Assalamualaikum,

Rasanya semua di antara kita ada 'dream car'.

Inilah kereta idaman saya sejak dahulu. Tak tahu kenapa. Hati saya rasa seronok bila tengok kereta ni.

Bayangkan, kalau sedang drive di highway. Tengok di side mirror. Nampak kereta ni ada dibelakang. Saya akan perlahankan kereta. Bagi kereta ni potong saya. Semata mata nak 'cuci' mata.

Orang cakap, kalau tak leh nak beli. Dapat naik kereta orang pun jadilah. Kalau tak leh naik, dapat tengok pun jadilah.

Sebelum ni, memang saya bercita cita nak beli kereta ni. Tapi, disebabkan mak saya teringin kereta Honda CRV, saya beli kereta itu dulu.


Mercedes C200 CGI. Harga RM261,000. Kalau bayar downpayment RM60,000. Montly installment RM2,200 sebulan.

Harga pendaftaran.

2 minggu lepas, saya dah pun order satu kereta. Insya Allah, hari Selasa ni saya boleh pi ambil kereta yang ditempah di Butterworth.


Persoalannya, adakah ini kereta yang saya beli kali ini? Atau, gambar di atas hanya 'dummy'.

Semoga ia menjadi realiti.

Amin. Wassalam.

2 ulasan:

  1. amboi firdaus..x hengat punya...apapun kalo dh mmg rezeki hang tahniahla... :)

    wan majupuyuh

    BalasPadam
  2. Tahniah Tn Haji.

    BalasPadam

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top