Assalamualaikum,

Dalam entry kali ini, Maria nak berkongsi kisah seorang pengguna Shaklee,  seorang X-Engineer yang kini telah pun menjadi seorang usahawan Shaklee sepenuh masa yang berjaya.

Hanya mereka yang pernah mencuba produk Shaklee sahaja yang memahami keberkesanannya.

Jom kita baca kisah Puan Hafsah:-

-------------------------------------------------------------------

Hari ni saya nak amek sedikit masa bercerita pengalaman saya bersama Shaklee juga. Orang yang menjual Shaklee, semestinya dah merasainya kan...

Saya mengenali Shaklee dah lama. Abah saya memang mengambil Shaklee sejak dulu lagi..mungkin sejak saya di sekolah atau di universiti. Cuma saya yang tak ambil kisah sangat apa yang Abah makan... hehe

Mula betul-betul mengambil vitamin Shaklee selepas bersalin..  Awal-awal susuibu x banyak.. Saya sangat stress.. mak pula x sanggup nak dengar baby nangis2.. suruh saya bagi Formula Milk kat baby.. stress sangat, menangis2 sy tak nk bg Formula Milk..memang fight nak bagi susu ibu jugak.

Husband terus keluar, gi Shaklee Branch Kota Bharu, siap bawak majalah Pa Ma lagi.. sebab kami dah pernah tengok iklan Shaklee boleh jadi milk booster dalam majalah tu. Tunjuk kat orang shaklee branch tu, nak vitamin sama macam dalam Pa Ma tu..hehe..walaupun xde knowledge pasal Shaklee lagi masa tu.

So orang kt Shaklee branch tu, bagi Vitalea, Vitamin C, B Complex dan Alfalfa.. dan dia suggest amek ESP sekali. Husband pun bawak la balik semua..terharu jugak husband saya buat macam tu..berhabis terus sekali dlm RM400++ semata-mata nk fight untuk fully breastfeeding... hehe, itulah cerita permulaannya!!

Masa amek shaklee tu, xde pun orang guide camne pengambilan vitamin Shaklee ni.. So saya amek betul2 ikut botol.. (sekarang baru tahu yang kt botol tu maximum pengambilan). Saya amek terus 10bijik Alfalfa sekali makan, bersama vitamin-vitamin yang lain...adoiii.. mmg x ada knowledge betul pasal vitamin.. hehe.

So apa jadi malamnya.. Saya mengalami bengkak susu yang sangat teruk, hingga sakit nak tidur, nak buat apa2 pun sakit... Adoiii... Terpaksa berhenti sekejap, sebab bengkaknye berhari-hari. Tu la, amek vitamin buta-buta. x tau kalo amek vitamin banyak, kene minum air masak banyak..hehe

Tapi ESP memang tak tinggal.. Sejak beli sampai ke hari ni, memang ESP wajib amek setiap pagi untuk breakfast. badan memang rasa sangat bertenaga. Yang best, setiap orang yang datang nk melawat baby mesti cakap, kenapa saya tak nampak macam baru lepas bersalin? nampak cergas, muka merah2 x pucat..

Siap saya yang gi sambut, tunggu kat tangga orang-orang yang datang melawat.. hehe.. Ada yang tanya, "sapa yang bersalin ni sebenarnya?".. kadang-kadang, saya jugaklah tolong buat air dan goreng kuih untuk yang datang melawat, walaupun lepas bersalin.. haha. kene marah sebab terlebih cergas!!!

Kalau orang tanya apa vitamin Shaklee FAVOURITE saya, saya akan cakap ESP dan B complex. Even semasa puasa pun x rasa penat sampai ke petang bila amek vitamin Shaklee ni. Buat macam-macam kerja kt rumah, basuh baju, jemur baju, menyapu, masak, jaga baby dan lain2 sampai tengah malam pun masih cergas.

Tambah lagi sekarang dah jadi pengedar Shaklee pulak.. masa lagi macam tak cukup, nak buat macam2..eheh ;p Stress pun xde...sbb B complex ade ;)

Selain tu semestinya Alfalfa la, sebab susu memang sangat meriah. Smpai baby tersedak-sedak minum. Tapi makan vitamin bukan semata-semata sebagai milk booster kan, yg penting sbb nak sihat n nk bg nutrisi yang terbaik kat baby melalui susuibu..

Sekarang moto saya Shaklee-kan rumah saya.. saya dah cuba set breatfeeding, ESP, pencuci muka Nutriwhite, Shampu Prosante dan Basic H.. Coming adalah Ostematrix, Nutriferon, dan tambahan produk penjagaan rambut.. ehehe.. Semua pun best!!!! Tak abes kalo nak cerita semua tentang produk shaklee yang semuanya saya sangat suka... ;)

Sebab tu lah saya menjadi pengedar Shaklee.. sebab saya dah merasai keberkesananya, dan nak berkongsi dengan anda semua kebaikannya. Kalau saya pun tak cuba dan tak yakin, macam mana nk jual kat orang lain kan???  ;) ;) ;)

----------------------------------------------------------------------------------------

Haa..tuan punya diri yang bercerita di atas, kini telah pun berjaya menggenggam pendapatan mencecah 5 angka dari business Shaklee tak sampai dalam tempoh 2 tahun. Dahulu bekerja sebagai Engineer di Petronas. Sekarang, dah 'terpaksa' berhenti kerja. Nak buat macam mana. Ini pilihan yang beliau buat.

Semuanya bermula dengan mencuba produk Shaklee yang mempunyai harga yang mampu dimiliki oleh semua orang dan sangat berkesan. Maria juga bermula sebagai seorang pengguna yang sangat berpuas hati dengan produk Shaklee.

Anda bila lagi?


Set Hamil, Bersalin dan Menyusu yang lengkap untuk setiap IBU.

Thanks for reading! :)

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top