Assalamualaikum,

Dua hari lepas, saya ada tanya pasal siapa nak ubah kehidupan. Sila daftar ke program IMKK. Saya tak tahu apa tindakan anda. Terpulang, itu hak masing masing.

Tapi, hari ini, saya nak share dengan anda testimoni peserta yang baru pergi kursus Dr Azizan Osman baru baru ini.

Ini Adalah Testimoni Beliau.

Antara buku yang saya suka baca adalah "The Magic of Thinking Big" dan "Law of Attraction"

Saya masih ingat, sudah 3 kali saya menyertai Seminar Percuma Dr Azizan.sejak 2012 tetapi bila seminar berakhir, hati saya sayu dan hanya mampu memandang mereka yang berebut-rebut membayar AMP atau IMKK. Jauh di sudut hati teringin sangat menyertai tapi apakan daya..poketku penuh habuk.

Tetapi Seminar Berani Berniaga di SACC pada 31Mac 2013 merubah segalanya. Semangat dan kata-kata Dr Azizan membakar habis semangat saya. Keluar dari seminar itu, saya nekad terus mendaftar walaupun hanya dengan membayar RM50 sebagai deposit tanpa memikirkan bahawa saya tiada duit pun sebenarnya untuk mendaftar pakej VIP.

Saya teringat kembali teori dalam buku “Law of Attraction”…Teorinya sama dengan kata-kata Dr Azizan cuma cara Dr Azizan menyatakannya lebih menyentuh hati iaitu, “Apa yang kita fikir adalah doa”

Di atas dorongan Dr Azizan itulah setiap hari saya fikirkan dan membayangkan bahawa saya sedang mengikuti AMP. Setiap masa saya berangan tentang AMP dan berdoa agar Allah bukakan jalan dan saya cukup yakin perkara ini akan berlaku.

Saya pernah terbaca dalam satu buku, Antara cara menjemput rezeki adalah dengan menderma. Lalu setiap Jumaat saya menderma RM10 dalam tabung masjid. Kalau dulu biasa RM1 sahaja. Saya buat begitu dengan harapan Allah murahkan rezeki saya.

Hari berganti hari. Tempoh pembayaran penuh semakin hampir. Saya semakin risau kerana duitnya tak muncul-muncul tapi saya yakinkan diri Allah akan mendengar doa hambaNya. Namun kasih sayang Allah tiada siapa boleh tahan. Tanpa disangka saya mendapat seorang pelanggan Takaful yang mengambil RM12k setahun dan dengan komisen itulah saya dapat bayar pakej VIP. Alhamdulillah,besarnya kuasa Allah.

Hari pertama sampai di pintu masuk SACC semasa AMP, hati saya sebak kerana mengenangkan kepayahan dan penat jerih untuk sampai ke AMP ini. Saya bertekad ingin menyerap segala ilmu yang bakal Dr Azizan ajarkan. Niat saya cuma ingin meningkatkan bisnes Takaful saya sahaja.

TETAPI APA YANG SAYA HARAPKAN JADI LAIN. Fikiran saya jadi huru hara kerana saya tidak menyangka bermacam-macam lagi peluang bisnes yang ada di AMP ini. Pembentangan tajuk tentang “Branding”, benar-benar membuat saya tak senang duduk. Idea timbul mencurah-curah. Ingin sahaja saya balik awal pada hari ketiga itu kerana tidak sabar nak memulakan perniagaan. Cemburunya saya pada mereka yang duduk di Hot Seat. Dalam hati mula membayangkan, “Suatu hari nanti, giliran aku pula akan duduk di atas pentas itu.”

Hari ini, saya rasakan seperti dilahirkan semula. Saya tidak lagi ragu-ragu untuk mendaftar pakej Diamond untuk IMKK akan datang. Duitnya masih tiada lagi tetapi saya yakin Allah dengar rintihan hambaNya. Allah akan bantu saya. Saya menanam azam agar mendapat peluang untuk Platinum Programme dan saya yakin suatu hari nanti saya akan dapat bersemuka dengan Dr Azizan, muka ke muka..

Hari terakhir semasa Dr membaca doa, baru saya dapat jawapan kenapa setiap program Dr Azizan berjaya. Pada saya, beliau mengajar dengan penuh kasih sayang dan penuh keikhlasan. Bukan kerana duit. Jarang saya lihat ramai lelaki melelehkan air mata.. termasuk saya..Tapi itulah yang berlaku. Setiap kata katanya sampai menusuk ke dalam hati setiap orang dalam dewan.

Dr. Azizan.. terima kasih..terima kasih.. terima kasih.. Allah sahaja yang mampu membalas jasa tuan. Jumpa di IMKK
 

Jom Berubah !!! Daftar Intensif Mentor Kekayaan Dan Kejayaan (IMKK)

Saya merayu jika ada di antara pembaca blog ini yang serius untuk berubah. Memajukan diri dan ekonomi, join program IMKK ini.

Anda boleh daftar dengan menghubungi Richwork, 019-2442244. Cakap nak register program IMKK.

Harga Pakej General. RM498.50 Untuk Kursus 4 Hari. ( 4-7 Julai 2013 di Menara PGRM, Cheras ).

Trust me, this is a very good program. Sesiapa yang dah register, kita boleh jumpa di sana.

Wassalam.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top