bersenyawa dgn ovum. Ia juga membantu proses sintesis hormon-hormon kritikal yang berkaitan dengan seks dan kesuburan seperti androgen, estrogen dan progesteron.

4. B-COMPLEX WITH FOLIC ACID

Lengkap dengan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan asid folik bersama-sama dengan kehadiran vitamin B6 dan B12 amatlah disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neutral. Ia turut memberi tenaga, perasaan tenang dan anti-stress.

5. OMEGAGUARD FISH OIL (DHA and EPA)

Untuk Suami : 

• Meningkatkan kepekatan sperma.
• Memainkan peranan utama dalam penghasilan sperma yang sihat.

Untuk Isteri : 
• Menyokong pengeluaran dan keseimbangan hormon.
• Membantu mengatur kitaran haid.
Meningkatkan aliran darah rahim untuk meningkatkan peluang mengandung.


VITAMIN KESUBURAN

6. GLA COMPLEX (Untuk Isteri)

Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”.

Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah dan likat, dan sangat membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum).

Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

7. VITAMIN E WITH SELENIUM AND GRAPESEED (Untuk Suami)

Terkenal sebagai “vitamin seks”. Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel-sel baru (termasuk RNA dan DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita.

Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

ANTIOKSIDAN UNTUK KESIHATAN SEL

8. VIVIX (Untuk Suami dan Isteri)

Vivix mengandungi Polyphenol dan Resveraterol yang tinggi antioksidan serta terbukti secara klinikal mampu melindungi dan membaiki sel-sel badan kita yang rosak. Vivix sangat baik untuk menambah baik kesihatan tubuh badan secara menyeluruh.

Ini termasuklah kesihatan sel organ pembiakan, sel ovum dan sel sperma. Apabila sel-sel ini lebih sihat, peluang untuk ovum dan sperma disenyawakan juga lebih tinggi, InsyaAllah.


***Peringatan: Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja. Taraf kesihatan anda suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa! TIADA JAMINAN anda akan terus mengandung selepas mengamalkan vitamin semulajadi ini.


Ini adalah antara testimony mereka yang berjaya hamil selepas mengamalkan Set Kesuburan Shaklee:-









Jadi, sekiranya anda atau ada ahli keluarga dan kawan-kawan yang menghadapi masalah untuk mendapatkan zuriat, mungkin boleh cuba cadangkan Set Kesuburan di atas. Semoga usaha ini akan diberkati Allah, dan mereka dikurniakan zuriat yang sihat, soleh dan solehah. Amin.

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top