Assalamualaikum,

Sebelum ni, ada beberapa pembaca blog yang bertanya Maria, susah tak buat business Shaklee ni?
Modal banyak tak? Vitamin Shaklee ni mahal-mahal kan? Nak kena cari-cari dan jumpa orang ke? Hmm..

Pada Maria, business Shaklee ni adalah sangat sesuai bagi SEMUA ORANG. Bagi yang part time boleh, yang fulltime housewives pun boleh.

Kenapa Maria memilih business Shaklee? Inilah sebabnya:-
 

 

1) Company yang kukuh.

Shaklee telah wujud di Amerika Syarikat sejak 1956, dah lebih 50 tahun pun.
Shaklee Malaysia pula mula beroperasi pada 1995, So dah hampir 20 tahun di Malaysia.

Di seluruh dunia, Shaklee telah wujud di Canada, Japan, Mexico,Taiwan, China dan Indonesia.
InsyaAllah memang Shaklee company yang sangat kukuh setakat ini.


2) Shaklee adalah sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

 

Shaklee telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam pembangunan produk yang lengkap, penyelidikan dan clinical test.

 

Setiap tahun lebih kurang 83,000 ujian makmal dan kualiti dijalankan ke atas produk nutrisi dan bahan-bahannya sahaja.

 
Shaklee juga bebas daripada sebarang parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS) dan lain-lain bahan toksik dan tiruan.



2) Harga yang berpatutan dan mampu milik.

Serius, dulu Maria pun fikir Vitamin Shaklee ni mahal-mahal, untuk orang-orang kaya je. Tapi bila dah tau harga, rupanya sangat berpatutan dan mampu milik.

Kesihatan tu lagi mahal kan. HEALTH IS WEALTH. Nanti Maria akan ceritakan tentang harga produk yang mampu milik dalam entry yang lain yer.


3) Business Plan yang Menarik dan Adil

Sebenarnya, dah ramai yang bermula sebagai pengguna Shaklee, kemudian berpuashati dengan results dan terus berminat untuk join sebagai ahli.

Maria pun bermula dengan makan Set Bersalin Shaklee je. Memang rasa sangat berpuashati berbanding pengalaman bersalin & menyusu sebelum makan Shaklee. Jadi Maria pun terus berminat nak jadi ahli. (Click kisah pengalaman Maria di SINI)

Shaklee ada macam-macam supplement yang sangat sesuai untuk seisi keluarga, dari kanak-kanak, orang dewasa, lelaki, wanita, dan orang tua.

Bila kita dah tau produk Shaklee dapat selesaikan masalah kita, sepatutnya menjadi tanggungjawab kita BERKONGSI kebaikannya pulak kan. Mudah-mudahan ia dapat memberi manfaat kepada orang lain pula. "Berdosa" kalau kita simpan kebaikan dan ilmu sorang-sorang. Betul tak? 


Alhamdulillah, bila dah jadi ahli, nampak pula peluang-peluang yang cerah dalam Shaklee business. Apa lagi, takkan nak tengok je ahli-ahli lain dapat faedahnya kan. Takkan nak tengok jer leaders semua dah dapat 4,5,6 ANGKA SEBULAN. Ish..tak boleh jadi ni, mesti nak grab juga...

Ini antara faedah-faedah yang Shaklee sediakan. Bila kita dapat achieve certain Target Sales , kita akan dapat CASH BONUS every month. Ada macam-macam lagi faedah yang diberi based on our own performance seperti Car Bonus dan Free trips bila kita dapat melepasi syarat-syarat tertentu.


Anda boleh baca entry Maria tentang Cara dan Kebaikan Menjadi Ahli Shaklee di SINI.

Tapi apa yang PALING PENTING, kita mesti memilih THE RIGHT GROUP and MENTOR untuk bernaung. Dalam group kami, kami ada ramai mentor yang memberi tunjuk ajar tentang business online dengan cara yang terbaik dan terbukti berjaya. Jadi kita cuma perlu ikut jejak kejayaan mereka, InsyaAllah, jalan kejayaan itu akan menjadi milik kita juga.

Memang ada banyak group di luar sana. Pilihlah yang terbaik. Jangan "tersalah pilih rumah", nanti anda juga yang menyesal.


4) Sistem DROPSHIP yang mudah.

Ramai orang yang 'beralasan' sibuk dan tak sempat nak buat business.

Dengan Shaklee, kita boleh mula business part-time secara online jer.  Kita cuma perlu berkongsi kebaikan produk dan testimony diri sendiri dan orang lain. Niat berkongsi untuk membantu orang lain menyelesaikan masalah mereka.

Kalau ada yang berminat untuk membeli, kita boleh submit email order to Shaklee, dan Shaklee boleh tolong hantarkan produk terus kepada customer.

Mudah sangat kan? Itu yang Maria buat masa mula-mula buat business part-time. Nak pergi pos sendiri memang tak sempat.

Percaya tak? Sejak mula-mula buat business Shaklee 7 bulan lalu, baru sekali je Maria pergi ke Stokis Shaklee di Seberang Jaya, Penang. Itu pun sebab tumpang biras Maria, Ainul yang ada sedikit urusan di stokis masa tu. Saje je nak tengok macam mana rupa Stokis Shaklee. Hihih...

Lagi satu, percaya tak, kebanyakan ahli yang mendaftar di bawah group Maria, kami memang tak pernah berjumpa langsung. Segala urusan hanya melalui email, facebook dan phone.

Jadi, kalau anda jenis yang sangat sibuk (masih bekerja atau housewife yang super busy dengan anak-anak di rumah), takde masa nak keluar dan jumpa-jumpa orang selalu, maka SHAKLEE adalah BUSINESS YANG PALING SESUAI untuk anda.

Tak perlu buka kedai, tak perlu bayar sewa, elektrik, air, upah pekerja. Tak perlu beli stok banyak-banyak simpan di rumah/kedai. Tak perlu keluar jumpa orang selalu. Segalanya hanya mengikut kemampuan kita. Tapi, kita akan mampu menjana sehingga 4, 5, 6 angka sebulan!!

My Online shop is open 24 hours/day. 365 days/year.

ALHAMDULILLAH, BESTNYA BUAT BUSINESS DARI RUMAH DENGAN SHAKLEE!! :)



Thanks for reading! :)

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga? Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
 
 
Kam Maria
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp)


0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top