Assalamualaikum,

Cesssss... Problem.... last minit org order baja tahi ayam... last minit jugak ada org cancel baja tahi ayam.. Last2, tahi ayam ada problem sket kali ni.. Macam mana ni... nasib baik la ada gak kawan2 yg boleh membantu utk ambik sket2...

Harga pulak dah jadi macam2... Sy cuba utk standardise kan harga baja tahi ayam ni ke RM2 sebeg... Tapi, bila kita cuba naikkan harga... customer pulak lari.. Bila kita kurangkan harga, untung pulak kurang... tu pun bukan tentu org ambil kalau harga kurang...

Nak buat macam mana lagi.. nak naikkan harga pun salah, nak turunkan harga pun salah.... Setelah sy survey, harga bukan penentu sangat org nak ambil atau tak baja ni... Kalau org tu mau, harga berapa pun dia akan ambik.. Tapi, kalau dia 50-50 mau, tu yg susah sket.. Kadang2 dia dah tempah, tapi bila sampai masa sy call.. dia kata dah ambil tempat lain.. tu yg susah.. Terpaksa la kena cari customer lain...

Frankly speaking, pening kepala oooo nak jual baja tahi ayam.. Kalau diikutkan customer yg dah berhutang dengan sy duit baja tahi ayam dah dekat RM10k... Perghhh.. slow2 kena ligan...Nak buat cam na.. asyik kena shrekkk aja ngan orang...

Oklah... moga Allah permudahkan keluaran baja tahi ayam kali ni...

Dan yg jadi masalah lagi satu, ayam nak masuk 19 dan 20 hb ni. Masa semakin suntuk.... sempatkah sy nak preparekan reban utk masuk.. Kalau diikutkan plan, esok hari isnin nak kena sapu2 lantai di EP11 dan dlm masa yg sama EP07 nak kena keluarkan baja tahi ayam.. Dan hari Selasa nak kena start basuh reban... Hari Khamis mesti siap basuh.. Dan hari Khamis mesti start basuh reban EP07...

Dannnnn... minggu depan nak kena masuk dah anak ayam hari Khamis dan Jumaat. This is as per CP request. Since the schedule is so tight, I really need to manage everything as per plan. Sebab lepas dah basuh reban, reban SEPATUTNYA rest dlm 7-10 hari.. biar sampai betul2 kering dan semua kuman mati.. Baru masuk anak ayam baru.. Because of this tight schedule, sy kena sembur racun 2 kali dlm reban utk pastikan semua kuman mati...

Kalau diikutkan member sy, Leong Chee Choy... dia betul2 tak setuju kalau masuk ayam cepat sangat.... Sebab ada potensi utk next cycle performance drop... Apa2 pun, kalau buat elok2... insya Allah.. ok kot... Tawakkal aja...

Ya Allah, permudahkan urusan ku. Beri yg terbaik.. Utk segala urusanku di dunia dan di akhirat.. Amin..

Wassalam

5 ulasan:

  1. saya berminat nk beli tahi ayam dari awk...emailkan saya sebut harga ke azam3b@yahoo.com.my

    BalasPadam
  2. saya ingin membeli baja tahi ayam dari tuan sila beritahu bagaimana nak mendapatnya dan harga

    BalasPadam
  3. saya ingin membeli baja tahi ayam dari tuan boleh beritahu harga dan dimana saya nak beli

    BalasPadam
  4. saya nak beli baja tahi ayam dari tuan sila beritahu bagaimana dan harga

    BalasPadam
  5. saya pun ada jual tahi ayam. apa yang berlaku nak urus tahi ayam ni oun boleh buat pening kepala.

    BalasPadam

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top