Assalamualaikum,

Syukur Alhamdulillah, 12 April 2013 adalah hari terakhir Maria bekerja sebagai seorang Engineer di Silterra Kulim, Kedah.

Now I'm officially a FULLTIME MUMPRENEUR or WORKING-AT-HOME-MUM (WAHM).

Dalam entry ini, Maria cuma nak share gambar-gambar semasa hari terakhir Maria di Silterra. 5 tahun yang penuh kenangan yang tidak dapat dilupakan.


Exit Interview Questionnaire & Exit Checklist. I joined Silterra on 21 April 2008. And my last day was on 12 April 2013. Kurang 1 week je lagi nak cukup 5 years..hehhe..



With the lovely ladies in Silterra.

 
More lovely ladies...

 
Thanks for the friendship :)
 

 
Main dishes adalah masakan kampung. Alhamdulillah..sedap-sedap semuanya. Thanks to the organizers Kak Faizah dan Nani..
 

 
Siap ada cakes dan kuih-muih lagi. Macam jamuan raya pun ada. Terharu sangat. Hehe.

 
Jemput makan ye..

 
Ini semasa hari kedua terakhir. With all the Silterra Industrial Engineering ladies, after the farewell party by IE Department. Going to miss you all...
 
 
My name on my cubicle.


 
Kenangan terakhir sebelum meninggalkan Silterra office.
(Print screen gambar guna phone, tak perasan ada keluar box pulak kat muka..hehe)

 
Farewell gifts from Silterra ladies. Sepasang telekung dan 2 buah buku. Alhamdulillah. Terima kasih banyak-banyak. Semoga menjadi pahala berpanjangan buat anda semua.
 
Di sini Maria ingin mengambil kesempatan mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua sahabat-sahabat di Silterra. Semoga anda berjaya dalam bidang masing-masing. 
 
So what's next? Kehidupan baru telah bermula. Tidak perlu lagi meredah traffic jam dan perjalanan sejauh 80km sehari ke tempat kerja. Tiada lagi 'fixed' income setiap hujung bulan.
 
Kini, Maria perlu berusaha lebih keras untuk memajukan business sendiri, membantu semua business partners, dan juga mereka yang berminat untuk upgrade income dan kehidupan ke arah yang lebih baik.
 
Disamping itu, Alhamdulillah Maria akan mempunyai lebih banyak masa dengan keluarga dan melihat anak-anak membesar di depan mata.
 
Semoga Allah memudahkan urusan Maria dalam mengejar impian menjadi seorang Working-At-Home-Mum (WAHM) with 5-figures income and more. Amin.
 
Di harap para pembaca blog ini juga dapat mendoakan kejayaan Maria. Semoga kita semua menjadi hamba Allah yang Kaya dan Berjaya di dunia dan akhirat. Amin Ya Rabbal Alamin.
 
Wassalam.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top