Assalamualaikum,

Dah lama tak cerita pasal ayam di reban. Ayam di reban EP11 dah berumur 24 hari dan EP07 23 hari. So far Alhamdulillah. Masa umur 21 hari berat ayam di EP11 921g utk jantan dan 868g utk betina. Di EP07 jantan 911g dan betina 880g. Alhamdulillah.
.
Utk pusingan kali ni, sy kurang sket visit reban ayam ni. Kalau pi pun sekadar tengok ayam dari pintu reban saja. Dan so far Alhamdulillah pekerja sy dah bijak utk menilai keadaan ayam. Dia dah tahu nak bezakan antara ayam sakit dan sihat. Dan tahu nak maklumkan kpd sy kalau ada apa2 yg pelik pada ayam.
.
Hmmm... nak citer aper lagi... sy ada telefon member sy yg bela ayam dengan HPA, ayam baru habis jual. Dan untung diperoleh dijangka sekitar RM1.80 seekor. Fuh.... Makan besar tu.... Tak per la rezeki dia tu.
.
Dan sy baru call kawan yg ternak ayam dengan CP, dia pun baru habis jual ayam. Dia kata dia dpt untung sekitar RM1.50. Fuhhhh... Tinggi jugak tu. Bukan senang nak dpt untung tinggi mcm ni. Kena bekerja keras disamping mengharapkan nasib menyebelahi kita.
.
Oklah.. that's all for now. Wassalam.

2 comments:

  1. alhamdulillah...smoga makin berjaya..suka tgok org melayu mcm en firdaus...

    ReplyDelete
  2. Salam...ada contact no manager cp area negeri sembilan.
    leh msg sy 012-2750395

    ReplyDelete

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top