Assalamualaikum, Mohon maaf kepada para pembaca blog Maria Firdaus atas keterlewatan mengupdate blog ini. Komputer saya tak dapat nak connect to internet dalam seminggu ni. Itulah puncanya saya tak dapat nak update blog. Kerja bersambung kembali. Setelah kerja kerja menaikkan kuda kuda selesai.Kerja untuk memasang bumbung bermula.

Kuda kuda sudah siap dipasang.
Kerja memasang zink ke reban bermula
Hampir separuh bumbung siap dipasang.
Kerja kerja menaikkan bumbung giat dijalankan
Alhamdulillah. Selesai semua kerja kerja menaikkan bumbung ke kuda kuda.
Pemandangan dari bawah reban. Zink yang siap dipasang begitu kemas.
Pemandangan ke arah depan. Kerja lantai sudah siap. Kerja bumbung sudah selesai. Seterusnya. Memasang  syiling reban. Then, memasang peralatan makanan dan minuman ayam.



Wassalam

5 ulasan:

  1. Assalamualaikum...

    gambar no 2 tuh nampak comel je..

    saya ingin bertanya, memandang kan keadaan tanah yang ok, kenapa tuan reban memilih untuk buat single storey? bukan double storey? Kalau kelebihan double storey dapat menjimatkan ruang dan memaximumkan pengunaan tanah, bagaimana pula dengan single storey?

    BalasPadam
  2. Waalaikumsalam Nasir,

    1) Tanah tuan reban tu masih luas. Masih boleh buat lagi satu reban di sebelah dengan saiz yang sama.

    2) Kos single and double storey tak lari banyak pun.

    3) Memandangkan tuan reban ada cost constraint. Hanya dapat buat satu tingkat saja. Insya Allah. Kalau ada rezeki, lepas ni beliau nak buat lagi satu yang dua tingkat di sebelah.

    Wassalam

    BalasPadam
  3. Assalam

    Tahniah

    BalasPadam
  4. Assalam

    Tahniah

    BalasPadam

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top