Assalamualaikum,

Syukur Alhamdulillah, pada pagi Jumaat di bulan Ramadan yang penuh barakah ni, Maria dapat berita gembira. Bonus Shaklee dah masuk dalam account. Biasanya Bonus Shaklee masuk 14 haribulan setiap bulan, tapi kali ni Shaklee bagi kejutan awal 2 hari pula. Mungkin sempena persiapan Puasa dan Hari Raya agaknya.

Syukur Alhamdulillah, Maria rasa betul-betul gembira. Bonus Shaklee bulan ni sudah pun SAMA dengan gaji Maria sebelum resign sebagai Engineer 3 bulan dulu!! (FYI, Maria sudah bekerja selama 7 tahun sebelum ini, so gaji memang dah agak kukuh sebenarnya). Kisah bagaimana Maria membuat keputusan untuk resign dahulu anda boleh baca di SINI.

Bonus bulan ini juga hampir dua kali ganda daripada bonus bulan lepas. Rasa sungguh berbaloi segala usaha dan penat lelah perjuangan bulan Jun 2013. Sujud syukur kepada Allah atas nikmat yang diberikan kepada kami sekeluarga.

Sekarang ni Maria rasa berbaloi sungguh pengorbanan melepaskan gaji Engineer dan menjadi Working-At-Home-Mum (WAHM). Boleh berkongsi rezeki dengan suami dan anak-anak dari home business income sahaja. Syukur dipertemukan dengan business Shaklee. Alhamdulillah. :)

Sejak Maria serius dalam business Shaklee, memang rasa tahap kebergantungan pada Allah semakin tinggi. Masa makan gaji dulu, tiap-tiap bulan memang dah tahu berapa banyak gaji yang kita akan dapat hujung bulan kan. Kalau kita kurang usaha, gaji sama. Kalau lebih usaha pun, gaji tetap sama. Increment pun cuma setahun sekali je.

Pengajaran dari IMKK


Lepas balik dari Seminar Intensif Kekayaan dan Kejayaan (IMKK) Dr Azizan Osman, bertambah jelas matlamat mengapa Maria mahu menjadi seorang Jutawan Muslimah. Maria rasa semakin bersemangat untuk melipat gandakan usaha lebih maju dalam biznes Shaklee setiap bulan.

Setiap bulan sekarang, Maria rasa bertanggungjawab untuk lebih banyak MEMBERI. Nak BERI lebih banyak zakat dan sedekah. Nak BERI lebih banyak beri duit kepada parents. Nak BERI lebih banyak bantuan dan consultation kepada customer supaya mereka lebih sihat dan berjaya menyusukan anak mereka.

Nak BERI lebih banyak panduan kepada business partners untuk sama-sama maju dalam business. Nak BERI lebih banyak masa dengan family.

The More We Give, The More We Get Back. Indahnya ajaran Islam kan, lebih banyak kita share dengan orang (sama ada dari segi duit, ilmu, masa), lebih banyak yang kita dapat.

KOLAM JIWA



Semasa di IMKK, Dr Azizan Osman ada beritahu yang dalam diri kita ni ada KOLAM JIWA. Hanya kolam yang besar dan mempunyai saluran sahaja mampu menampung rezeki yang banyak.

Jika kolam jiwa kita kecil, bertakung dan tindak mengalir pada saluran-saluran lain, maka jika diberikan rezeki yang banyak pun, ia akan melimpah keluar kerana ia tidak tahu di mana nak disalurkan.

Jadi, jika kita mahukan rezeki yang banyak, kita mesti besarkan kolam jiwa kita. Kolam ini juga mesti lah bersih dari sebarang kekotoran. Kolam yang bertakung dan kotor tidak akan menjemput rezeki masuk. Kekotoran hati, pemikiran negatif dan hasad dengki adalah antara punca yang mengotori kolam jiwa kita.

Jadi, yakinlah, jika kita berniat ingin menjadi KAYA, mesti jelaskan apa niat untuk menjadi Jutawan. Cuba fikirkan apa yang kita mahu BERIKAN jika kita kaya. Dan mintalah kepada Allah agar dibukakan jalan ke arah itu.

Maria doakan agar semua pembaca blog MariaFirdaus.Com.My akan terus Kaya dan Berjaya di Dunia dan Akhirat. Semoga kita semua menjadi JUTAWAN BERTAQWA. Amin.

Thanks for reading! :)

* Jika anda rasa entry ini memberi inspirasi kepada anda dan mungkin kepada orang lain, Maria mohon anda tekan button Like di bawah sebagai tanda sokongan terhadap Maria. Terima kasih :)

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
 
 
Kam Maria
Shaklee ID : 881455
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp)
 

1 comments:

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top