Emergency Emergency

Assalamualaikum, Ni gambar tengah hari semalam yg sy ambil masa bekalan letrik tak dak. Semua kipas tertutup secara automatik sebab tak da...

Read More »
9/29/2010

Ayam Oh Ayam Ayam Oh Ayam

Assalamualaikum, Ayam hari ni umur 36 dan 35 hari. Esok, insya Allah akan start jual ayam. Tadi staff CP di office dah call inform yg esok ...

Read More »
9/28/2010

Serangan Aedes Serangan Aedes

Assalamualaikum, Sejak dua menjak ni, denggi menyerang kampung saya. Bermula seorang, kemudian seorang, kemudian seorang lagi, dan beberapa...

Read More »
9/27/2010

Cerita Ayam Cerita Ayam

Assalamualaikum, Ayam hari ni umur 33 dan 32 hari di kedua2 reban. Alhamdulillah, setakat hari 32 ayam menunjukkan prestasi yang memberangs...

Read More »
9/25/2010

Puasa Enam Puasa Enam

Assalamualaikum, Hari ni hari ke 14 Syawal, masih ramai dikalangan kita yang menyambut hari raya dengan menziarahi saudara mara dan sahabat...

Read More »
9/23/2010

Update Ayam Update Ayam

Assalamualaikum, Dah dekat 2 minggu tak update citer ayam. Sibuk yg teramat sgt. Macam2 hal.. Especially, sambutan perayaan yg tak abis abi...

Read More »
9/21/2010

Selamat Hari Raya Selamat Hari Raya

Assalamualaikum, Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir Dan Batin. Tahun ni beraya di KL. Keramat. Raya di sini boleh tahan la meriah. C...

Read More »
9/12/2010

Ngeri.... Ngeri.... Ngeri.... Ngeri....

Assalamualaikum, Hari ni pengalaman yg mengerikan... Hari pertama sy terpaksa menjaga Farees sendiri. And, so many thing happen bila maid s...

Read More »
9/06/2010

Regulator Rosak Regulator Rosak

Assalamualaikum, Pagi semalam, bangla sy bagitau Regulator minuman ayam rosak. Dia cakap, regulator tu dah tak boleh control water speed yg...

Read More »
9/03/2010

ND + IB Outbreak ND + IB Outbreak

Assalamualaikum, Newcastle Disease merupakan salah satu penyakit yg paling ditakuti oleh mana2 farmer. Kesannya amat teruk, ayam akan mati ...

Read More »
9/03/2010

Vaksin ND + IB Vaksin ND + IB

Assalamualaikum, Pagi tadi, sy buat vaksin di reban. Vaksin ND + IB. Vaksin ni sy tak pernah buat pun before this. Tapi, because of ND outb...

Read More »
9/03/2010

Haji Muda...... Haji Muda......

Assalamualaikum, Pulang saja dari Umrah, April 2010... Hati sy dan Maria terpanggil untuk menunaikan haji. Sejak balik dari Umrah, kami ber...

Read More »
9/02/2010

Pencarian Lailatul Qadar Pencarian Lailatul Qadar

Assalamualaikum, Hari ini Ramadhan yang ke 23. Bermakna kita berada dlm 10 hari yg terakhir utk Ramadhan tahun ini. Ya Allah, cepatnya Rama...

Read More »
9/02/2010
 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top