Assalamualaikum,

Dalam entry sebelum ini, Maria ada ceritakan vitamin yang kami berikan kepada anak sulung kami Farees. Alhamdulillah, ia berjaya mengawal Eczema yang Farees hidapi sejak lahir. Lihat entry di sini. (Sila click)

Ini adalah vitamin yang dicadangkan untuk kanak-kanak:-


Vitamin yang sesuai untuk kanak-kanak 2 tahun ke atas ini terdiri daripada Mealshakes dan OmegaGuard, Vita-lea Kids dan Chewable Vita-C Plus.

Tapi kali ni, Maria nak focus cerita tentang MEALSHAKES sahaja. Apakah Mealshakes ini?

Basically, MEALSHAKES ni adalah Makanan Tambahan yang kaya dengan Protein dan Kalsium.

Ia juga kaya dengan 19 jenis vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B12, B6, Thiamin, Riboflavin, Asid Folic, Vitamin C, Vitamin E, Biotin, Vitamin D, Niacin.

MEALSHAKES juga mengandungi Mineral-mineral penting seperti kalsium, iodin, besi, fosforus, magnesium, selenium, chromium, molybdenum, zinc, dan juga mengandungi 9 jenis asid amino yang diperlukan badan.

Oh ya, ada juga ramai orang di luar sana yang salah faham dan anggap MEALSHAKES ni 'Makanan Segera', sebab tertulis di situ 'Instant Protein'. Jadi saya nak perbetulkan salah faham ni ye.

Sebenarnya, menurut Nutritionist Shaklee, 'Instant' di sini bukanlah bermaksud makanan segera, tetapi ia adalah protein yang 'segera' diserap oleh badan, sebab ia dah semulajadi dalam bentuk asid amino, jadi ia tidak akan mengganggu buah pinggang.

Kalau kita ambil protein dalam bentuk ayam, ikan, dan lain-lain, ia perlu ditukar kan ke bentuk asid amino dahulu, baru boleh diserap oleh badan.


Kebaikan MEALSHAKES untuk Kanak-kanak

Ok, kenapa kita perlu beri anak-anak food supplement?

Mengikut pengalaman kami sendiri, memang agak susah kita nak control semua makanan bila anak-anak semakin membesar.

Contohnya bila balik dari kenduri kahwin, biasa orang akan bagi 'jajan' dan gula-gula kat budak-budak.

Hmm...sangatlah tak sihat kan..nak halang 100% memang susah.

Itu tak masuk kalau makan di luar yang penuh dengan Pak Ajinomoto, gula, garam, minyak berlebihan. Huhu..

Tapi ada pula yang kata, takpela..kami ni dah jadi tokey vitamin, kaya, bolehlah beli vitamin untuk anak-anak..kami aminkan aje yang kata kami ni kaya tu ye. Heheh....Alhamdulillah..

Tapi, kalau anda nak tau sebenarnya, vitamin Shaklee adalah yang paling berkualiti dan mampu dimiliki oleh majority rakyat Malaysia.

Untuk MEALSHAKES ni, kanak-kanak 12 tahun ke bawah boleh ambil minimum 1-2 sudu besar sehari. So, kalau seorang anak makan, 1 tin tu tahan 2 bulan. Purata tak sampai RM50 sebulan. Agak-agak mampu ke tak?

Kalau kita boleh beli baju anak sepasang RM50, makan kat luar fast food pun dah berpuluh-puluh ringgit kan. So, takkan nak spend untuk supplemen anak bawah RM50 sebulan pun rasa mahal kan..

Shaklee ni harganya setanding kualiti. Mahal bukan bermaksud harga yang tinggi melampau, tapi ia masih mampu milik.

Malah, ia juga menjadi 'good long term investment' untuk kesihatan anak.

Yelah budak-budak ni kan ramai yang jenis tak lalu makan sayur, lepas tu suka makan 'jajan'.

Kalau dah badan tak cukup nutrisi, mungkin akan kerap sakit, demam, selsema. Dah lagi banyak kos untuk perubatan.

Dengan MEALSHAKES, cara makan pun senang. Cuma tambahkan 1 sudu besar MEALSHAKES ke dalam susu atau apa-apa minuman anak-anak, 1-3 kali sehari.

Orang dewasa pun boleh ambil. Sangat sesuai untuk seisi keluarga.

MEALSHAKES ni dah la berkhasiat, rasanya sangat sedap, bau dan rasa macam aiskrim Vanilla. So budak-budak memang akan suka.

Semua ibu bapa nak anak jadi sihat dan pintar kan. Health is Wealth.

Kalau 1 family makan MEALSHAKES  1 tin tahan untuk 1 bulan.

Bancuh untuk seisi keluarga masa sahur, InsyaAllah kita dapat menjalani puasa dengan lebih bertenaga.

Nak cuba? WHATSAPP je Maria di 019-259 2731 sekarang ya!!  

Thanks for reading! :)

PROMOSI JUN 2016!!
MEALSHAKES BUY 3 FREE 1!!
Jimat berbaloi-baloi!!


~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top