Assalamualaikum,

Macam mana sy nak update blog.. Hari2 ada problem.. Semalam, pekerja start cuci reban. Malang sungguh nasib, pam kompressor pulak rosak.. Nasib baik sy ada 2 pam ni... So, boleh tukar dengan lagi satu dan pi repair lagi satu.

Pekerja sedang menukar alat2 utk make sure pam lagi satu pun boleh pakai.
Ni pam lama, yg lama ni tahan gila. Tak pernah rosak. Yg baru selalu rosak. Padahal. Brand yg sama... Cuma yg baru dah 2 kali masuk kedai.. Yg lama, tak rosak2 lagi..

Bila pi kedai, tengok2 O-Ring rosak. Tukar 9 O Ring dengan upah, RM50.. Hmm.. kena gasak la pulak dengan tuan kedai tu..
.
One good thing this time, masa Cina tu bukak motor sy.. sy tengok cara2 buka dan semua part yg ada dlm motor tu. So, if it happen again next time.. Sy rasa boleh repair sendiri...
.
Harapnya semua berjalan lancar lepas ni. Harap tak dak masalah lagi..... Cepat2.. lagi 10 hari dah nak masuk ayam....
.
Wassalam

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top