Assalamualaikum,

Semalam, officially ayam sy di EP07 habis dijual. Skrg sy tengah uruskan jualan baja tahi ayam. Kalau ikutkan tempahan, dulu ada 2500 beg. Masih lagi ada 500 beg yg belum di tempah. So pagi ni sy pun all out call kawan2 mana yg boleh membantu utk beli baja tahi ayam sy. Alhamdulillah, setelah ramai yg dicall, dpt juga cari buyer utk 500 beg tu. Dan skrg, sedang atur lori dengan buyer. Esok akan ada lori ambil 500 beg. Lusa aka diuruskan lori yg seterusnya.

Ayam di EP07 superb. Siapa yg bela ayam akan tahu kalau dapat result macam ni what it mean. Average weight 2.48kg. FCR 1.66 dan Mortality 1.5%. Memang mantap la.. But then, still this is not my best performance. Tapi, antara yg terbaik yg pernah sy dpt. Alhamdulillah....

So, now is the time for me to have some rest. Perancangan asal nak jalan2 ke Pulau Pangkor. Tapi hajat tak tercapai sebab my wife tak mau ambil cuti. So, cuti tahunan dia nak simpan utk guna masa balik ke KL. Nak buat cam na, berehat di rumah aja la...

Esok, Insya Allah sy plan nak ke Pokok Sena. Sy nak visit reban ayam kawan sy di sana. Dia baru siapkan reban ayam dia. So, nak tengok macam mana dia buat design baru reban dia. Jauh tu, pokok sena. Lebih jauh dari Alor Setar. Nak buat cam na, nak belajar punya pasal. Kena pi jugak la...( Ada sesiapa nak ikut ? Boring ni nak pi sorang2 ) Hehehe...

Rasanya, cukup dulu setakat ni.... Wassalam

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top